19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κύπελλο Ελλάδας: Τα βλέμματα στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Παναθηναϊκός)

Κύπελλο Ελλάδας: Τα βλέμματα στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Παναθηναϊκός)

By on 27 Οκτωβρίου, 2021 0 1141 Views

Το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό και το ματς του Παναιτωλικού στην έδρα της Παναχαϊκής ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του Κυπέλλου την Τετάρτη. Με VAR το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.

Το Κύπελλο Ελλάδας μπαίνει στη 2η ημέρα της 5ης φάσης του, όπου οι αγώνες είναι μονοί. Συνεπώς αν προκύψει ισοπαλία, τότε ακολουθεί παράταση και πέναλτι. Και φυσικά ήδη… έσκασαν οι πρώτες εκπλήξεις και μπορεί να υπάρξει και συνέχεια.

Στην 5η φάση ήδη είχαμε το πρώτο… μπαμ με τον Λεβαδειακό να αποκλείει την Τρίτη τον Αστέρα Τρίπολης. Ακολούθησε το βράδυ της ίδιας ημέρας ο αποκλεισμός του ΠΑΣ από την ΑΕΛ στη διαδικασία των πέναλτι. Σε αυτή τη φάση μετέχουν οι 14 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης και οι 10 ομάδες της Super League εκτός από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την ΑΕΚ. Ήδη συνεχίζουν στο Κύπελλο από αυτήν τη φάση οι Λεβαδειακός, ΑΕΛ και η Αναγέννηση Καρδίτσας που απέκλεισε στα πέναλτι την Καλλιθέα.

Το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός προφανώς και είναι το σπουδαιότερο ματς απ’ όλα αλλά και το μόνο που θα έχει VAR, κάτι που αποφασίστηκε μετά από αίτημα των 2 ομάδων από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ το μεσημέρι της Τρίτης. Με αρκετές απουσίες θα υποδεχθεί ο Ατρόμητος τον Παναθηναϊκό. Ο Μουνίθ παραμένει νοκ άουτ, ο Πίριτς έμεινε εκτός για λόγους rotation και ενώ δεν υπολογίζονται (ξέχωρα από τους Χαρίση, Νταβιώτη) και οι Κλωναρίδης & Σπιριντόνοβιτς λόγω ίωσης.

Η αποστολή της ομάδας είναι η εξής: Γιαννιώτης, Μανδάς, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Αθανασίου, Παπαδόπουλος, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Νάτσος, Καρτάλης, Σάλομον, Μπεντινέλι, Πισάνο, Κουλούρης, Κωτσόπουλος και Τζαβίδας.

Στη λίστα του Παναθηναϊκού – για τον οποίο δείχνει μονόδρομος η νίκη – πρόκριση σε αυτό το παιχνίδι – από την άλλη για το ματς βρίσκονται οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 14.00 με το ματς της ΑΕ Λευκίμμης με τον Άγιο Νικόλαο. Ακολουθεί το Ξάνθη – Ιωνικός με το Ηλιούπολη – Λαμία και μετά το Πανσερραϊκός – Βόλος. Το βραδινό παιχνίδι είναι το Παναχαϊκή – Παναιτωλικός, που και αυτό ξεχωρίζει στο πρόγραμμα. Ο Παναιτωλικός πάντως θα μεταβεί αυθημερόν στην Πάτρα και για αυτό θα βγάλει αποστολή την Τετάρτη.

Στην 6η φάση που ακολουθεί θα μετάσχουν οι δώδεκα νικήτριες ομάδες από την 5η φάση και οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Στο σύνολο 16 ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες θα είναι διπλοί. Το σύνολο αγώνων θα είναι 16 και προκρίνονται 8 ομάδες.

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες θα είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Στην 6η, 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:00: ΑΕ Λευκίμμης – Άγιος Νικόλαος

15:00: Ξάνθη – Ιωνικός (COSMOTE SPORTS TV 1)

15:00: Ηλιούπολη – Λαμία

17:15: Πανσερραϊκός – Βόλος (COSMOTE SPORTS TV 3)

19:00: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (COSMOTE SPORTS TV 2)

21:30: Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (COSMOTE SPORTS TV 1)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Πέμπτη 28/10

15.00 Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ

17:15 Τρίκαλα-Νίκη Βόλου (COSMOTE SPORTS TV 2)

Τετάρτη 03/11

15:00 Κηφισιά-Απόλλων Σμύρνης (COSMOTE SPORTS TV 7)