20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1:Έκανε τα έυκολα,δύσκολα!

Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1:Έκανε τα έυκολα,δύσκολα!

By on 1 Δεκεμβρίου, 2021 0 1256 Views

Ο Παναθηναϊκός είχε στο 51′ σκορ «πρόκρισης» στα χέρια του (2-0 με Μακέντα – Αλεξανδρόπουλο σκόρερς), αλλά ο Βόλος όρθωσε ανάστημα, μείωσε στο 56′ με τον Φερνάντες, «έσβησε» το ματς και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Στο ξεκίνημα του ματς ο Βόλος επέλεξε εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Λεωφόρου, δίνοντας έμφαση στην αμυντική του λειτουργία πίσω από τη μπάλα και περιμένοντας σε άμυνα χώρου τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι είχαν εξ αρχής την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού, με τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο πλέι μέικερ και τους Παλάσιος και Αϊτόρ να παίρνουν πρωτοβουλίες από τα δύο φτερά και να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Το τριφύλλι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25’ με τον Φεντερίκο Μακέντα (1-0) που σημείωσε τέταρτο συνεχόμενο τέρμα του, ύστερα από θαυμάσια ενέργεια και ασίστ του Παλάσιος που είχε υποδεχθεί τη μπάλα από σκαφτή πάσα του Κώτσιρα. Πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα των ημιχρόνων μάλιστα οι πράσινοι απώλεσαν κραυγαλέα ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Βέλεθ εξ επαφής με την εστία (44’) ύστερα από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμπασκάλ έκανε δύο αλλαγές με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 51’ με τον Αλεξανδρόπουλο. Ο Ελληνας μέσος έκλεψε τη μπάλα από τον Τσοκάνη και με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Κότνικ (2-0). 
Οι Βολιώτες ωστόσο αντέδρασαν άμεσα και με τον δαιμόνιο Φερνάντες μείωσαν σε 2-1 στο 56’, αφότου συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Φαν Βέερτ μέσα στην περιοχή. 

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ειδικότερα ο Παναθηναϊκός έδειξε να αποσυντονίζεται, αλλά στο 81’ έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ που έδιωξε φανταστικά ο Κότνικ.   

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
 (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Πέρεθ), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78’ Βιτάλ), Μακέντα. 

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ / 4-4-2): Κότνικ, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τσοκάνης, Νίνης (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Τερεζίου (68’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.