29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ:Περίεργη στοιχηματική δραστηριότητα

By on 18 Ιανουαρίου, 2022 0 2936 Views

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για υπόθεση πιθανής χειραγώγησης του αγώνα μπάσκετ ΕΝΑΔ – ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , η υπόθεση προκύπτει μετά την έκθεση της sportradar, εταιρία με την οποία είναι συμβεβλημένη η ΚΟΚ και παρακολουθεί τον στοιχηματισμό. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση για το ΕΝΑΔ – ΑΠΟΕΛ που έγινε στις 22 Δεκεμβρίου,  παρατηρήθηκε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, μετά  τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ διαπιστώθηκε περίεργη συμπεριφορά κυρίως στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Στο ημίχρονο ήταν μπροστά το ΑΠΟΕΛ με 38-35 και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 103 – 74. Η sportsradar διαπιστώνει τόσο περίεργη στοιχηματική δραστηριότητα, όσο και περίεργη συμπεριφορά στο παρκέ, καταλογίζοντας ευθύνη στη γηπεδούχο ΕΝΑΔ, η διοίκηση της οποίας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Όσα σημειώνονται στην έκθεση της sportradar θα αποτελέσουν αντικέμενο της έρευνας που θα γίνει από την Επιτροπή Δεοντολογίας. 

 Η ΚΟΚ μέσα από τους μηχανισμούς που έβαλε σε δράση τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να αποβάλει τέτοια φαινόμενα σε μεγάλο βαθμό και ο φάκελος που ήρθε αποτελεί μια κακή εξαίρεση στη γενικότερα καλή εικόνα που υπάρχει σε αυτό τον τομέα. Είναι σημαντικό ότι η ομοσπονδία έχει τη βούληση και τη διάθεση να πατάξει τέτοια φαινόμενα, γι’ αυτό και κίνησε αμέσως τη σωστή διαδικασία.

O χειρισμός της υπόθεσης, είναι πλέον ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, που πέραν της δικής της έρευνας, αναλόγως της πορείας της υπόθεσης, δεν αποκλείεται να ενημερώσει και τις Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.