28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΓΟΥΛΒΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-1:Στο 94’η λύτρωση με Οριγκί και κορυφή

ΓΟΥΛΒΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-1:Στο 94’η λύτρωση με Οριγκί και κορυφή

By on 4 Δεκεμβρίου, 2021 0 605 Views

Ο Κλοπ είχε έμπνευση, ο Οριγκί τον τρόπο και με γκολ του Βέλγου στις καθυστερήσεις η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Γουλβς εκτός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή! Πρώτη νίκη για τη Νιουκάστλ

«Ντιβόκ Οριγκί! Μην τον ξεχνάτε. Ένας θρύλος της Λίβερπουλ» τόνιζε ο Γιούργκεν Κλοπ πριν δυο χρόνια και ο Γερμανός ξέρει πάντα τι λέει… Ο Βέλγος είναι για τα δύσκολα και το απέδειξε και στο «Molineux», αφού με δικό του γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Γουλβς, εκμεταλλεύθηκε τη γκέλα της Τσέλσι και βρέθηκε στην κορυφή.

Λίβερπουλ μπήκε στο ματς δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τη Γουλβς, όπως έκανε και με την Έβερτον, ωστόσο η Γουλβς δεν έπεσε στην παγίδα της. Εξαιρετικά στημένοι οι γηπεδούχοι, έκλεισαν διαδρόμους και δεν άφησαν τους Reds να φανούν απειλητικοί. Ανούσιο το πρώτο 25λεπτο, με τον Ζότα να έχει μια καλή προσπάθεια στο 17ο λεπτό, αλλά ως εκεί… Αντίθετα, μετά το 25′ ο ρυθμός ανέβηκε και στο 31′ ο Ζότα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει. Οι Reds ανέβαζαν στροφές, πίεζαν και στο 38′ πλησίασαν το γκολ. Ο Ρόμπερτσον έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαλάχ, όμως ο Σάις με απίθανο τάκλιν έσωσε την ομάδα του.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στην επανάληψη ο ρυθμό ανέβηκε κατακόρυφα, η Λίβερπουλ πίεσε και στο 50′ ο Τιάγκο δυο φορές δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζοσέ Σα. Η Γουλβς έβγαινε μπροστά, προσπαθούσε να γίνει απειλητική και στο 59′ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Ντεντόνκερ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Αλισον είχε εξαιρετική τοποθέτηση. Ενα λεπτό αργότερα είχαμε τη φάση της… χρονιάς! Κάκιστη έξοδος από τον Σα, ο Ζότα βγήκε φάτσα με το τέρμα, είχε δυο γωνίες να σκοράρει, αλλά την έστειλε πάνω στον Κόαντι. Ο Κλοπ ρίσκαρε, έβγαλε τον Χέντερσον, πέρασε τον Οριγκί και με τρεις στην επίθεση προσπάθησε να βρει το γκολ. Στο 87′ ο Σα είχε μεγάλη επέμβαση απέναντι στον Μανέ, όμως η Λίβερπουλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 90+4′ ο Σαλάχ μοίρασε και ο Οριγκί με υπέροχο γύρισμα έστειλε τη Λίβερπουλ στην κορυφή!

Έσπασε επιτέλους το ρόδι η Νιούκαστλ

Χρειάστηκαν να περάσουν 15 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, σχεδόν ολόκληρος ο πρώτος γύρος της Premier League. Η υπομονή όμως έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Το γκολ του Γουίλσον στο 40΄αρκούσε στη Νιούκαστλ για να επικρατήσει 1-0 της Μπέρνλι και να σπάσει το ρόδι στη φετινή σεζόν με το πρώτο της τρίποντο. Για την ιστορία, οι 15 αγωνιστικές ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο διάστημα ever από ομάδα της Premier League για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να διατηρεί ακόμα το ρεκόρ με 17 σερί ματς. Ακόμα κι έτσι πάντως οι Καρακάξες παρέμειναν σε τροχιά… υποβιβασμού, αφού θα χρειαστούν πολλά περισσότερα τρίποντα για να ρεφάρουν το τραγικό τους ξεκίνημα στη σεζόν.