23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-ΠΑΕΕΚ 1-1:Έχουν άλλη μια μάχη για την πρόκριση

By on 18 Ιανουαρίου, 2022 0 1372 Views

ΑΕΚ και ΠΑΕΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του κυπέλλου, με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει ανοικτή.

Kαι οι δύο ομάδες έπαιξαν με αρκετές αλλαγές και πάλεψαν γαι τη νίκη.Καλύτερη η ΑΕΚ αλλά η ΠΑΕΕΚ έφθασε κοντά στη νίκη αλλά στο 90΄δέχθηκε στην ισοφάριση από ένα πέναλτι που ποαραχωρήθηκε πολύ εύκολα σε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα πλάγια στην περιοχή

Ο Κούρος στο 65′ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ισοφάρισε με πέναλτι στο 90′ ο Γκιούρσκο.

Ο αγώνας:

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι κλασσικές ευκαιρίες στο «Αρένα» με το πρώτο ημίχρονο να κυλά με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή όμως να μην μπορεί να σπάσει την αμυντική γραμμή της ΠΑΕΕΚ.

Οι δύο ομάδες απείλησαν εκατέρωθεν με κάποια μακρινά σουτ, χωρίς όμως να βρουν στόχο. το 23΄μετά την προσπάθεια του Ναούμ ο Παναγιώτου έπεσε στην γωνιά του έδιωξε σε κόρνερ.

Στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 65΄όταν και η ΠΑΕΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κούρο. Μετά από μία ακίνδυνη μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Τάντι έκανε λάθος κοντρόλ, ο Κούρος έκλεψε και πλάσαρε ιδανικά τον Τούμπα για το 0-1.

Στα επόμενα 25 λεπτά η ΑΕΚ πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Ρόμο να καταγράφει δύο άστοχες κεφαλιές και ένα σουτ εκτός περιοχής να καταλήγει αουτ.

Ο Τάντι στο 82′ μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι, η κεφαλιά του όμως ήταν άστοχη.

Στο 88′ ο Γκιούσρκο δοκίμασε το πόδι του, ο Παναγιώτου έδιωξε σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών ο Ρόμο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φραγκέσκου με τον Άνταμ Γκιούρσκο να μην αστοχεί και να γράφει το τελικό 1-1.

ΑΕΚ: Τούμπας, Τάντι, Άμπραχαμ, Αναστασίου, Εγγλέζου (60΄ Ρόμο), Εσπινόσα (60΄ Μάμας), Χριστοφόρου, Ναούμ (76΄ Ροσάλες), Μακρής (68΄ Ακοράν), Τόμοβιτς, Τιάγκο (68΄ Γκιούρτσο)

Στον πάγκο: Στυλιανίδης, Μιλίτσεβιτς, Μαρτίνεθ, Μαρτή

ΠΑΕΕΚ: Παναγιώτου, Ντίας (79΄ Τίμερμανς), Σουμαόρο, Χαραλάμπους (79΄ Νεοφύτου), Κωμοδίκης (67΄ Βαρέλα), Καπαρτής (67΄ Ενόχ), Μίλιτς (57΄ Αριστοτέλους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Άντρις Νεοφύτου.

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Μαυρομούστακος, Νάντο,  Μπάμπιτς, Παττίχης, Ούρος, Καϊμόλεν

Κίτρινες: Εσπινόσα, Άμπραχαμ/ Καπαρτής

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης