27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Πέτυχε δυο, μέτρησε το ένα αλλά την περιμένει μεγάλη μάχη

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Πέτυχε δυο, μέτρησε το ένα αλλά την περιμένει μεγάλη μάχη

By on 26 Οκτωβρίου, 2021 0 1090 Views

Δεν μπόρεσε η Ανόρθωση να αποφύγει την ήττας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ χάνοντας ακόμα ένα παιχνίδι που άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Πλήρωσε ξανά τα λάθη στην άμυνα όπου αβίαστα και χωρίς κίνδυνο ο Κορρέα υπέπεσε σε ένα πέναλτι αχρείαστο με το οποίο πήρε το προβάδισμα η ΑΕΚ ενώ στο δεύτερο ήταν ομαδική κακή λειτουργία της άμυνας.

Ήρθε η αντίδραση και πέτυχε δύο γκολ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Μέτρησε μόνο το ένα στο 93΄με την εκτέλεση πέναλτι ενώ το πρώτο το οποίο σημειώθηκε πολύ πιο νωρίς και αν μετρούσε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα .Το ριπλέι έδειξε ότι πέρασε η μπάλα την γραμμή και με ένα  απλό πάγωμα της εικόνας είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή. Τώρα γιατί δεν το είδαν οι διαιτητές και οι βοηθοί είναι άλλο θέμα ωστόσο να υπάρχει η πολυτέλεια της επανάληψης και του παγώματος της εικόνας και να ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν το ξεκαθάρισε η κάμερα είναι παράδοξο και άξιο απορίας.

Δεν υπάρχει ερωτηματικό αν πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή τέρματος.Το παράδοξο είναι γιατί όταν βλέπει αυτή την φάση διερωτάτε κάποιος αν πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή

Δεν κρύβονται οι αδυναμίες της Ανόρθωσης αλλά σίγουρα θα μπορούσε να πάρει περισσότερα σε κάποια παιχνίδια που έχασε. Να διορθωθούν οι αδυναμίες και να περιοριστούν τα λάθη είναι θέμα του προπονητή και των παικτών. Ο μηδενισμός των πάντων δεν κάνει καλό στην ομάδα που έδειξε πέραν από τις αδυναμίες και δυνατότητες.

Για να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία χρειάζεται μια νίκη με καλή εμφάνιση που θα ξαναφέρει την πίστη και την αισιοδοξία. Ο Κετσπάγια δεν έκρυψε την αλήθεια για την εικόνα της ομάδας. Μπορεί αν μίλησε έντονα για το βρισίδι πουν άκουσε πριν φθάσει στην αίθουσα της διάσκεψης αλλά τόνισε ότι: Έχουμε αρκετά προβλήματα και δεν χρειαζόμαστε και άλλα από την συμπεριφορά και τις αποδοκιμασίες κάποιων που έρχονται στο γήπεδο γιατί τώρα είναι που η ομάδα θέλει στήριξη πουν περνά δύσκολα. Ξέρει ο προπονητής τα προβλήματα και τις αδυναμίες και με ότι έχει στην διάθεση του θα προσπαθήσει να τα διορθώσει. Ελπίζει πως κάποια στιγμή οι ευκαιρίες θα γίνονται πιο εύκολα γκολ και στην άμυνα δεν θα στοιχίζει κάθε λάθος.

Οι αποδοκιμασίες και η μηδενιστική κριτική με υβρεολόγιο δεν βοηθούν την ομάδα ενώ θα ήταν πιο σοφό ο Τιμούρ να απέφευγε τις έντονες δηλώσεις στο τέλος του αγώνα γιατί σίγουρα και πολλοί από αυτούς  που αποδοκίμαζαν την επόμενη μέρα με ηρεμία θα κατανοούσαν ότι η συμπεριφορά τους δεν βοηθά..

Η Ανόρθωση δεν έχει χρόνο για να πάρει ανάσα ούτε για σταματήσει την προσπάθεια. Την Παρασκευή αντιμετωπίζει στο ΓΣΠ το άλλο πληγωμένο θηρίο στις πρώτες έξι αγωνιστικές, την Ομόνοια σε ένα αγώνα που θα δώσει οξυγόνο στο νικητή και θα βάλει αλάτι στην πληγή του ηττημένου. Μια είναι  η επιλογή για τους παίκτες της Ανόρθωσης. Να επιστρατεύσουν όλο τους το πάθος και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα την Παρασκευή. Θα είναι  η καλύτερη απάντηση στη μηδενιστική κριτική εκτός και εντός των τειχών.

Η πιθανή επιστροφή του Ρισβάνη θα βοηθήσει στο πλάνο του κέντρου της άμυνας ενώ αποτελεί ερωτηματικό η επιστροφή του Αμπουρτζαμιάν ο οποίος αφήνει σοβαρό κενό στο δεξί άκρο της άμυνας με την απουσία του ενώ στην επίθεση και στην μεσαία γραμμή λογικά θα διαφοροποιηθεί  το πλάνο ενόψει Ομόνοιας.