29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Με το νέο «αίμα» στο -2 από την τετράδα

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Με το νέο «αίμα» στο -2 από την τετράδα

By on 20 Ιανουαρίου, 2022 0 823 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εντυπωσιακή για ένα ημίχρονο στο Λονδίνο και με οδηγό τη νέα γενιά επικράτησε 3-1 της Μπρέντφορντ, μειώνοντας την απόσταση στους δυο βαθμούς από την πρώτη τετράδα.

Για ένα ημίχρονο ήταν τελείως μπλοκαρισμένη. Η Γιουνάιτεντ έβλεπε την Μπρέντφορντ να της βγάζει τη μια φάση μετά την άλλη στην κόντρα και τον Ντε Χέα για ακόμα ένα παιχνίδι να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστική. Για ένα ημίχρονο όμως παράλληλα οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν εντυπωσιακοί. Με την επιστροφή των δυο μονομάχων στον αγωνιστικό χώρο, η νέα «γενιά» παρέλαβε την σκυτάλη από τον Ισπανό γκολκίπερ και χάρη σε μια εντυπωσιακή παράσταση, μπολιασμένη με άκρα αποτελεσματικότητα, οδήγησε την Γιουνάιτεντ στην πρώτη της νίκη (1-3) στο 2022 που την επανέφερε σε τροχιά τετράδας.

Στο ξεκίνημα ωστόσο οι Κόκκινοι Διάβολοι παραπατούσαν! Τι κι αν έφτασαν την κατοχή τους στο εντυπωσιακό 76%, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτεθειμένοι στην κόντρα των γηπεδούχων που μέσα σε ένα τρίλεπτο απείλησαν δυο φορές. Αρχικά με το χαμένο τετ-α-τετ του Γιένσεν που νικήθηκε από τον Ντε Χέα (12΄) και δευτερόλεπτα αργότερα με το σουτ του Γιάνελτ από θέση βολής που έδιωξε σε κόρνερ ο Τέλες. Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, οι Κόκκινοι Διάβολοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα στα 2/3, όμως και πάλι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Μπρέντφορντ. Στο 32΄οι γηπεδούχοι ξεδιπλώθηκαν υπέροχα στην αντεπίθεση με τρεις πάσες, αλλά και πάλι ο Γιένσεν είδε τον Ντε Χέα να του λέει «όχι» με τα πόδια.

Ήταν πλέον προφανές πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Η Γιουνάιτεντ άλλωστε παρουσίαζε σημάδια… «St. James Park» και αν δεν ήθελε να υποστεί τρίτη σερί γκέλα έπρεπε να παρουσιαστεί σοβαρή. Και στο 47΄φάνηκε επιτέλους η πρώτη σπίθα. Ο Μπρούνο έκανε τη σέντρα, ο Ρονάλντο (που επέστρεψε στο βασικό σχήμα) νίκησε άπαντες στον αέρα, αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ. Παρόλα αυτά οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν μπει με περισσότερη όρεξη και δεν θα σταματούσαν αν δεν άνοιγαν το σκορ. Πράγμα που τελικά πέτυχαν, όταν ο Φρεντ έβγαλε την ασίστ νο.4 στα τελευταία επτά ματς και βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Ελάνγκα, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Premier League (55΄).

Το σύνολο του Ράνγκνικ είχε βρει αυτό που ήθελε και τελικά σημείωσε και δεύτερο γκολ χάρη σε ακόμα έναν πιτσιρικά. Στο 62΄ο Ρονάλντο έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δυο με πάσα με το στήθος και ο Μπρούνο εν συνεχεία έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκρίνγουντ που έγραψε το 2-0. Στο 71΄ο Άγγλος έδωσε τη θέση του στον Ράσφορντ και έξι λεπτά αργότερα ο συμπατριώτης του δικαίωσε απόλυτα τον Ράνγκικ με την επιλογή του.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή ενέργεια του ΜακΤόμινεϊ στη μεσαία γραμμή, ο Μπρούνο μοίρασε ακόμα μια ασίστ, αυτή τη φορά στον Ράσφορντ, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Μπρέντφορντ ήταν να μειώσει με τον Τόνεϊ στο 85΄, με την Γιουνάιτεντ να υπογράφει εμφατικά την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση από το 1947 (!) και να διευρύνει το εντυπωσιακό της αήττητο απέναντι στις ομάδες του Λονδίνου στα 13 ματς.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Λεσλ, Σόρενσεν, Γιάνσον, Πίνοκ, Ράσμουσεν, Κάνιος (64΄Χένρι), Γιάνελτ (64΄Μπαπτίστε), Γιένσεν (66΄Γουίσε), Νόργκααρντ, Τόνεϊ, Εμπεούμο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ράλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (84΄Μάτιτς), Γκρίνγουντ (71΄Ράσφορντ), Μπρούνο Φερνάντες, Ελάνγκα, Ρονάλντο (71΄Μαγκουάιρ)