26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρόμα – Νάπολι 0-0: Ο Μουρίνιο «έσβησε» το απόλυτο των Παρτενοπέ

Ρόμα – Νάπολι 0-0: Ο Μουρίνιο «έσβησε» το απόλυτο των Παρτενοπέ

By on 24 Οκτωβρίου, 2021 0 1227 Views

Λίγες μέρες μετά τον διασυρμό από τη Μπόντο Γκλιμτ, η Ρόμα στάθηκε ξανά στο ύψος της και στέρησε τους πρώτους βαθμούς από τη φετινή Νάπολι (0-0), η οποία δεν έκανε το ιστορικό 9Χ9 αλλά παρέμεινε κορυφή. Αποβολή για Μουρίνιο (82′) και για Σπαλέτι στο φινάλε!

Προμηνόταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο το εμπόδιο για τη Νάπολι, για να συνεχίσει απτόητη και να καταγράψει την ιστορική εκκίνηση με 9Χ9. Ο διασυρμός της Ρόμα στη Νορβηγία μεσοβδόμαδα και όσα ακολούθησαν, όμως, μετέτρεψαν σε «γρίφο» το πώς θα παρουσιαστούν οι Τζιαλορόσι απέναντι στην πρωτοπόρο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τους… βασικούς της αυτή τη φορά, τελικά αποδείχθηκε αντάξια των περιστάσεων και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, βάζοντας το πρώτο «στοπ» στους Παρτενοπέι με το 0-0 στο «Ολίμπικο», το οποίο πάντως δεν αλλοίωσε το αήττητο και τους διατηρεί στην κορυφή, ισόβαθμους με τη Μίλαν.

Οι Παρτενοπέι δεν μπόρεσαν να βρουν τον φρενήρη ρυθμό που συνηθίζουν και η Ρόμα είχε τις δικές της στιγμές για να παραβιάσει την εστία του Οσπίνα. Στο 28′ ο Έιμπραχαμ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζιανλούκα Μαντσίνι άγγιξε το 1-0 με κεφαλιά που πέρασε «ξυστά» από το κάθετο δοκάρι.
Αυτός που μπορούσε να αλλάξει τις συνισταμένες ήταν για άλλη μια φορά ο σούπερ δραστήριος Βίκτορ Οσιμέν. Ο Νιγηριανός άγγιξε το γκολ στο 60′ και το 63′, αλλά τα τελειώματά του σταμάτησαν ισάριθμες φορές στο δοκάρι. Κι όταν το βρήκε και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 88΄, σηκώθηκε η σημαία του επόπτη για (ορθό) οφσάιντ.

Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, το πρώτο για τις δύο ομάδες στο «Ολίμπικο» σε επίπεδο Serie A από τον Φεβρουάριο του 1980 (!) κι από το οποίο αμφότερες έχασαν με τιμωρία τους προπονητές τους! Ο Μουρίνιο αποβλήθηκε στο 82′ για την επαναλαμβανόμενη «γκρίνια» προς τον διαιτητή, ενώ με το τελευταίο σφύριγμα ανταπέδωσε και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, μετά από ένα ειρωνικό «μπράβο» στον ρέφερι που τιμωρήθηκε μάλλον αυστηρά.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Βίνια, Ιμπάνες, Μαντσίνι, Κάρσντορπ, Βερετού, Κριστάντε, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν (68′ Ελ Σααράουι, Έιμπραχαμ (87′ Σομουρόντοβ)

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Ρουίθ, Πολιτάνο (71′ Λοσάνο), Ζιελίνσκι (71′ Ελμάς), Ινσίνιε, Οσιμέν