25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης: Συγνώμη, υπομονή, κατανόηση, στήριξη και ο τροχός θα γυρίσει

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης: Συγνώμη, υπομονή, κατανόηση, στήριξη και ο τροχός θα γυρίσει

By on 26 Οκτωβρίου, 2021 0 2622 Views

Για το αρνητικό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, το ξέσπασμα του Τιμούρ, τις διορθωτικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν αλλά και τη διαιτησία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, στην εκπομπή της Cablenet «ΑΝΟλα στην φόρα». Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Η αρχική του δήλωση: «Δεν ήταν προγραμματισμένη η παρουσία μου. όμως οι συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο αλλά κι εγώ, νιώθαμε την ανάγκη λόγω της εικόνας της ομάδας μας και κάποια γεγονότα που έλαβαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και στο τέλος του, να πάρω το λόγο και να εξηγήσω στους οπαδούς μας. Εισπράττω την ανησυχία του και θέλω να δώσω κάποιες απαντήσεις, αλλά και συμβουλές. Κατευθυντήριες γραμμές. Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε την Ανόρθωση σε καλή κατάσταση»

Για την εικόνα της ομάδας: «Ασφαλέστατα η εικόνα έχει να κάνει πιθανόν και με την κούραση συγκεκριμένων ατόμων. Είμαστε προβληματισμένοι από την παρουσία της ομάδας, οι αδυναμίες φαίνονται από τα στατιστικά. Σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ, το δουλεύουμε. Είμαστε σε εγρήγορση για να πάρουμε τα μέτρα τα οποία χρειάζονται για να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό πάντα πρέπει να γίνεται με καθαρό μυαλό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσουν την Ανόρθωση ούτε αφορισμοί, ούτε προβληματισμοί. Δεν επαναπαυόμαστε, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε»

Για το τι χρειάζεται: «Υπάρχει γνώση του τι πρέπει να γίνει. Στηρίζουμε απόλυτα τον Τιμούρ. Γνωρίζει ο προπονητής και οι συνεργάτες του τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψουμε. Η εικόνα μας στενοχωρεί αφάνταστα τον κόσμο μας. Θέλω να του πω ένα συγγνώμη, αλλά από την άλλη πρέπει να δείξει κατανόηση. Είναι οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και το ίδιο τιμ, που πριν δύο μήνες μας είχαν δώσει μεγάλες χαρές, με την είσοδο στους ομίλους αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου. Χρειάζεται πολλή υπομονή και διάλογο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε αλλαγές»

Για αλλαγές και ενίσχυση: «Μίλησα με τον προπονητή, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Καταλήξαμε στο ότι χρειάζεται ηρεμία. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη, έχουμε να δώσουμε ακόμη 8 παιχνίδια μέχρι τη μεταγραφική ενίσχυση κι αν δούμε ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, τότε θα προχωρήσουμε. Είμαστε στην προτελευταία θέση, πρέπει να βελτιώσουμε τη θέση μας. Ενίσχυση χρειάζεται και θα προκύψει αρχές του Γενάρη»

Για την κριτική: «Είναι καλοδεχούμενη, εφόσον ασκείται σε κόσμια πλαίσια και την ώρα που πρέπει. Πολλές φορές, που μέσα από παρεμβάσεις των οπαδών μας, τους λαμβάνουμε όλους υπόψη. Δεν γίνεται όμως να γίνεται κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δεν γίνεται να στοχεύει προπονητή και παίκτες. Μετατρέπεται σε μία επιζήμια πράξη. Την ώρα του αγώνα θέλουμε να είναι υποστηρικτής, ο δωδέκατος μας παίκτης κι όταν τελειώσει το παιχνίδι, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει»

Μήνυμα στον κόσμο: «Αν έχουμε πετύχει κάτι σαν ομάδα, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά και τα προηγούμενα, είναι γιατί είχαμε πάντοτε στήριγμα τον κόσμο της Ανόρθωσης. Θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να εξηγήσουμε και να επικοινωνήσουμε με κάποιους που είναι πιο… θερμόαιμοι, ότι την ώρα που εκφράζονται, να είναι όταν η ομάδα δεν αγωνίζεται. Δεν γίνεται κάποιοι να χαλούν την εξαιρετική εικόνα που αφήνει το σύνολο του κόσμου μας. Αν θέλουν να πουν κάτι παραπάνω, τους παρακαλώ να μου τα λένε εμένα»

Για το ξέσπασμα του Τιμούρ: «Η Ανόρθωση δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση. Ήταν στενοχωρημένος. Γνωρίζοντας πλέον τον Τιμούρ. σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά κανέναν. Το αντίθετο, σέβεται πολύ τον κόσμο της Ανόρθωσης. Σε μία στιγμή ιδιαίτερης φόρτισης, με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα παρουσιάστηκε πιο έντονος κι επικριτικός. Το είχα επαναφέρει στην ΚΟΠ, κατά πόσον θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική παρουσία του προπονητή μετά τον αγώνα. Πολλές φορές λέμε κάτι και μετά που βλέπουμε ξανά τον αγώνα, είναι πλέον αργά να διορθώσουμε. Ο καθένας κάνει την αυτοκριτική μου. Θέλω να πιστεύω ότι το συντομότερο θα δούμε αλλαγή στην Ανόρθωση κι ελπίζω να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη»

Για τη φάση στο σουτ του Λάζαρου: «Ήταν μία κακή απόφαση. Ήταν καθαρό γκολ, το είδα από την πρώτη στιγμή από την κερκίδα. Ήταν δύσκολο για τον βοηθό και για τον διαιτητή. Ήταν λανθασμένη η απόφαση. Δεν τους καταλογίζω σκοπιμότητα, αλλά μας στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα. Το αξιοσημείωτο είναι πως ούτε η παρέμβαση από το VAR δεν διόρθωσε το λάθος. Είναι η δεύτερη φορά που μας συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Είναι η ώρα να εφαρμόσει η ΚΟΠ στην ολότητά της την τεχνολογία με τις γραμμές των τερμάτων. Να εισάγει το goal line technology σε όλα τα γήπεδα. Ίσως και οι επόπτες να έχουν χαλαρώσει λίγο»

Για τη διαιτησία: «Είχα πει ότι στηρίζουμε την κυπριακή διαιτησία, χωρίς να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή. Δεν ανεχόμαστε όταν βλέπεις πως από την αρχή του παιχνιδιού έχουν σκοπό να μας κάνουν ζημιά.

Έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια, διαιτητές και VARίστες, να κάνουν σημαντικά, εξόφθαλμα λάθη και να μην τα διορθώνουν. Υπάρχουν λάθη που ούτε το VAR μπορεί να παρέμβει. Υπήρξαν φάσεις για κόκκινες κάρτες, την προηγούμενη αγωνιστική, όχι σε αγώνα της Ανόρθωσης, που ήταν πεντακάθαρες. Κάποιοι μου λένε πως είναι απότοκο γιατί φωνάζουν περισσότερο. Δεν θέλω να πιστέψω πως έχουμε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα, όποιος δηλαδή φωνάξει παραπάνω. Θα παρακολουθήσουμε την απόδοση συγκεκριμένων διαιτητών που έκαναν εξόφθαλμα λάθη και θα κάνομε τις παρεμβάσεις μας εκεί που πρέπει. Προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να βοηθάμε τη διαιτησία, αλλά και να προστατέψουμε την Ανόρθωση από κάποιες κακές συμπεριφορές»

Για την Ευρώπη: «Δικαιούμασταν τη νίκη με τη Φλόρα και τη θέλαμε πολύ. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς, θα ταξιδέψουμε στην Εσθονία κι ελπίζουμε ότι εκεί θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα»

Γιατί στο ΓΣΠ κι όχι στην «Αρένα» οι ευρωπαϊκοί αγώνες: «Λάβαμε υπόψη όλα τα δεδομένα. Αυτό που καθόρισε την απόφασή μας είναι η χωρητικότητα της Αρένα και των περιορισμών που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν πηγαίναμε στην Αρένα θα είχαμε πιο καυτή έδρα, αλλά σκεφτόμουν κάποια παιδιά που δεν θα έβρισκαν εισιτήριο. Μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου: Όταν σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος με την Μπερ Σέβα, είδα τα παιδιά στην εξέδρα και είπα ότι αυτοί είναι η μελλοντική Ανόρθωση κι ότι όλοι θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο»

Καταληκτικό μήνυμα: «Ο σεβασμός μας στον κόσμο είναι τεράστιος. Μέσα από την κριτική και του πιο απλού οπαδού, μαθαίνεις. Πρέπει να προσέξουμε όμως με ποιο τρόπο εκδηλωνόμαστε, διότι στο τέλος όλοι είμαστε κομμάτι της Ανόρθωσης. Ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του. Αλίμονο από τώρα, αντί να συσπειρωνόμαστε να αρχίσουμε προπηλακισμούς και να στοχοποιούμε άτομα που είναι στο ίδιο χαράκωμα μαζί μας. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, έστω κι αν η εικόνα μας δημιουργεί απαισιοδοξία. Η έξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση τίτλων. Προέχει άμεσα το προπονητικό τιμ και οι αθλητές να βελτιώσουν την παρουσία τους. Σε αυτή την προσπάθεια, η διοίκηση θα είναι καθημερινά κοντά τους για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και μέσα από τις κινήσεις που θα κάνουμε, θα έρθουν καλύτερες μέρες»