24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη ανάσα για τον ΕΘνικό.Κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 με γκολ του Ταράσοφς

Νίκη ανάσα για τον ΕΘνικό.Κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 με γκολ του Ταράσοφς

By on 26 Νοεμβρίου, 2021 0 871 Views

Η πρώτη νίκη του Εθνικού στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η ομάδα της Άχνας επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο Δασάκι και πήρε βαθμολογική ανάσα πλησιάζοντας τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω.
Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς αφενός ήρθε επί ενός πολύ καλού αντιπάλου και αφετέρου γιατί ήρθε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα που έφερε την αποχώρηση του Ηλίας Χαραλάμπους.
Με τον Μπόγιαν Μαρκόσκι στον πάγκο η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Ταράσοφς στο 34ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Πηλέα έπιασε την κεφαλιά και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μολ.
Ο Oλυμπιακός  κράτησε μπάλα στο α’ ημίχρονο και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικός να πετύχαινε κάποιο γκολ. Το γκολ του Εθνικού ήρθε κόντρα στην  ροή του αγώνα, αλλά στην επανάληψη ο Εθνικός ανέβασε την απόδοση του, βελτιώθηκε και πίεση για ένα δεύτερο γκολ.
Ο Πετράκης είδε την ομάδα του να μην πηγαίνει καλά, προχώρησε στις αλλαγές του, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα του χάριζε έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 81΄ο Ολυμπιακός που γενικά υστέρησε και δεν θύμισε την ομάδα που κέρδισε 3-2 την Ανόρθωση, ζήτησ επέναλτι για χέρι αμυντικού.Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να εξετάσει την φάση αλλά ο Λ.Σωτηρίου δεν έκρινε παράβαση το χέρι που έγινε και παρέμεινε στην αρχική του απόφαση.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μπ.Μαρκόσκι): Χριστοδούλου, Πηλέας, Κ. Ηλία (76′ Κουμής), Καρασάουσκς (64′ Κυπριανού), Ντόλεζαλ, Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Φλοριάν, Ταράσοφς, Χολ. Μ.Ηλία
Στον πάγκο: Καβαλέουσκι, Αράζ,Φόλμπρεχτ, Μωυσέως, Σαββίδης, Αγγελόπουλος,  Ελουντού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Πετράκης): Μολ, Σαμπίνια (81′ Ευτυχίδης), Μποβέδα (70′ Χαραλάμπους), Κυριάκου, Ντιανέ, Σαρφό, Νάνι, Γκουστάβο (57′ Κα), Κονφέ, Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Μάντζης (70′ Γουίλσον)
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Φώτη, Μουκτάρης, Ανδρονίκου, Χριστοδούλου, Ευτυχίδης, Πηλαβάς.

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Ταράσοφς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυπριανού/Ντιανέ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης