28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η καθημερινή προπόνηση του Lionel Messi

By on 16 Δεκεμβρίου, 2021 0 2030 Views

Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και το μυστικό του μεταξύ άλλων, είναι η εντατική προπόνηση. Αν θες να μάθεις πώς αθλείται καθημερινά ο 34χρονος Lionel Messi, συνέχισε την ανάγνωση.

Το ταλέντο του στη μπάλα είναι γνωστό αλλά δεν θα ήταν αρκετό αν δεν έκανε focus στη διατροφή αλλά κυρίως στη σωστή άθλησή του. Ο “La Pulga” πέρα από μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή, ακολουθεί και μια έντονη ρουτίνα προπόνησης , που του εξασφαλίζει καθημερινά τις καλύτερες επιδόσεις.

Αν θες να πάρεις λίγη από τη δόξα του, ακολούθησε τα βήματα που ακολουθεί πιστά καθημερινά ο ίδιος. Η ταχύτητα με την οποία κάνει τις ασκήσεις αλλά και οι γρήγορες κινήσεις του σώματός του σε διαφορετικές κατευθύνσεις είναι τα κυριότερα hacks που κάνουν τον Messi να διακρίνεται παγκοσμίως. Α! Και η γιόγκα καθώς όπως ισχυρίζεται και ο δάσκαλός του, Rodney Yee: «Η yoga κάνει τον Lionel να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο καθώς βοηθά στην αναζωογόνηση των εγκεφαλικών του λειτουργιών και του απομακρύνει το στρες πριν και κατά τη διάρκεια ενός απαιτητικού αγώνα».

Η βασική προπόνηση

Για αρχή, κάνει μια σειρά από δυναμικές διατάσεις που στην ουσία προετοιμάζουν τους μυς του για τις ασκήσεις που ακολουθούν και αφορούν την ενδυνάμωση. Οι διατάσεις περιλαμβάνουν αναπηδήσεις από θέση ημικαθίσματος, σκοινάκι και περάσματα εμποδίων

Στη συνέχεια, έπονται δύο γύροι σε γρήγορη ταχύτητα προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή του και ένα ήπιο τρέξιμο επί 5 λεπτά. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις παρέχουν στον Messi γρηγορότερη κίνηση των ποδιών σε γραμμική κατεύθυνση. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει σκοπό να ενδυναμώσει τα άκρα του, έτσι οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πλάγιες προβολές με βαθύ κάθισμα, γρήγορο βηματισμό με το γόνατο όσο ψηλότερα γίνεται κι εμπρόσθιες προβολές με βαθύ κάθισμα.

Έπειτα, κάνει άλλη μια γρήγορη κούρσα 10 λεπτών πριν από το τέλος. Το παραπάνω σχέδιο προπόνησης βοηθά τον Messi να χτίσει έναν γερό πυρήνα ενώ το συνολικό πρόγραμμα προπόνησης τον κάνει να έχει full αντοχές κατά τη διάρκεια ακόμη και του πιο δύσκολου παιχνιδιού.