23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αέρας κορυφής.Με 11αδα ανάγκης ο Απόλλωνας πέρασε από το Δασάκι(0-1)

Αέρας κορυφής.Με 11αδα ανάγκης ο Απόλλωνας πέρασε από το Δασάκι(0-1)

By on 6 Δεκεμβρίου, 2021 0 6436 Views

Με γκολ του Ουέλικγνον Νασιμέντο στο 84ο λεπτό, ο Aπόλλωνας  άφυγε με πολύτιμο διπλό από το Δασάκι 1-0 επί του Εθνικού και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μέχρι το 50’ ο Απόλλωνας που ε΄παιζε με πολλές απουσίες και ουσιαστικά 11αδα ανάγκης,   ήταν ανύπαρκτος επιθετικά. Στο 57’ έκανε την πρώτη του τελική και από κει και πέρα εξάσκησε ασφυκτική πίεση στον Εθνικό. Έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, είχε δοκάρι με τον Ψύχα και τελικά τη λύση την έδωσε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.
Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού στο 84’ , η μπάλα έφτασε στον Ψύχα ο οποίος έκανε την σέντρα και ο Ουέλιγντον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χριστοδούλου.H φάση του γκολ ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ για 3-4 λεπτά περίπου αλλά ποτέ δεν είδαμε τι ελέγχθηκε ούτε τις γραμμές που  δείχνουν αν είχε ή όχι οφσάιντ. Στην αρχική επανάληψη  υπήρχε υποψία για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης όταν πήρε την μπάλα ο Τζουμ που έκανε την πρώτη σέντρα,αλλά δεν υπήρξε ανοικτό πλάνο ούτε άλλη επανάληψη, ούτε οι γραμμές από το VAR που θα έδειχναν ότι ήταν καθαρό το γκολ αφού έτσι είδαν οι βαρίστες με τον έλεγχο που έκαναν.(θα ήταν σωστό πάντως να δείξουν την φάση με τις σχετικές γραμμές για να μην παραμείνει καμιά αμφιβολία)
Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να στείλει τους «γαλάζιους» στην κορυφή και τον Εθνικό υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή Νταβίντ Μπάντια να μένει με την πικρία ότι θα μπορούσε αν άντεχε ακόμα λίγο να έπαιρνε τουλάχιστον τον βαθμό αλλά δεν τον πήρε.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μπ. Μαρκόσκι): Χριστοδούλου, Κ.Ηλία (88′ Ελουντού), Μ.Ηλία, Καρασάουσκς (55′ Αράζ), Ντόλεζαλ (72′ Κουμής), Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Κυπριανού, Φλοριάν, Ταράσοβς, Χολ.
Στον πάγκο: Καβαλέουσκι, Περατικός, Ασούμπρε,  Φόλμπρεχτ, Κ.Ηλία, Σαββίδης Αγγελόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς,  Β.Γιοβάνοβιτς, Ουέλιγκντον, Φιλιώτης, Χαμάς, Κολ, Ίλιεφ (59′ Ίντζια), Σπόλιαριτς (59′ Τζουμ), Ζράντι, Αλμπάνης (88′ Αλεσάμι), Στορ (72′ Ψύχας).
Στον πάγκο: Ντούριν,  Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι, Οικονομίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 84′ Ουέλιγκντον
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντόλεζαλ, Γκόρουπετς, Φλοριάν (3η)/Ίλιεφ, Τζουμ

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας