28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-5:Tην διέλυσε και μετά έδειξε έλεος!Χατ-τρικ ο Σαλάχ

Μ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-5:Tην διέλυσε και μετά έδειξε έλεος!Χατ-τρικ ο Σαλάχ

By on 24 Οκτωβρίου, 2021 0 489 Views

Δεν την κέρδισε απλά, τη διέλυσε: Με τον Σαλάχ να πετυχαίνει μυθικό χατ-τρικ, η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε στο Old Trafford, διαλύοντας με το εκκωφαντικό 0-5 το… πτώμα της Γιουνάιτεντ!Θ αμπορούσε και άλλα γκολ αλλά μετά το 0-5 έδειξε έλεος ο Σαλάχ και η παρέα του.

Ο κόσμος αποδοκίμασε τον Σόλσκιερ κι αποχώρησε στο ημίχρονο…

Απίστευτο, μοναδικό, τρομακτικό! Από τη μια η εντυπωσιακή Λίβερπουλ, κι από την άλλη η καταθλιπτική Γιουνάιτεντ. Από τη μια πλευρά του πάγκου ο Κλοπ των 200 νικών, κι από την άλλη ο Σόλσκιερ που δεν μπορούσε να δώσει ούτε… οδηγίες. Οι Reds διέλυσαν με 5-0 τη Μάντσεστερ, «έδιωξε» τους οπαδούς από το ημίχρονο κι έγραψε ιστορία. Οσο για τη Μάντσεστερ, αν δεν βρει άμεσα προπονητή θα… τρέχει για την τετράδα.

Ιστορικό βράδυ για την Λίβερπουλ που πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της σε βάρος της Νο1 αντιπάλου της στο Νησί. Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ έκαναν πλάκα κόντρα σε αυτούς του Σόλσκιερ και με τον Σαλάχ να γίνεται ο πρώτος με χατ-τρικ, έκαναν παρέλαση στο Old Trafford. Αυτή ήταν η 2η νίκη του Γερμανού τεχνικού στην έδρα των Κόκκινων Διαβόλων και η Λίβερπουλ επέστρεψε στο -1 από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Τσέλσι.

Οπως αναμενόταν, το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά. Και θα μπορούσε να έχει έχει εντελώς άλλη εξέλιξη αν ο Μπρούνο Φερνάντες δεν έστελνε την μπάλα στην εξέδρα μόλις στο 3’. Και η «τιμωρία» δεν άργησε να έρθει. Δύο λεπτά αργότερα, η άμυνα της Γιουνάιτεντ πήρε απουσία ο Σαλάχ στην κόντρα είχε άπειρες επιλογές και έδωσε τελικά πάρε-βάλε στον Ναμπί Κεϊτά που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Η συνέχεια θα ήταν πολύ σκληρή για την ομάδα του Σόλσκιερ, η οποία είχε καλή στιγμή στο 11’ με τον Ράσφορντ αλλά στο 14’ άρχισε να καταλαβαίνει τι θα συμβεί. Σε εκείνο το σημείο ο Αλεξάντερ-Αρνολντ έφυγε από δεξιά και έκοψε παράλληλα στο ανέβασμα του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος έγραψε το 0–2 σε κενή εστία. Ο Λουκ Σο προσπάθησε να βάλει την Γιουνάιτεντ στο κόλπο άμεσα αλλά το σουτ του έφυγε έξω (22’) και η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε όταν έχασε με τραυματισμό τον Μίλνερ (25’). Στο 29’ ο Αλισον σταμάτησε τον Γκρίνγουντ και τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ήταν ένας «εφιάλτης» για τους γηπεδούχους.

Στο 38’ ο Σαλάχ έκανε το σουτ, η άμυνα της Γιουνάιτεντ απομάκρυνε αλλά η μπάλα πήγε στον Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος την… επέστρεψε στον Αιγύπτιο, ο οποίος εκτέλεσε τον Ντε Χέα. Κι όμως, το 0-3 δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στις καθυστερήσεις, ο Ντιόγκο Ζότα ταλαιπώρησε ξανά μια ταλαίπωρη άμυνα και έδωσε κοντά στο πέναλτι στον Σαλάχ [εντυπωσικό ότι ήταν αμαρκάριστος] και εκείνος βρήκε τη γωνία για το 0-4.

Για την Γιουνάιτεντ ήταν μια ανακούφιση το ημίχρονο, όμως η επανάληψη δυστυχώς δεν άργησε. Οπως δεν άργησε καθόλου η Λίβερπουλ να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Στο 50’ ο Χέντερσον έκανε αδιανόητη μπαλιά με το εξωτερικό στον Σαλάχ και εκείνος παρότι φάνηκε ότι έχασε το κοντρόλ, τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Ντε Χέα για το 0-5. Ο υπερηχητικός επιθετικός έγινε με αυτό τον τρόπο ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Old Trafford σε βάρος της Γιουνάιτεντ στην Premier League.

Στο 52’ ο Ρονάλντο φάνηκε ότι πέτυχε το γκολ της τιμής, αλλά το VAR του είπε «όχι» αφού έδειξε ότι ήταν εκτεθειμένος. Στο 60’ ο Πογκμπά – που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο – προσπάθησε να κόψει την καριέρα του Κεϊτά και είδε απευθείας κόκκινη. Την ώρα που οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αποχωρούσαν μαζικά από το γήπεδο, ο Ντε Χέα απέτρεψε το 6ο γκολ στη σουτάρα του Αλεξάντερ-Αρνολντ και στο φινάλε ο Καβάνι στάθηκε άτυχος στην προσπάθεια για το γκολ της τιμής αφού το σουτ από κοντά βρήκε στο Ρόμπερτσον και πήγε στο δοκάρι για να παραμείνει το 0-5 ως το τελικό σκορ.