25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε γρήγορη εκτέλεση…ο Απόλλωνας κράτησε την κορυφή με τριάρα

Mε γρήγορη εκτέλεση…ο Απόλλωνας κράτησε την κορυφή με τριάρα

By on 22 Νοεμβρίου, 2021 0 915 Views

Ο Απόλλωνας νίκησε 3-1 την ΠΑΕΕΚ στο Τσίρειο, έφτασε στους 24 βαθμούς και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια στο παιχνίδι (με τον Στορ) και μέχρι το πρώτο τέταρτο ήταν στο 2-0 το ματς.

Η ΠΑΕΕΚ μπήκε ξανά στο ματς με το πέναλτι του Μπάμπιτς στο 27΄. Ο Απόλλωνας δεν έπαιξε στην ένταση που μας συνήθισε για να καθαρίσει το ματς νωρίς αλλά το 3-1 ήρθε στο 81΄με τον Ψύχα (που ήρθε από τον πάγκο) κι εκεί τέλειωσαν όλα.

Απίστευτο ποσοστό ευστοχίας από τον Απόλλωνα αλλά και από την ΠΑΕΕΚ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα στο Τσίρειο.

Αρχικά οι «κυανόλευκοι» τις δύο πρώτες τους καλές στιγμές στον αγώνα τις έκαναν γκολ, με τον Στορ στο 50ο δευτερόλεπτο και με τον Νταμπό στο 15ο λεπτό και ακολουθώς οι «κιτρινόμαυροι» με εκτέλεση πέναλτι του Μπάμπιτς στο 27ο λεπτό.

Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου καταγράφηκαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες για γκολ από πλευράς γηπεδούχων, με τους δύο σκόρερ του (Στορ και Νταμπό), ενώ η ΠΑΕΕΚ δεν έφτιαξε άλλη αξιόλογη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τον Απόλλωνα ωστόσο να μην κινδυνεύει. Στο 81ο λεπτό ο Ψύχας που μπήκε αλλαγή με ωραίο σουτ έκανε το 3-1 και “καθάρισε” την υπόθεση τρεις βαθμοί για την ομάδα του. 

Με την όγδοη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας έφτασε τους 24 βαθμούς κι αύξησε τη διαφορά του στο +4 από τη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ (παίζει ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ) καθώς και στο +5 από τον τρίτο Άρη, ενώ παράλληλα διεύρυνε την απόσταση και από ΑΕΛ, Ανόρθωση που επίσης είχαν απώλειες στο +12 (έχουν αγώνα λιγότερο). Πέμπτη ήττα για την ΠΑΕΕΚ που μένει στους 8 βαθμούς και την πρότελευταία θέση. 

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Μαυρίας (20′), την πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα ως βασικοί κατέγραψαν Τζουμ και Στορ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Α.Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (20′ Παναγιώτου), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (83′ Σπόλιαριτς), Κολ, Τζουμ (74′ Ίλιεφ), Ζράντι, Αλμπάνης (74′ Ψύχας) Στορ (83′ Αλεσάμι), Νταμπό.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Β.Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Παπουνασβίλι.

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Πρόσεκ, Μασέδο, Έσελινγκ, Ντίας (79′ Τίμερμανς), Σουμαόρο, Νάντο (71′ Ενόχ), Χαραλάμπους (62′ Γιάνσεν), Μπάμπιτς (79′ Καπαρτής), Τσόσιτς (46′ Αριστοτέλους), Κούρος, Άντρις Νεοφύτου.
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Δημητρίου,  Αριστοτέλους, Κωμοδίκης, Α.Νεοφύτου.

ΣΚΟΡΕΡ: 1′ Στορ, 14 Νταμπό, 80′ Ψύχας/27′ Μπάμπιτς (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαμάς, Τζουμ, Κατελάρης (3η)/Άντρις Νεοφύτου, Νάντο

Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης