24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • H απάντηση της ΚΟΕ στα παράπονα Τραίκοβιτς. Τα κριτήρια που ισχύουν(Αποκλείστηκαν αθλητές που έχουν ψηλές χορηγίες)

H απάντηση της ΚΟΕ στα παράπονα Τραίκοβιτς. Τα κριτήρια που ισχύουν(Αποκλείστηκαν αθλητές που έχουν ψηλές χορηγίες)

By on 18 Νοεμβρίου, 2021 0 2286 Views

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου, μίλησε στο ΡΙΚ, απαντώντας στην ανάρτηση του Μίλαν Τραίκοβιτς, ο οποίος κατηγορεί την Ολυμπιακή Επιτροπή πως έμεινε εκτός των αθλητών που χορηγούνται για ολυμπιακή προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

«Ο σεβασμός προς τον Μίλαν και προς όλους τους αθλητές είναι δεδομένος. Το συμβούλιο πρότεινε αθλητές που είχαν ανάγκη σε μεγαλύτερο βαθμό την χορηγία. Δεν είναι η ΚΟΕ που επιχορηγεί το όργανο που χρηματοδοτεί τους αθλητές. Υπάρχουν κάποια κριτήρια, ο πρώτος είναι η επίδοση και το δεύτερο, αν αυτοί οι αθλητές παίρνουν άλλα επιδόματα. Το πρόγραμμα αυτό δίνουν πιθανότητες και σε άλλους αθλητές που έχουν ελπίδες να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σεβόμαστε τον Μίλαν, αλλά στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν αθλητές που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντίστοιχα που αντιμετώπιζε και ο ίδιος πριν από κάποια χρόνια.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν ευνοήθηκε κανένας αθλητής. Θα μπορούσαν σίγουρα να μπουν και άλλοι αθλητές, αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα δεν το επιτρέπει. Σεβόμαστε όλους τους αθλητές και λέμε πως σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλους τους αθλητές.

Η ΚΟΕ από μόνη της έβαλε το κριτήριο και απέκλεισε τους αθλητές που έχουν χορηγίες πέραν των 12.000 ευρώ. Κατανοώ τον Μίλαν, όμως πρέπει να συμμορφωθούμε και να βοηθηθούν αθλητές που δεν παίρνουν τόσο μεγάλα ποσά από χορηγίες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, υπάρχουν κι άλλοι αθλητές οι οποίοι έμειναν εκτός χορηγιών, όπως η Ελένη Αρτυματά, ο Απόστολος Παρέλλης, ο Παύλος Κοντίδης, ο Γιώργος Αχιλλέως και ο Μάριος Γεωργίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μίλαν Τραίκοβιτς :

«Σήμερα με έκπληξη και ένα μεγάλο ερωτηματικό, πληροφορήθηκα πως δεν είμαι πλέον ανάμεσα στους αθλητές που χορηγούνται για ολυμπιακή προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

Όπως πολλοί γνωρίζουν, πέρσι για πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα ένα μεγάλο τραυματισμό τον οποίο κατάφερα να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω έτσι ώστε να μπορέσω να παρευρεθώ στους Ολυμπιακούς του Τόκυο. Στο Τόκυο κατάφερα να πάρω την πρόκριση μέχρι και τον ημιτελικό όπου αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη μεγαλύτερη επιτυχία Κύπριου αθλητή σε δρομικό αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η δικιά μου το 2016 στο Ρίο όπου και κατέλαβα την 7η θέση!

Με στεναχώρια γράφω όλα αυτά αφού κύριος μου σκοπός δεν είναι να παραπονεθώ για την χορηγία που δεν θα μου δοθεί για να κάνω την προετοιμασία μου για την επόμενη Ολυμπιάδα, αλλά για να εκφράσω την απογοήτευση μου αφού βλέπω ότι πλέον χάνετε ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπο μου και σε αυτά που έχω προσφέρει. Ως αθλητής της Κύπρου που με αξιοπρέπεια εκπροσωπώ την χώρα μου σε κάθε μεγάλη διοργάνωση θα περίμενα λίγο περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση απο την Κυπριακή Ολυμπιακή επιτροπή για όλα αυτα που έχω πετύχει μέχρι σήμερα και για όλα αυτά που έχω σκοπό να κατορθώσω ακόμη!

Σε καιρούς όπου ο κλασικός αθλητισμός χάνετε ολοένα και περισσότερο θα περιμέναμε εμείς οι αθλητές λίγη περισσότερη στήριξη για αυτό τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την σημαία της πατρίδας μας».