25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λυτρωτής ο Σόουζα και σπουδαία νίκη του ΑΠΟΕΛ.Ο Άρης πλήρωσε την αστοχία του

Λυτρωτής ο Σόουζα και σπουδαία νίκη του ΑΠΟΕΛ.Ο Άρης πλήρωσε την αστοχία του

By on 24 Οκτωβρίου, 2021 0 996 Views

Με το γκολ του Λούκας Σόουζα στο 71ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ   πανηγύρισε μεγάλο διπλό στο Τσίρειο επί του Άρη 1-0, πήρε δεύτερη σερί νίκη και αρχίζει να ανεβαίνει βαθμολογικά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που πήγαν λαβωμένοι στο Τσίρειο, με τους εννιά βαθμούς μπήκαν στην πρώτη εξάδα και περιμένουν τα παιχνίδια της Δευτέρας για να δουν που θα τους βγάλει η αγωνιστική.
Ήταν ένα κακό παιχνίδι μέχρι το 60’ όταν έγιναν κάποιες αλλαγές από τους δύο προπονητές.
Ο Άρης ήταν καλύτερος με την είσοδο του Πακέ στο παιχνίδι από τα πόδια του οποίου δημιουργήθηκαν 3-4 καλές ευκαιρίες αλλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι και απέτυχαν να σκοράρουν και να ανοίξουν το σκορ
Κόντρα στην ροή του αγώνα το ΑΠΟΕΛ  κέρδισε ένα κόρνερ και εκεί κατάφερε να σκοράρει. Το εκτέλεσε από αριστερά ο Θεοδώρου ο Βινίσιους έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με δεύτερη κεφαλιά ο Σόουζα και αφού η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Μουσούντα κατέληξε στα δίχτυα.
Μετά το γκολ οι «γαλαζοκίτρινοι» διαχειρίστηκαν πολύ καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα και δεν κινδύνεψαν πέραν από ένα σουτ του Φράγκου που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Το ΑΠΟΕΛ είχε απουσίες σοβαρές και πολύ νωρίς αντκαταστάθηκε αναγκαστικά ο Τεπάκ αλλά πάλεψε με πάθος και αποφασιστικότητα.Δεν είχε πολλές ευκαιρίες ,απειλήθηκε από τον Άρη αλλά τελικά με την εμπειρία του και το πάθος των παικτών του πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας κάτω από τις συνθήκες του αγώνα και τις πολλές απουσίες βασικών,με κάποιε ςνα ήταν της τελευταίας στιγμής.

ΑΡΗΣ (Λ.ΛΟΥΚΑ): Βανά, Μανού (80′ Φράγκος), Σπόλιαριτς (56′ Πακέ), Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Γιαγκό, Κβάσουκ (62′ Σικόρσκι), Σίλντενφελντ, Ρονκάλια (56′ Μουσούντα), Παμπίκα (80′ Μπράουν), Σιμιόν
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Ανδρέου,  Ελευθερίου, Ματθαίου, Κορόμα

AΠΟΕΛ(Σ.ΑΥΓΟΥΣΤΗ): Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σόουζα, Λουντέμο, Μάγκλιτσα (68′ Κβιλιτάια), Τσεπάκ (13′ Θεοδώρου), Σαμπάλα, Νατέλ (68′ Σατσιάς), Ντογκαλά (82′ Ντιαβαρα), Σάβιτς.
Στον πάγκο: Τσιλιγγίρης, Μιχαήλ, Εφραίμ, Κατσαντώνης,   Ντιαβαρά, Γουίλερ, Φενερίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 71′ Σόουζα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Γιαγκό (3η), Βανά/Τσεπάκ, Σάβιτς, Βινίσιους, Κβιλιτάια

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1558
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας