19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1:Στο Europa League οι «Ταύροι»

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 2-1:Στο Europa League οι «Ταύροι»

By on 7 Δεκεμβρίου, 2021 0 646 Views

Με τον Μπάιερλοτσερ στον πάγκο της, η Λειψία ήθελε περισσότερο τη νίκη, επικράτησε 2-1 της Σίτι και θα συνεχίσει στο Europa League. Αποβλήθηκε ο Γουόκερ.

Η Λειψία παρουσιάστηκε με υπηρεσιακό τεχνικό σε ένα άδειο λόγω… κορονοϊού γήπεδο, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν την επηρέασε να νικήσει 2-1 εντός έδρας την αδιάφορη Σίτι, να βρεθεί στην 3η θέση και να πάρει το εισιτήριο για το Europa League. Η Mάντσεστερ που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές (πέντε παίκτες των Ακαδημιών στην αποστολή), είχε ελάχιστα καλά διαστήματα και υπέστη τη δεύτερη ήττα στον όμιλο. Πλήγμα η αποβολή του Γουόκερ, ο οποίος θα χάσει το πρώτο νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Η Λειψία μπήκε πιο δυνατά, πίεσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας και στο 16′ είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Στέφεν είχε σωστή αντίδραση στο πλασέ του Λάινερ. Ο Ντε Μπρόινε ένα λεπτό αργότερα δε βρήκε στόχο στην καλύτερη στιγμή των «Πολιτών» μέχρι εκείνο το σημείο. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο 24′ άνοιξαν το σκορ.

Ο Λάιμερ πέρασε ωραία κάθετη στον Σομποσλάι και ο Ούγγρος πλάσαρε σωστά τον Στέφεν για το 1-0. Οι «Ταύροι» είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως στο 39′ ο Αντρέ Σίλβα δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Στέφεν. Δύο λεπτά αργότερα ο Φόντεν σημάδεψε το δοκάρι του Γκουλάτσι από πλάγια θέση, ενώ στο φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Ούγγρος κράτησε το μηδέν.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Στέρλινγκ η Σίτι ήταν πιο πιεστική, πίεζε, αλλά Μαχρέζ και Γκρίλις δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Στο 71’, ο Αντρέ Σίλβα βρέθηκε σε θέσης βολής από εξαιρετική ασίστ του Φόρσμπεργκ, πλάσαρε σωστά τον Στέφεν για το 2-0.

Αμεση αντίδραση από τους «Πολίτες», αφού μείωσαν στο 77’. Ο Ζιντσένκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαχρέζ με υπέροχη κεφαλιά βρήκε δίχτυα. Η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η αποβολή του Γουόκερ χάλασε τα σχέδια της ομάδας του Πεπ. Ο Αγγλος αμυντικός κλώτσησε τον Αντρέ Σίλβα χωρίς να έχει πρόθεση να βρει τη μπάλα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Λειψία πήρε το πολύτιμο τρίποντο.