16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ENΠ:Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους,ούτε θα τους καλύψουμε

ENΠ:Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους,ούτε θα τους καλύψουμε

By on 4 Δεκεμβρίου, 2021 0 24227 Views

Η ΕΝΠ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο “Τάσος Μάρκου”. Αναλυτικά:

Μαύρη μέρα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, μαύρη μέρα για την Κυπριακή κοινωνία.

Το ζήσαμε και αυτό, να σπρώχνονται γυναίκες και παιδιά, βρέφη να πέφτουν από καρότσια, φίλαθλοι και αστυνομικός στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όλα αυτά γιατί τα ανεχόμαστε πρώτα ως κοινωνία, ως Κράτος και ως οργανωμένα σύνολα. 

Με το τέλος του σημερινού αγώνα, ενός αγώνα που διεξήχθη σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί και των δύο ομάδων, μία ομάδα 50 κουκουλοφόρων, προφανώς υπό την επήρεια ουσιών, αλκοόλ και δεν ξέρουμε και τι άλλο μπορεί να είχαν καταναλώσει, έσπασε τον κλοιό της αστυνομίας και ανέβηκε στην κερκίδα που φιλοξενούσε τους οπαδούς της ομάδας, πετώντας πέτρες, σπάζοντας αυτοκίνητα και κτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους. 

Δεν θέλουμε αυτό το ποδόσφαιρο κύριοι, δεν σας φοβόμαστε και δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία! 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τους γνωστούς άγνωστους που κρύβονται μέσα στα πλήθη. Ότι στοιχεία έχουμε θα τα παραδώσουμε στην αστυνομία και θα προχωρήσουμε σε σχετικές καταγγελίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Αστυνομία και το Κράτος γενικότερα, να συλλάβει μέχρι και τον τελευταίο κουκουλοφόρο που ανέβηκε στην κερκίδα της ομάδας μας, που προκάλεσε ζημιές στα αυτοκίνητα των οπαδών και των ποδοσφαιριστών μας και στην περιουσία μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσης από όλους να αντιληφθούν την σοβαρότητα των σημερινών επεισοδίων και να δράσουν άμεσα! 
Εμείς θα είμαστε δίπλα και από την ΚΟΠ και στην Πολιτεία. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσες αποφάσεις και μέτρα για να είναι πράγματι η τελευταία φορά που ζει οποιοσδήποτε αυτά που ζήσαμε εμείς σήμερα.

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα σημερινά επεισόδια και να ρίξουν ευθύνες σε ανθρώπους που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο. 

Δεν θα φοβηθούμε κανένα, δεν θα κρυφτούμε και εμείς μέσα στο πλήθος!

Έγιναν συσκέψεις, κυκλοφορούσαν φήμες και δημοσιεύματα την εβδομάδα πριν τον αγώνα και λάβαμε όσα μέτρα μπορούσαμε να λάβουμε ως ομάδα. 

Ως Διοίκηση έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να φέρουμε στο γήπεδο μικρά παιδιά και οικογένειες και δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς τραμπούκους και σε κάποιους που θέλουν να τους προστατεύσουν να χαλάσουν όσα χτίσαμε με πολύ κόπο!

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η επίσημη Ομόνοια 29ης Μαΐου ήταν δίπλα μας στη προσπάθεια απώθησης των τραμπούκων και προστασίας των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονταν στη κερκίδα μας.
Διοικητικό Συμβούλιο

Ε.Ν.Π