18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 4-1: Παριζιάνικο ξέσπασμα με ιστορικούς Μέσι – Μπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 4-1: Παριζιάνικο ξέσπασμα με ιστορικούς Μέσι – Μπαπέ

By on 7 Δεκεμβρίου, 2021 0 567 Views

Με «ντοπιέτες» του νεότερου ρέκορντμαν Μπαπέ και του τρίτου κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών, Λιονέλ Μέσι, η Παρί έστησε πάρτι κόντρα στην Μπριζ (4-1) και την άφησε εκτός Ευρώπης.

Το εισιτήριο είχε τσεκαριστεί από την προηγούμενη κιόλας αγωνιστική και το μοναδικό διακύβευμα των Παριζιάνων ήταν να ολοκληρώσουν με… στυλ τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσαν να τον είχαν καταφέρει καλύτερα. Όχι μόνο για το εύρος της νίκης τους απέναντι στην Μπριζ (4-1), αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Γιατί μια βραδιά με δυο ρεκόρ και τον μύθο Μέσι να ξεπερνά τον Πελέ δεν συμβαίνει συχνά. Η νύχτα όμως στο Παρίσι δεν ήταν μια συνηθισμένη και η Παρί το απέδειξε πριν καν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο… επτάλεπτο.

Με το χρονόμετρο να παγώνει στα 6. 20 του αγώνα ο Μπαπέ είχε προλάβει να σκοράρει ήδη δυο φορές να γίνει ο νεότερος που φτάνει τα 31 γκολ στην ιστορία του Champions League (22 ετών και 352 ημερών) και να σημειώσει παράλληλα την δεύτερη πιο γρήγορη «ντοπιέτα» στον θεσμό μετά από εκείνη του Ροντρίγκο στην αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατάσαράϊ πίσω στο 2019.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι απέβαλλαν από νωρίς το άγχος που είχαν κληρονομήσει από τις απανωτές γκέλες στο πρωτάθλημα και έβαλαν επισήμως το καλό, ευρωπαϊκό τους κοστούμι. Η βραδιά όμως απείχε ακόμα πολύ από την ολοκλήρωσή της και ο Λιονέλ Μέσι είχε βάλει σκοπό να μην την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες να βρει δίχτυα (32, 35΄) ο Αργεντινός τελικά το κατάφερε με πανέμορφο curler στη γωνία (38΄) και κατάφερε να γράψει ιστορία. Κι αυτό γιατί εκείνη τη στιγμή στάθηκε στο ύψος του μυθικού Πελέ, ισοφάρισε το ασύλληπτο ρεκόρ του με 757 γκολ καριέρας και έβαλε άμεσα πλώρη να τον ξεπεράσει. Με ένα γκολ του Ριτς (68΄) να παρεμβαίνει ενδιάμεσα στην ιστορία για το 3-1 των Βέλγων, ο Μέσι πήρε τη σκυτάλη και διεύρυνε τον θρύλο του.

Στο 76΄ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έστησε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, άφησε άγαλμα τον Μινιολέ και ανέβηκε μόνος του στο τρίτο υψηλότερο σκαλί με τους κορυφαίους σκόρερ του ποδοσφαίρου. Η δική του εποποιία είχε γραφεί, το πάρτι της Παρί είχε ολοκληρωθεί, όπως και το ταξίδι της Μπριζ που απλώς έχει πλέον να.. θυμάται πως αποτέλεσε το 38 διαφορετικό θύμα του Αργεντινού στο θεσμό και του έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Βαθμολογία 1ου ομίλου

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (18-10)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (13-8)
3. Λειψία 7 (15-14)
4. Μπριζ 4 (6-20)

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μέντες (49΄Κέρερ), Βεράτι (84΄Ντίνα), Γκέιγ (71΄Παρέδες), Μέσι, Ντι Μαρία (71΄Ερέρα), Μπαπέ (83΄Ικάρντι)

Μπριζ (Φιλίπ Κλεμέν): Μινιολέ, Ρίκα, Ενσόκι, Χέντρι, Φανάκεν, Μπαλάντα (Εμπαμπά), Ριτς (69΄Φόρμερ), Σάντρα (56΄Φαν Ντερ Μπρεμτ), Μάτα, Λανγκ, Ντε Κετελάρ