19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ: Κάποιοι αποφασίζουν σε ποιες θα δίνουν και σε ποιες δεν θα δίνουν πέναλτι;

ΚΙΚΗΣ: Κάποιοι αποφασίζουν σε ποιες θα δίνουν και σε ποιες δεν θα δίνουν πέναλτι;

By on 1 Νοεμβρίου, 2021 0 7709 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κίκης Φιλίππου μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» και αναφέρθηκε στην διαιτησία

Αναλυτικά

Για την ήττα από την ΑΕΚ: « Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ήταν ο πρώτος με τον τελευταίο. Η ΑΕΚ πιστεύω θα είναι μέχρι το τέλος κοντά στην κορυφή. Η ομάδα μας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και παλέψαμε για να πάρουμε βαθμολογικό κέρδος στο τέλος. Ο λόγος που η ΑΕΚ δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλα παιχνίδια είναι γιατί ο Εθνικός δεν την άφησε. Είμαστε περήφανοι στην ομάδα γιατί πιστεύουμε στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και το κάνουμε και στη πράξη. Το ίδιο λέμε και για τους διαιτητές το θέμα είναι ότι πρέπει να το αποδεικνύουν κιόλας. Γενικά δείχνουμε ότι είμαστε σταθερή στα πιστεύω μας όλα αυτά τα χρόνια.

“Από την αρχή της χρονιάς είπαμε ότι θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για την διαιτησία. Να μην ασχολούμαστε, να τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους. Την περασμένη εβδομάδα είπα ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι αρκετά παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι διαιτητές πρέπει να κάνουν και καλή ζωή, όχι μόνο να ασχολούνται όταν πάνε για προπόνηση. Πρέπει και ο ύπνος τους και το φαγητό τους και το ποτό τους και το τι κάνουν καθημερινά. Να προσέχουν όπως και οι ποδοσφαιριστές.

“Χθες, μια εξόφθαλμη φάση που έπρεπε και οι δύο παίκτες να δεχθούν από μία κίτρινη κάρτα και είδε μόνο ο δικός μας. Για όνομα του Θεού, γίνονται τέτοια πράγματα; Και η φάση η τελευταία με το πέναλτι. Ναι υπήρχε επαφή κάτω στα πόδια του Ηλία. Φάνηκε πεντακάθαρα. Και πέστε μου, Δόξα – ΑΠΟΕΛ δεν ήταν έτσι και δόθηκε πέναλτι; Ανόρθωση – ΑΕΚ δεν δόθηκε πέναλτι; Κάποιοι αποφασίζουν σε ποιες θα δίνουν και σε ποιες δεν θα δίνουν πέναλτι; Κάποια πράγματα τα λέω με αγανάκτηση και πίκρα”

Δεν μιλάω τώρα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν είναι μόνο αυτό. Χάνουμε από λεπτομέρειες, αλλά να είναι από λάθη των παικτών της ομάδας μου όχι να χάνω από λάθη άλλων. Δεν το δεχόμαστε. Βεβαίως και το ένιωσα και σε άλλα παιχνίδια. Ξέρετε ότι έκατσα και είδα για δεύτερη φορά το παιχνίδι με την ΑΕΛ, α μάνα μου μάνα μου. Σας λέω ειλικρινά, ακόμα και την τελευταία φάση θα δείτε μια φάση που ο παίκτης της ΑΕΛ τραβάει τον ποδοσφαιριστή μας και σχεδόν του βγάζει την φανέλα, μπροστά στον διαιτητή, σφύριξε την λήξη. Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα”.