19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Όρθια η Μ.Γιουνάιτεντ άναψε κόκκινο στην Τσέλσι(1-1)

Όρθια η Μ.Γιουνάιτεντ άναψε κόκκινο στην Τσέλσι(1-1)

By on 28 Νοεμβρίου, 2021 0 530 Views

Μπορεί πριν το ματς πολλοί να τη θεωρούσαν ως… πρόβατο που πάει στην σφαγή, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε όρθια στο «Στάνφορντ Μπριτζ» απέναντι στην πρωτοπόρο Τσέλσι (1-1).

Κι έτσι κερδισμένες της αγωνιστκής στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, που βρίσκεται πια στο -1 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, και η Λίβερπουλ, που είναι στο -2 από τους Λονδρέζους. Μικρή η… ανάσα για τους «κόκκινους διαβόλους» που έχουν 18 βαθμούς και είναι στην όγδοη θέση. 

Ο υπηρεσιακός Μάικλ Κάρικ έγινε ο πρώτος Άγγλος που κάθισε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον Ρον Άτκινσον τον Νοέμβριο του 1986 και είπε να κάνει την… επανάστασή του με το «επιχείρημα» πως έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα.

Έτσι, άφησε τον Κριστιάνο Ροναλντο στον  πάγκο, λέγοντας πως συζήτησε μαζί του και ο Πορτογάλος ήταν πολύ θετικός (την ίδια ώρα που στο twitter έγινε χαμός με το hashtag #DroppingRonaldo), παρέταξε σχήμα με τρεις μέσους (Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ και Μάτιτς), έβαλε στο κέντρο της άμυνας τους Ερίκ Μπαϊγί και Βίκτορ Λίντελοφ, που είχαν παίξει μαζί μόλις επτά φορές, και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπρούνο Φερνάντες. 

Η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο, και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4′, με το πλασέ του Κάλουμ Χάντσον-Οντόι που απέκρουσε ο Νταβίδ ντε Χέα.

Ενδεικτικό της… απάθειας των «κόκκινων διαβόλων» ήταν το γεγονός ότι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η κατοχή ήταν στο 74%-26% για τους Λονδρέζους, που πίεζαν για να βρουν χώρους και να σκοράρουν. Στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική προσπάθεια της Γιουνάιτεντ να απειλήσει ήταν ένα κακό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 21ο λεπτό. 

Μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι στο 31΄με δυνατό σουτ του Ρούντιγκερ και τον Ντε Χέα να βρίσκει με τα δάχτυλα τη μπάλα που στη συνέχεια τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 36′ ο Μπρούνο έκανε σοβαρό λάθος, ο Χάντσον-Οντόι πήρε τη μπάλα, έκανε το πλασέ όμως μπλόκαρε ο Ντε Χέα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 70%-30% και οι τελικές 9-1!  Και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο «Στάμφορντ Μπριτζ»…

Kι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι δημιουργικά και έδιναν μάχες στην άμυνα… ήρθε το γκολ. Για τη Γιουνάιτεντ! 

Στο 50’ ο Ζορζίνιο έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, με τον Τζέιντον Σάντσο να φεύγει… σφαίρα και με υπέροχο πλασέ να νικάει τον Εντουάρντ Μεντί για το 0-1.

Στο 58ο λεπτό το κακό το τελείωμα του Τίμο Βέρνερ, στέρησε από την Τσέλσι την ευκαιρία για την ισοφάριση, οι παίκτες του Τόμας Τούχελ συνέχισαν να πιέζουν στο… φουλ και στο 67ο λεπτό… αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα έκανε ανόητο πέναλτι κλωτσώντας ατσούμπαλα τον Τιάγκο Σίλβα, τον ανέτρεψε, ο Ζορζίνιο ευστόχησε και έκανε το 1-1.  

Το παιχνίδι άνοιξε μετά την ισοφάριση καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης. Κακό τελείωμα του Ζίγιεχ στο 72’, ενώ στο 79′ ο Βέρνερ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μπισάκα έκοψε σωτήρια. 

Η Τσέλσι πίεζε ασφυκτικά στα καρέ της Γιουνάιτεντ, ο Τούχελ «έριξε» στο παιχνίδι τον Ρομέλου Λουκάκου, τα κόρνερ έφτασαν στο 15-1, ο Ρούντιγκερ έχασε το άχαστο στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:
Τσέλσι: 
Μεντί, Τσάλομπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ, Αλόνσο (78’ Μάουντ), Ζίγιεχ, Βέρνερ (82’ Λουκάκου), Χάντσον-Οντόι (78’ Πούλισικ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί, Ράσφορντ (77’ Λίνγκαρντ), Φρεντ, Φερνάντες (89’ Φαν Ντε Μπέεκ), Σάντσο (64’ Σάντσο), Τέλες, Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ