29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Οι διαρροές και η καταστροφολογία δεν βοηθούν την Ανόρθωση. Στα δύσκολα θα φανεί η αξία της διοίκησης

Οι διαρροές και η καταστροφολογία δεν βοηθούν την Ανόρθωση. Στα δύσκολα θα φανεί η αξία της διοίκησης

By on 24 Νοεμβρίου, 2021 0 1281 Views

Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ που λένε ότι επειδή προανήγγειλε την αποχώρηση παικτών ο Κετσπάγια,  Λάφερτι και Κατσαράβα ζητούν φουλ αποζημίωση από ην Ανόρθωση και δεν μπορεί η διοίκηση να διαπραγματευτεί λύση των συμβολαίων τους με έκπτωση από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Δεν διαβάσαμε στα μελετημένα ρεπορτάζ, παραδείγματα παικτών ή και προπονητών που έφυγαν από ομάδες στην Κύπρο και δεν ζήτησαν μέχρι το τελευταίο σεντ που αναγράφεται  στο συμβόλαιο τους.

Παράδειγμα πρόσφατο: Ποιος  έκανε δηλώσεις που ενόχλησαν τον Ράγιος και ζητά τον μισθό που του απέκοψε η διοίκηση λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος καθώς και τα μπόνους για την έξοδο στην Ευρώπη;

Παλαιότερα ποιος έκανε δηλώσεις που έθιξαν τον Στόϊλοφ και ζήτησε όλο  το συμβόλαιο του (πέραν του μισούν εκ Ευρώ)και το πήρε αν και είχε υποσχεθεί πως θα έφευγε με τρείς μήνες αποζημίωση; Για τον Λέβι ποιος έκανε δηλώσεις και τα απαίτησε όλα και τα πήρε;

Για μια στρατιά προπονητών και  παικτών που έφυγαν κακήν κακώς σε 10-12 χρόνια ποιος έκανε δηλώσεις και τα απαίτησαν και τα πήραν όλα; Πόσοι αποδέχθηκαν συμβιβασμό για να αποχωρήσουν πρόωρα;

Είτε τώρα είτε τον Ιανουάριο ο Λάφερτι και ο κάθε Λάφερτι πάλι θα ζητούσαν το υπόλοιπο του συμβολαίου τους για να φύγουν. Το να παρουσιάζεται ως καταστροφή γιατί θα δοθούν αποζημιώσεις για να φύγουν κάποιοι παίκτες για να έρθουν άλλοι, σαν ένα γεγονός πρωτοφανές σαν να μην ξανασυνέβη στην Ανόρθωση και σε όλες τις ομάδες είναι τουλάχιστον αστείο.

Οι διαρροές από τα αποδυτήρια (και τα γραφεία…της Ανόρθωσης προσθέτουμε εμείς) είναι σύνηθες φαινόμενο το οποίο θα σταματήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Δ. Χριστοφόρου. Το πρόβλημα  της Ανόρθωσης φυσικά δεν είναι μόνο οι διαρροές που κατά κανόνα έχουν στόχο τον προπονητή αλλά η αδυναμία μιας ομάδας ατόμων να αντιληφθούν πόση  ζημιά προκαλούν με τα μηνύματα που στέλνουν με τις διαρροές και η καταστροφολογία είτε αυτές αφορούν σε προβλήματα εσωτερικά ή αγωνιστικά.

 Στα δύσκολα φαίνονται οι διοικήσεις πόσο μπορούν να στηρίξουν την ομάδα και όχι στα εύκολα όπου όλα είναι ρόδινα. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν είναι πάντα όλα ρόδινα και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τις επιλογές ή τα αποτελέσματα. Είναι ουτοπία όμως να απαιτείς μόνο επιτυχίες και στην πρώτη δυσκολία να τα μηδενίζεις όλα,όσα έφεραν τις επιτυχίες όταν μάλιστα δεν είναι μόνο μακρινές αλλά και πρόσφατες!

ΥΓ: Σε άλλες ομάδες το καθοριστικό λάθος της διαιτησίας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (μη αποβολή αντίπαλου στο 0-1)θα ήταν το μεγάλο άλλοθι για την ήττα. Στην Ανόρθωση δεν το επικαλέστηκαν ούτε ο προπονητής ούτε η διοίκηση ενώ όλοι οι αναλυτές επεσήμαναν το λάθος το οποίο επισκιάστηκε από τα γεγονότα που ακολούθησαν.

 Το πλέον ουσιαστικό που πρέπει να δουν προπονητής και διοίκηση είναι η ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο. Και αφού ξέρουν σε ποιες θέσεις πονά η ομάδα και ποιοι θα φύγουν το καλύτερο πουν έχουν να κάνουν είναι να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν να βρουν τους παίκτες που θα ενταχθούν τον Ιανουάριο στο ρόστερ. Αυτή την ώρα αυτό είναι το κατεπείγον!