25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προβάδισμα (2-1)με Εφραίμ για το ΑΠΟΕΛ.Σίγησε ο VAR σε δεύτερο πέναλτι του Ολυμπιακού

Προβάδισμα (2-1)με Εφραίμ για το ΑΠΟΕΛ.Σίγησε ο VAR σε δεύτερο πέναλτι του Ολυμπιακού

By on 19 Ιανουαρίου, 2022 0 844 Views

Προβάδισμα πρόκρισης για το ΑΠΟΕΛ όπου κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ στα πλαίσια του πρώτου αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, αλλά πήραν το ζητούμενο χάρη σε γκολάρα του Εφραίμ στο 75’.
Το ΑΠΟΕΛ, που ήταν καλύτερο στο πρώτο 25λεπτο, άνοιξε το σκορ στο 18’ με τον Κβιλιτάια. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ωστόσο ισορρόπησε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κυριάκου, σε μία φάση κράτησε πέντε λεπτά μέχρι ο διαιτητής Ανδρέας Αργυρού να πάρει την απόφαση να δείξει την άσπρη βούλα για ανατροπή του Κα από τον Σόουζα μετά από παρέμβαση υου VAR.
Ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 60’ σε ανατροπή του Σάλι από τον Σάβιτς, ωστόσο ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR(Β.Δημητρίου) υπέδειξαν την παράβαση.

Το ΑΠΟΕΛ, που έδειξε να δυσκολεύεται στο β’ μέρος, κατάφερε ωστόσο να πάρει τη νίκη με υπέροχο γκολ του Εφραίμ στο 75’. Η πρόκριση παραμένει ασφαλώς ανοικτή, ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου…

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Τσεπάκ (67′ Εφραίμ), Σαμπάλα, Βινίσιους, Σάβιτς, Λουντέμο, Σόουζα, Ντανίλο (46′ Ντε Βινσέντι), Οκριασβίλι (78′ Σατσιάς), Νατέλ (46′ Θεοδώρου), Κβιλιτάια (78′ Μάγκλιτσα).
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Ντε Βινσέντι, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Θεοδώρου, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Μποβέδα, Μουκτάρης, Ντιανέ, Κυριάκου (82′ Μανιάς), Κονφέ, Νάνι, Σ. Χαραλάμπους (71′ Μανρίκε), Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Γουΐλσον (57′ Γκουστάβο), Κα.
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Φώτη, Σαμπίνια, Ανδρονίκου, Σάλι, Γκουστάβο, Μανρίκε, Χριστοδούλου, Πηλαβάς, Ε. Χαραλάμπους, Μανιάς. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμπάλα / Κα, Μανρίκε

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2000
ΣΚΟΡΕΡ: 18′ Κβιλιτάια, 75′ Εφραίμ / 45′ Κυριάκου (πέν)
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Σάββα Γιώργος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος