25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0: Τεσσάρα στο… ρελαντί!

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0: Τεσσάρα στο… ρελαντί!

By on 27 Νοεμβρίου, 2021 0 482 Views

Η Λίβερπουλ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σαουθάμπτον (4-0) στο Ανφιλντ, με το μυαλό να είναι στα δύσκολα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν για την Premier League.

Από τεσσάρα σε… τεσσάρα η Λίβερπουλ, αφού μετά το ξέσπασμα στην Άρσεναλ ήρθε και η χαλαρή νίκη κόντρα στη Σαουθάμπτον (4-0). Οι Reds ήταν εντυπωσιακοί για 52 λεπτά, αφού μετά το τέταρτο γκολ, κατέβασαν ρυθμό μιας και ακολουθούν τρία σερί εκτός έδρας ματς για Premier League (Εβερτον, Γουλβς) και Champions League (Μίλαν). Ετσι, βρέθηκαν στο -1 από την κορυφή κι ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Τσέλσι στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε μόλις 97 δευτερόλεπτα για να προηγηθεί στο σκορ! Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα, ο Μανέ μοίρασε, ο Ρόμπερτσον έβγαλε ιδανική ασίστ και ο Ζότα πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν μπροστά, ρίσκαραν και φυσικά η ομάδα του Κλοπ το εκμεταλλεύθηκε. Στο 5′ η κεφαλιά του Μανέ πέρασε άουτ, ενώ στο 12′ το τέρμα του Σενεγαλέζου δε μέτρησε σωστά λόγω οφσάιντ. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο κι όταν πατούσε γκάζι απειλούσε. Στο 17′ η τρομερή προσπάθεια του Σαλάχ δε βρήκε στόχο, ενώ επτά λεπτά αργότερα η Σαουθάμπτον λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Ο Μπρόχα εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Άρνολντ, πέρασε τον Κονατέ, αλλά νικήθηκε από τον Αλισον.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και στο 32′ έκρυψαν… ξανά τη μπάλα. Σούπερ συνεργασία Χέντερσον – Σαλάχ, ιδανικά ο Αιγύπτιος στον Ζότα και ο Πορτογάλος από κοντά πέτυχε το 2-0. Οι Reds δε σταμάτησαν και στο 38΄ ήρθε το 3-0. Ο Τιάγκο κατέβασε υπέροχα, το σουτ βρήκε στον Μπέντναρεκ και κατέληξε στα δίχτυα! Ο Αλισον… ζήλεψε από τη δόξα των συμπαικτών του και στο 45′ είχε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Άρμστρονγκ.

Στο 52′ ήρθε και το 4-0! Ο Άρνολντ με την 40η ασίστ στην Premier League έδωσε την ευκαιρία στον Φαν Ντάικ να σκοράρει με ωραίο πλασέ! Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με την ομάδα του Κλοπ να έχει το μυαλό στα δύσκολα ματς που έρχονται…

Τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς ήττα για τη Νόριτς, 0-0 με τη Γουλβς

Στο «Κάροου Ρόουντ» η Νόριτς έμεινε αήττητη για τρίτο διαδοικό παιχνίδι, καθως αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με τη Γουλβς. Σε δυο παιχνίδια ο Ντιν Σμιθ έχει μαζέψει τέσσερις βαυμούς με τα «καναρίνια» να έχουν συνολικά οκτώ σε 13 αγωνιστικές.

Η Νόριτς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει, όμως ο πρώην τερματοφύλακας του Ζοσέ Σα είπε «όχι» τόσο στον Μπέντζαμιν Γκίμπσον (45′), όσο και στον Τεέμου Πούκι (72′). Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες της Νόριτς, ο Σμιθ άφησε στον πάγκο και στο δεύτερο του παιχνίδι τον Γιαννούλη, ενώ ο Χρήστος Τζόλης πέρασε ως αλλαγή στο 68′.