29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:Δεν θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι τις εξελίξεις.Αναμένουμε από την ΚΟΠ…

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:Δεν θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι τις εξελίξεις.Αναμένουμε από την ΚΟΠ…

By on 9 Ιανουαρίου, 2022 0 4248 Views

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εταιρεία Απόλλωνα που τοποθετείται για τα άκυρα κρούσματα της ΑΕΚ. Κάλεσμα της Διοίκησης της Λεμεσιανής ομάδας προς την ΚΟΠ να εξασφαλίσει την εφαρμογή του σχετικού Πρωτοκόλλου και την υγεία των αθλητών.

Αναλυτικά…

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ επιθυμεί να τοποθετηθεί σε σχέση με τα όσα δημόσια διαδραματίζονται και θέτουν εκ νέου υπό αμφισβήτηση (από την κοινή γνώμη) θεσμούς και αξίες τόσο στο κυπριακό ποδόσφαιρο όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Από την 07η Ιανουαρίου 2022 (αμέσως έπειτα από την ενημέρωση μας και προγενέστερα από τον αγώνα) έχουμε εκφράσει γραπτώς τις ανησυχίες και τις θέσεις μας τόσο προς την ΚΟΠ όσο και προς κάθε αρμόδια αρχή, ενώ ομάδα νομικών εξετάζει όλα τα γεγονότα και στοιχεία, αλλά και τις επιλογές μας. Μπορεί η ανάλυση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων να μην εμπίπτουν στη δική μας γνώση και επαγγελματική κατάρτιση, όμως δεν προτιθέμεθα να εκχωρήσουμε και το δικαίωμα να απαιτούμε απαντήσεις σε ζητήματα κοινής λογικής.

Τόσο η ανακοίνωση του χημείου Ευαγγέλου όσο και η απόφαση του Υπουργού Υγείας για διενέργεια έρευνας ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα όσα με την επιστολή και τις ενέργειες μας εκφράσαμε πριν τον αγώνα της 08ης Ιανουαρίου.

Αναμένουμε πως μετά την σοβαρή τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα πως η Ομοσπονδία, με τους μηχανισμούς που διαθέτει ως διοργανώτρια αρχή, θα προβεί και η ίδια στα δέοντα ώστε να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία των κανόνων στη βάση των οποίων διεξάγεται το Κυπριακό Πρωτάθλημα, να εξασφαλίσει την εφαρμογή του σχετικού Πρωτοκόλλου αλλά κυρίως να διασφαλίσει την υγεία όλων των αθλητών συμβάλλοντας στις προσπάθειες της πολιτείας για αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Δεν έχουμε πρόθεση να παρακολουθήσουμε αμέτοχοι τις εξελίξεις, ούτε να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα το όσα ειπώθηκαν ή πρόκειται να ειπωθούν σε μια προσπάθεια να γίνει πειστική μια ιστορία που να νομιμοποιεί και να δικαιολογεί διαδικασίες που ουδέποτε στο παρελθόν εφαρμόστηκαν για οποιοδήποτε πολίτη ή κάτοικο της Κυπριακής Δημοκρατίας και που μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιο προηγούμενο που να θέτει σε κίνδυνο τη διοργάνωση και τη δημόσια υγεία.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς το φίλαθλο κόσμο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ τη δέσμευση και την αφοσίωση μας στην προάσπιση των συμφερόντων της ομάδας μας.