28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1: Stop στο σερί με αστοχία, Φαν Βέερτ, λάθη και αποβολή

Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1: Stop στο σερί με αστοχία, Φαν Βέερτ, λάθη και αποβολή

By on 9 Ιανουαρίου, 2022 0 2505 Views

Με ηγέτη και σκόρερ δύο τερμάτων τον Τομ Φαν Βέερτ ο Βόλος νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό και έβαλε τέλος στο σερί των Πρασίνων, οι οποίοι ήταν άστοχοι, έκαναν μεγάλα αμυντικά λάθη και έπαιζαν από το 44′ με δέκα παίκτες λόγω αμφισβητούμενης αποβολής του Σάντσες.

Ολα στραβά και ανάποδα εξελίχθηκαν για τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου ο Βόλος κατάφερε να βάλει τέλος στο αήττητο σερί του τριφυλλιού και να επιστρέψει ταυτόχρονα στις νίκες μετά από εννέα ανεπιτυχή παιχνίδια (3-1). 

Ηταν η πρώτη νίκη του Βόλου επί του Παναθηναϊκού και έφερε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Ολλανδού στράικερ Τομ Φαν Φέερτ σκόρερ  δύο υπέροχων τερμάτων των γηπεδούχων (34’, 76’). 

Για τους πράσινους σκόραρε ο Παλάσιος με πέναλτι στο 93’ και στο 95’ ο Ορόζ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ όλος ο Παναθηναϊκός ήταν στην επίθεση για να διεκδικήσει την ισοφάριση. 
 
Το ματς κρίθηκε κατ’ ουσίαν στο πρώτο ημίχρονο όπου συνέβησαν όλα τα αναπάντεχα μαζί. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος έναντι του Βόλου, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0 και τους πράσινους να αγωνίζονται από το 44’ με δέκα παίκτες! 

Το τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Παλάσιος στο 8’ και τρεις ακόμα υποσχόμενες ευκαιρίες που σπατάλησε με τους Αϊτόρ (19΄, 30’) και Μακέντα (36’), την ίδια στιγμή που ο Βόλος έκανε την πρώτη του τελική στο 26’ με ένα πολύ μακρινό σουτ του Μπαριέντος και άνοιξε εντελώς απρόσμενα το σκορ στο 35’ μετά από τραγικό λάθος του Κώτσιρα. 

Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού γύρισε λανθασμένα τη μπάλα προς τον Μπρινιόλι, ο Φαν Φέερτ την έκλεψε και με υπέροχο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (1-0). 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους πράσινους, δευτερόλεπτα πριν το 45’, ο Φακούντο Σάντσες αποβλήθηκε με τραβηγμένη απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ είχε τη μπάλα στα πόδια του, άνοιξε το κοντρόλ και βρήκε τον Μπαριέντος.  

Τα δεδομένα είχαν τροποποιηθεί άρδην κόντρα στη ροή του αγώνα και την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος είχε περισσότερους χώρους για να ελέγξει το ρυθμό και απέκτησε ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει στο 63’ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν και τον Τσοκάνη να σημαδεύει το δοκάρι στο 72’ με καρφωτή κεφαλιά. 

Ωσπου στο 76’ ο Φαν Φέερτ και πάλι με ένα… μαγικό τρόπο κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μπαρτόλο από αριστερά και παρέμβαση του Κώτσιρα (2-0), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη. 

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 91’ σε ανατροπή του Χατζηθεοδωρίδη από τον Φεράρι, με τον Παλάσιος να μειώνει σε 2-1 στο 93’, αλλά στο 95’ ο Ορόζ έβαλε διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος / 4-2-3-1): Κότνικ, Πουρίτα (55’ Μπαρτόλο), Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (69’ Σοάρες), Ρεγκατέν (85’ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Φέερτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (84’ Πέρεθ), Αϊτόρ (70’ Βιτάλ), Μακέντα (69’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.