26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-1: Ανατροπή με γκολάρα Βινίσιους και η πρώτη Ρεάλ στο +4 (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-1: Ανατροπή με γκολάρα Βινίσιους και η πρώτη Ρεάλ στο +4 (vids)

By on 29 Νοεμβρίου, 2021 0 590 Views

Με καταπληκτικό γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ στο 87’, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε με ανατροπή την σκληροτράχηλη Σεβίλλη (2-1) και εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο στην κορυφή της La Liga, ούσα στο +4 από Ατλέτικο και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Δεν υπάρχει πιο «καυτό» δίδυμο στην Ευρώπη φέτος από αυτό των Καρίμ Μπενζεμά – Βινίσιους Ζούνιορ, το οποίο υπέγραψε την σπουδαία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σεβίλλης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με ανατροπή (2-1), νίκη που φέρνει τους Μαδριλένους να εδραιώνονται στην κορυφή της La Liga, στο +4 από Ατλέτικο και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι Ανδαλουσιάνοι πατούσαν πολύ καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και είχαν αυτοί την κατοχή της μπάλας, καταφέρνοντας μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Μάρκος Ακούνια εκτέλεσε κόρνερ και ο Ράφα Μιρ, εντελώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, χάρη και στο… σκριν του Ντιέγκο Κάρλος στον Φερλάν Μεντί, νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά με άπιαστη κεφαλιά (12’).

Ο Μιρ «γλυκάθηκε» με το πέμπτο γκολ του στο πρωτάθλημα (και πρώτο της καριέρας του εις βάρος της Ρεάλ) και, μόλις δύο λεπτά αργότερα, άγγιξε δις το έκτο, όταν ο Νταβίντ Αλάμπα έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα σε πλασέ του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά είδε τον Τιμπό Κουρτουά να αποσοβεί το (σχεδόν) σίγουρο 0-2 σε σουτ του από τα πλάγια.

Αργά αλλά σταθερά, η Ρεάλ βρήκε την θέση της στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να έχει αυτή την κατοχή της μπάλας και να απειλεί την εστία του Μπόνο, κάτι που πάντως έκανε για πρώτη φορά μόλις στο 27’, με σουτ του Βινίσιους Ζούνιορ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λούκας Οκάμπος άγγιξε και πάλι το 0-2 με καταπληκτικό μακρινό πλασέ στο οποίο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της βασιλικής εστίας και, δύο λεπτά αργότερα, ο Καρίμ Μπενζεμά τιμώρησε την γκάφα του Μπόνο, ο οποίος προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα σε μακρινό σουτ του Έντερ Μιλιτάο, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Γάλλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να φτάσει τα έντεκα γκολ στη La Liga.

https://twitter.com/SameenluvMadrid/status/1465057528706842627?s=20

Το τέρμα του Μπενζεμά ανέβασε ψυχολογικά την Ρεάλ, ο Μάρκο Ασένσιο άγγιξε το γκολ της ανατροπής, με την Σεβίλλη όμως να μην λυγίζει ποτέ και να διαμαρτύρεται δίκαια για πτώση του Οκάμπος στην περιοχή, με… δράστη τον Αλάμπα.

Το «τρελό» σε ρυθμό, γκολ και ευκαιρίες πρώτο ημίχρονο έδωσε την θέση του σε ένα πολύ πιο προσεκτικό εκατέρωθεν δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο η Σεβίλλη κλείστηκε πίσω και περίμενε μια Ρεάλ που είχε την μπάλα και τον ρυθμό, χάνοντας καλές ευκαιρίες με Ασένσιο, Βινίσιους και Αλάμπα.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δεν είχε τα κέφια άλλων αγώνων, έκανε το «μπαμ» στο 87’. Άψογο κοντρόλ, ντρίμπλα στον Οκάμπος, κλασική κίνηση από τα δεξιά έξω από την περιοχή και σουτ – οβίδα στο οποίο ο Μπόνο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτό ήταν αισίως το ένατο γκολ του Βινίσιους σε 14 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, ένα περισσότερα απ’ όσα είχε πετύχει στα προηγούμενα… 82 παιχνίδια του με την Βασίλισσα στην ίδια διοργάνωση!

Η Σεβίλλη, η οποία είχε περιοριστεί στην άμυνα στο δεύτερο μέρος, βγήκε στην επίθεση ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση, την οποία άγγιξε σε κοντική κεφαλιά του Τόμας Ντιλέινι, την οποία έβγαλε με καταπληκτική απόκρουση ο Κουρτουά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ρεάλ πήρε εντέλει τη πολύτιμη νίκη και έδωσε συνέχεια στην «μαύρη» παράδοση της Σεβίλλης στο «Μπερναμπέου», όπου μετράει 14 διαδοχικές ήττες (δώδεκα στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο), έχοντας νικήσει για τελευταία φορά στις 7 Δεκεμβρίου του 2008 (4-3) με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (90’+3’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (74’ Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (73’ Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (90’+2’ Νάτσο).

Σεβίλλη: Μπόνο, Μοντιέλ (90’ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Χορδάν (81’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (71’ Ντιλέινι), Οκάμπος (90’ Ιντρίσι), Ράφα Μιρ, Πάπου Γκόμες (81’ Όλιβερ Τόρες).