29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Με το πάσο της πεντάρα η Ομόνοια

By on 20 Ιανουαρίου, 2022 0 4870 Views

Η Ομόνοια κέρδισε τον ΠΟΞ με 5-0 στο «Αμμοχωστος» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη β΄ φάση του κυπέλλου και βρίσκεται και με τα δυο πόδια στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ασάντε άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, οι Μποτεάκ, Κακουλλής, Χρίστου και Τσέποβιτς κλείδωσαν την πρόκριση. Τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά ο Λανγκ, ντεμπούτο με γκολ για τον Κωνσταντίνο Χρίστου με την ανδρική ομάδα της Ομόνοιας. Την 1η Φεβρουαρίου στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός. 

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το τέρμα του Ερνέστ Ασάντε ήταν εκείνο που χώριζε τις δυο ομάδες στο ημίχρονο. Ο Γκανέζος επιθετικός σκόραρε στο 12ο λεπτό και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Το τέρμα ήταν η εξαργύρωση της ανωτερότητας των πρασίνων μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου. Η ομάδα του Μπεργκ μπήκε καλύτερα, είχε την πρωτοβολουλία των κινήσεων και ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Εν τούτοις, το τέρμα του Ασάντε δεν αποτέλεσε το έναυσμα για κάτι καλύτερο. Τουναντίον, με την πάροδο του χρόνου οι πράσινοι έριξαν το ρυθμό τους και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον ΠΟΞ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν παθητικό ρόλο κόντρα στον ανώτερο αντίπαλο τους και πέραν ενός μακρινού σουτ από τον Κάστρο στο 43ο λεπτό, το οποίο αποκρούστηκε με σχετική ευκολία από τον Παναγή, δεν κατέγραψαν κάτι άλλο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στα αρχικά στάδια της επανάληψης η ομάδα της Ξυλοτύμπου προσπάθησε για κάτι καλό, αλλά μέχρι εκεί. Η Ομόνοια ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έψαξε το δεύτερο τέρμα και λίγο έλειψε να το πετύχει με τον Μποτεάκ στο 56’.

Η ομάδα του Μπεργκ είχε την μπάλα στην κατοχή της, προσπαθούσε, όμως, δε δημιουργούσε ευκαιρίες. Μέχρι το 73’ όταν η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι με τον Λοΐζου. Ο Μποτεάκ ανέλαβε την εκτέλεση, έγραψε το 2-0 και παραχώρησε τη θέση του στον Κωνσταντίνο Χρίστου, ο οποίος κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την πράσινη φανέλα.

Όλα πήραν το δρόμο τους. Οι γηπεδούχοι παραδόθηκαν στη μοίρα τους, οι πράσινοι ξέσπασαν στα τελευταία λεπτά και προκριθηκαν. Με τρία γκολ από τους Κακουλλή, Χρίστου και Τσέποβιτς, οι πράσινοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Π.Ο.ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ (Δ.Δημητρίου): Μοράρου, Τζαΐλσον, Φωτίου, Νικολάου (80′ Ασσιώτης), Ροντρίγκο, Μουσόκα, Γκίμπσον (63′ Μελάς), Παρούτης, Κωνσταντίνου (72′ Μούζουρος), Κάστρο, Δημητρίου
Στον πάγκο: Μιλοσάβλεβιτς, Ν. Δημητρίου, Νέτο, Καλλένος, Γεωργίου, Πίτσιλλος

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Παναγή, Λέζιακς, Ψάλτης, Γιούστε, Λανγκ (63′ Τσέποβιτς), Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ντίσκερουντ (54′ Γκόμεθ), Μποτεάκ (75′ Χρίστου), Ασάντε (54′ Λοΐζου), Κακουλλής
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Χοράτσκα, Λαός, Ασημένος, Τζιωνής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ροντρίγκο
ΣΚΟΡΕΡ: 
Ασάντε (13’), Μποτεάκ (74’ πεν.), Κακουλλής (87’), Χρίστου (90’), Τσέποβιτς (90+2’)
ΘΕΑΤΕΣ: 
100 περίπου
Διαιτητής: 
Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηρακλής
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας