19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ:Πάντα σε μια διαιτητική ομάδα, ο leader είναι ο διαιτητής.Μικρό και μεγάλο λάθος στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ

ΒΑΣΙΛΗΣ:Πάντα σε μια διαιτητική ομάδα, ο leader είναι ο διαιτητής.Μικρό και μεγάλο λάθος στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ

By on 16 Νοεμβρίου, 2021 0 954 Views

Ο Βασίλης Δημητρίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση που προέκυψε στην περιβόητη φάση με το πέναλτι στο ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ.

Η χαρακτηριστική τοποθέτηση:

«Ίσως να έγιναν κάποια μικρά λαθάκια. Είναι αλυσίδα. Έκανε ένα μικρό λάθος ο διαιτητής και ίσως ένα πιο μεγάλο ο VAR. Δεν είμαστε εδώ για να ρίξουμε ευθύνη. Πάντα σε μια διαιτητική ομάδα, ο leader είναι ο διαιτητής και αυτός δέχεται τα πυρά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη συνάντηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον αρχηγό που μας δέχτηκε μετά τα τελευταία συμβάντα. Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Του είπαμε κάποια θέματα που μας προβληματίζουν. Σε γενικές γραμμές ήταν μια πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση. Σίγουρα θα μπορούμε άμεσα ο διαιτητές όταν διακρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος, έχουμε κάποιο τηλέφωνο για να επικοινωνούμε άμεσα με το αρχηγείο και οι αστυνομία θα ανταποκρίνεται».

Για το γεγονός ότι δεν εξιχνιάστηκε καμία από τις επιθέσεις που έγιναν σε διαιτητές: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξιχνιαστεί κάποια υπόθεση. Ίσως και κάποιοι νόμοι που έχουμε στην Κύπρο να μην είναι και οι κατάλληλοι, όπως είναι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις».

Για τις φωνές εναντίον της διαιτησίας: «Λίγο φταίμε και εμείς με την απόδοση μας στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ως διαιτητές πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας μετά τους αγώνες. Κάποιοι άλλοι ίσως να μας θεωρούν και εύκολη λεία. Όλοι έχουμε τη δική μας ευθύνη που καταντήσαμε να έχουμε φωνές από τις πρώτες αγωνιστικές».

Για το νέο αίμα διαιτητών: «Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί νεαροί. Χρειάζονται πίστωση χρόνου από όλους».

Για τις τοποθετήσεις παραγόντων για τη διαιτησία: «Κάποιες φορές είναι υπερβολικές οι τοποθετήσεις τους. Έχουμε τη δική μας ευθύνη όμως άλλη τόση ευθύνη έχουν και διάφοροι παράγοντες. Δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο το κάνουν. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε και εμείς τη δική μας ευθύνη και την αναλαμβάνουμε, δεν κρυβόμαστε».

Για τους ξένους ρεφ στο VAR: «Την κάθοδο των ξένων στο VAR την έζησα από πέρσι. Ήρθαν διαιτητές από κορυφαία πρωταθλήματα. Ήρθαν πάρα πολλοί και έμπειροι VARίστες. Για μένα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία γιατί έμαθα αρκετά από αυτούς. Δεν λέω όμως ότι πρέπει να μείνουν συνέχεια οι ξένοι VARίστες. Έχουμε στην Κύπρο πάρα πολύ καλούς VARίστες».

Αν είναι υπέρ της δημοσιοποίησης των διαλόγων μεταξύ των διαιτητών: «Εγώ είμαι υπέρ, δεν έχω κάποιο πρόβλημα να δημοσιοποιούνται. Δεν είναι εναντίον ο ΣΔΚ στη δημοσιοποίηση των διαλόγων».

Για τις φωνές που υπάρχουν για κάθοδο ξένων διαιτητών: «Ως ΣΔΚ αυτό που λέμε και στα μέλη μας, εξαρτάται από τη δική μας απόδοση εάν θα έρθουν ή όχι ξένοι διαιτητές. Υπάρχει εκεί ο κ. Μάζιτς να μας κρίνει αν είμαστε σωστοί στο γήπεδο. Εξαρτάται από την απόδοση μας εάν θα έρθουν ξένοι. Εάν είμαστε σωστοί στη δουλειά μας, δεν θα δίνουμε το δικαίωμα σε κανένα να ζητά ξένους διαιτητές».

Για τις κάμερες: «Όσο περισσότερες κάμερες υπάρχουν, ευκολύνεται και το έργο το δικό μας. Με οκτώ κάμερες είναι δύσκολο το έργο μας όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η ΚΟΠ αποφάσισε να βάλει και μια reverse κάμερα που θα είναι βοηθητικό εργαλείο για τον VARίστα».