28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: «Φονέας Νο2» και του έβαλε δύσκολα!

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: «Φονέας Νο2» και του έβαλε δύσκολα!

By on 19 Ιανουαρίου, 2022 0 1136 Views

Με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή), με το ίδιο σκορ (2-1) και με τους ίδίους σκόρερ, Μεντόσα – Καρέλη. Μετά την ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός νίκησε και τον Ολυμπιακό και του βάζει δύσκολα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Έγραψαν ιστορία οι Αγρινιώτες καθώς για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα επικράτησαν των «ερυθρόλευκων».

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί αλλά οι Αγρινιώτες είχαν τις απαντήσεις με τα γκολ των Μεντόσα και Καρέλη.

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό απ’ τον Παναιτωλικό σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από 26 ματς. Από το 1975 μέχρι σήμερα οι Πειραιώτες μετρούσαν 22 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου είχε τον Ανέστη να κάνει ντεμπούτο και έναν σχηματισμό στο 4-2-3-1. Η διάταξη του Παναιτωλικού: Ανέστης – Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους και Χουχούμης – Αντούνες και Μάρτενσον – Μεντόσα, Βέργος, Ντουάρτε – Καρέλης.

Ο Μαρτίνς από την άλλη για 2ο διαδοχικό αγώνα κατέβασε τον Ολυμπιακό με διάταξη 3-4-3. Στην 11άδα είχε τρία παιδιά από τον Ολυμπιακό Β’ και το σύστημά του είχε ως εξής: Κρίστινσον – Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπα – Καρμπόβνικ, Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης – Βαλμπουενά, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.

Ένα γεμάτο α’ μέρος με δύο γκολ, δοκάρι και φάσεις αλλά και διακοπή λόγω προβλήματος υγείας ενός φιλάθλου

Το πρώτο 45λεπτο είδαμε σε σημαντικό κομμάτι του ωραίο ποδόσφαιρο και φάσεις και από τις 2 ομάδες που είχαν και από ένα γκολ. Στο 2ο λεπτό ο Ξενιτίδης είχε ένα καίριο κόψιμο πάνω σε πλασέ Ντουάρτε που πήγαινε για γκολ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε με φάουλ του Βαλμπουενά και με φάση στο 11′ όπου βγήκαν απέναντι στον Ανέστη Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αλλά σουτ δεν έκαναν.

Στο 13ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έκανε το 0-1 μετά από ωραία συνεργασία του με τον Βαλμπουενά, σέντρα του Γάλλου και δικό του τελείωμα με δύναμη, Στο 16′ μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 20ό λεπτό ένα σουτ του Μπα έφυγε ψηλά έξω. Στο 23′ ο Παναιτωλικός – που φώναξε για 2 περιπτώσεις πέναλτι στο α’ μέρος – είχε ένα δοκάρι με τον Ντουάρτε και μετά το σουτ του Μεντόσα που μπήκε γκολ για το 1-1 (σε φάση που ελέγχθηκε για οφσάιντ).

Στο 45+ ένα σουτ του Μεντόσα θα το μπλοκάρει ο Κρίστινσον ενώ λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους υπήρξε διακοπή από τον ρέφερι για έναν φίλαθλο που λιποθύμησε. Ευτυχώς ο φίλαθλος δεν φάνηκε να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Οι χαμένες φάσεις στον Ολυμπιακό, το γκολ για το 2-1 ο Παναιτωλικός!

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έκανε με το ξεκίνημα μαζεμένες αλλαγές. Ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις και μάλιστα καλές. Στο 50′ ένα σουτ του Ξενιτίδη μπλοκάρεται.

Στο 51′ ήταν ένα πλασέ Τικίνιο που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 54′ ένα σουτ του Λόπες πήγε ψηλά έξω. Στο 60′ ο Τικίνιο είχε ένα σουτ έξω.

Τελικώς στο 60′ ο Παναιτωλικός με μία ωραία μεταβίβαση του Μεντόσα και πολύ καλό τελείωμα του Καρέλη που έφυγε μόνος του έκανε το 2-1. Στο 63′ ένα σουτ του Λόπες βρήκε κόντρα ενώ στο 67′ ο Βέργος σκόραρε με σουτάρα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 70′ ένα σουτ του Βρουσάι πήγε στα χέρια του Ανέστη.

Όπως ήταν λογικό το ματς άνοιξε και άλλο στη συνέχεια με φάσεις εκατέρωθεν. Ο Μαρτίνς άλλαξε το σχήμα του Ολυμπιακού βάζοντας τετράδα πίσω καθώς έβαλε τον Λοβέρα αντί του Αβραάμ. Στο 85′ ένα σουτ του Βέργου μπλόκαρε ο Κρίστινσον. Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ των Αγρινιωτών.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας (83′ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88′ Περεϊρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62′ Τσιγγάρας), Μεντόσα (84′ Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε και Καρέλης (62′ Μόρσεϊ).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (77′ Λοβέρα), Μπα (46′ Σωκράτης), Καρμπόβνικ (62′ Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά (46′ Λόπες), Βρουσάι και Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).