23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόδραση από το Τσίρειο  με τρίποντο η ΑΕΚ. Έπιασε κορυφή και  έβαλε αλάτι στην πληγή της ΑΕΛ

Απόδραση από το Τσίρειο  με τρίποντο η ΑΕΚ. Έπιασε κορυφή και  έβαλε αλάτι στην πληγή της ΑΕΛ

By on 28 Νοεμβρίου, 2021 0 1344 Views

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta. Το συγκρότημα του Νταβίντ Καταλά ήταν ουσιαστικό και πήρε τη νίκη χάρη στο πανέμορφο γκολ του Γκιούρτσο στο 13’  με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ και το γκολ του Φαράζ στο 90’+4, με τον μεσοεπιθετικό της ομάδας να σκοράρει στην κενή εστία και αφού ο Βοζίνια ήταν στην επίθεση.

Οι «κιτρινοπράσινοι» σκόραραν στην πρώτη τους φάση, είχαν κάποιες ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ενώ δεν ελάχιστα απειλήθηκαν  από την ΑΕΛ που είχε τρομερά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του 16’, όταν αρχικά υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ τους, όμως μετά την παρέμβαση του VAR, η απόφαση ακυρώθηκε αφού δεν φάνηκε παράβαση.

Με τη νίκη της ΑΕΚ έφτασε στους 24 βαθμούς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Απόλλωνα και έβαλε αλάτι στην πληγή της ΑΕΛ που αγνοεί τη νίκη εδώ και πολλές βδομάδες μένοντας στους 12 βαθμούς σε 10 ματς και μόλις δύο πήρε στα τελευταία πέντε ματς.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν στο 2ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Ο Τόρες έκανε την μπαλιά από τα δεξιά, ο Τσάβες πρόλαβε και έβαλε την προβολή με τον Μιλίσεβιτς να κόβει πάνω στην γραμμή.

Στο 13ο λεπτό ο Γκιούρσκο με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βοζίνια και έβαλε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τόμοβιτς γύρισε στον Τούμπα, ο Τόρες μπήκε στην φάση και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Νικολάου έδειξε πέναλτι όμως με την παρέμβαση του VAR πήρε πίσω την απόφασή του.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει χωρίς να φτιάξει κάτι ουσιαστικό και το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β΄ ημίχρονο:

Καλύτερο από πλευράς θεάματος το 2ο ημίχρονο. Ακοράν για την ΑΕΚ και Μαίντεβατς για την ΑΕΛ είχαν τελικές εκτός στόχου ενώ στο 54΄ο Γκιούρσκο έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του, με του σουτ του να καταλήγει άουτ.

Στο 56΄ο Μηνάς Αντωνίου βρήκε τον Μαίντεβατς μόνο στην μεγάλη περιοχή του Τούμπα όμως το τελείωμα του δεν ήταν το ιδανικό.

Η ΑΕΚ βρήκε ξεκάθαρη ευκαιρία στο 63΄όταν ο Τούμπας εκτέλεσε το ελεύθερο, ο Ρόμο έπιασε την κεφαλιά και έστρωσε στον Τρισκόφσκι που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βοζίνια. Ο Σκοπιανός έκανε το τελείωμα όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Δοκάρι για την ΑΕΚ με τον Φαράζ στο 84΄μετά την μπαλιά του Γκιούρσκο.

Στις καθυστερήσεις ο Φαράζ πλάσαρε από μακριά σε άδεια εστία αφού ο Βοζίνια ήταν στην επίθεση σε εκτέλση κόρνερ για το τελικό 0-2.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Τσάβες, Τόρες, Έουλερ, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Ριστέφσκι, Πελέ.

Στον πάγκο:Κεραυνός, Έλμπερ, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Ανδρέου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Θεμιστοκλέους, Μάιντεβατς.

ΑΕΚ: Τούμπας, Τάντι, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Λέδες, Μάμας, Ακοράν, Γκιούρσκο, Τρισκόφσκι, Ρόμο.

Στον πάγκο: Σάντσεθ, Ρούμπεν, Γκονζάλεθ, Φαράζ, Μίκελ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Ντάρμπισαϊαρ, Μακρής.

Στάδιο: Τσίρειο
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Lopes Martins Tiago Bruno
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας