26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Eκεί ψηλά στην κορυφή η ΑΕΚ.Κέρδισε ξανά τον Απόλλωνα και πέρασε μόνη πρώτη

Eκεί ψηλά στην κορυφή η ΑΕΚ.Κέρδισε ξανά τον Απόλλωνα και πέρασε μόνη πρώτη

By on 8 Ιανουαρίου, 2022 0 1081 Views

Η AEK ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επικρατώντας του Aπόλλωνα στην «Αρένα» με 2-1 και ανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από τον αποψινό της αντίπαλο και στο +1 από τον Άρη. Η ομάδα της Λάρνακας επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα που δέχθηκε από την Πάφο FC στο τελευταίο ματς του 2021, κάνοντας το «δύο στα δύο» κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού, την οποία νίκησε και στον πρώτο γύρο στο Τσίρειο με 2-1.
Ο αγώνας δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα από πλευράς ποιότητας, οι φάσεις δεν ήταν πολλές κι όλα τα… λεφτά ήταν ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 49’ με τον Ρόμο, ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα (51’) με τον Σπόλιαριτς, ωστόσο στο 59’ ο παίκτης των «γαλάζιων» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα στο υπόλοιπο του αγώνα μέχρι το τέλος, κατακτώντας μία πολύ σημαντική και πολύτιμη νίκη!

AEK: Λεάλ, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Ροσάλες (83′ Τάντι), Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (57′ Άμπραχαμ), Γκιούρτσο (57′ Ακοράν), Φαράζ (46′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι (74′ Ναούμ), Ρόμο.
Στον πάγκο: Μαρτίνεθ, Τάντι, Άμπραχαμ, Ακοράν, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ, Μακρής.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Ουέλινγκτον (77′ Κατελάρης), Ρομπέρζ, Μαυρίας, Χαμάς, Αλεσάμι (70′ Ψύχας), Σπόλιαριτς (77′ Χάμπος), Ίλιεφ, Ζράντι, Ίντζια (54′ Αλμπάνης), Γιάνγκα.
Στον πάγκο: Ντούριν, Μάρκοβιτς, Ψύχας, Κατελάρης, Χ. Κυριάκου, Φιλιώτης, Αλμπάνης, Νόγιοκ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάμας / Σπόλιαριτς, Χαμάς (3η), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Ρομπέρζ

ΣΚΟΡΕΡ: 49′ Ρόμο, 59′ Σπόλιαριτς αυτ. / 51′ Σπόλιαριτς
ΘΕΑΤΕΣ: 2300
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος