25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Ρεάλ(1-2) πήρε τον αέρα της Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ(1-2) πήρε τον αέρα της Μπαρτσελόνα

By on 24 Οκτωβρίου, 2021 0 392 Views

Με οβίδα του Νταβίντ Αλάμπα στο πρώτο του clasico και γκολ του Λούκας Βάθκεθ στις καθυστερήσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι την απογοητευτική Μπαρτσελόνα, που μείωσε στην τελευταία φάση (1-2).

Είναι πλέον μία παγιωμένη κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκονται στα ίδια κυβικά. Η βασίλισσα έχει φύγει μπροστά, οι Καταλανοί όσο κι αν θέλουν δεν μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια.

Το μαρτυρά αυτό η τρίτη συνεχόμενη νίκη των μερένγκες σε clasico, αλλά κυρίως η άνεση και ο πρακτικός τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε.

Η Μπαρτσελόνα είχε την διάθεση, την όρεξη, την ενέργεια, αλλά δεν είχε την κλάση, την ποιότητα.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε το δίδυμο Αλάμπα-Μιλιτάο σε καταπληκτική ημέρα, χτύπησε τους Καταλανούς σε κάθε αδυναμία τους και με το 1-2, σκαρφάλωσε στην κορυφή παρέα με Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη.

ο ντέρμπι ξεκίνησε με φόβο. Πολύ φόβο. Καμία ομάδα δεν ήθελε να ανοίξει τον ρυθμό, η μία περίμενε την κίνηση της άλλης. Για να δούμε μία φάση της προκοπής χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά, όταν ο Μέμφις διεμβόλισε από αριστερά και έβγαλε έτοιμο γκολ στον Ντεστ, όμως ο Ολλανδός μπακ λειτούργησε ως αμυντικός και αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούσε συνεχώς με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας για να βρει την τρύπα και λίγο έλειψε να το κάνει στο 23ο λεπτό, όταν ο Βινίσιους βγήκε φάτσα με τον Τερ Στέγκεν, όμως επέλεξε να τον ντριμπλάρει δις και το πουλάκι… πέταξε.

Η ομάδα του Αντσελότι όμως έμοιαζε καλύτερα τακτοποιημένη στο γήπεδο και βρήκε αυτό που έψαχνε χάρη σε έναν ρούκι. Ο Αλάμπα έκοψε την μπάλα στην περιοχή του, έκανε ένα σπριντ 70 μέτρων για να γίνει εξτρέμ και με αριστερή οβίδα με το που πάτησε περιοχή έκανε το 0-1.

Μάλιστα η βασίλισσα άγγιξε το 0-2 με τον Κρόος (38’), αλλά και τον Ροντρίγκο (39’), με τον Αλάμπα να δίνει και αμυντικό ρεσιτάλ (44’), στερώντας σχεδόν σίγουρο γκολ στον Φάτι.

Η είσοδος του Κοουτίνιο στην ανάπαυλα έδωσε σπίθα στους Καταλανούς, που παρά την πίεση όμως δεν έφτιαξαν καθαρές ευκαιρίες. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ έσβησε την πίεση και πήγε να τελειώσει το ντέρμπί πρώτα με τον Βινίσιους (60’, πρόλαβε ο Ντεστ) και μετά με τον Μπενζεμά (62’, απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν).

Η Μπαρτσελόνα πήγε σε σέντρες και στατικές φάσεις και όσο περνούσε η ώρα το 0-2 έδειχνε πιο πιθανό από το 1-1.

Έγινε στο 93ο λεπτό, όταν ο Λούκας Βάθκεθ πήρε το ριμπάουντ από διαγώνιο σουτ του Ασένσιο για το 0-2, ενώ το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 97ο λεπτό και την τελευταία φάση του ντέρμπι με προβολή του Αγκουέρο, ο οποίος έκανε σεφτέ στα γκολ, με ένα τέρμα που δεν είχε το παραμικρό αντίκρυσμα.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (46′ Φιλίπε Κοουτίνιο), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα – Γκάβι (84’ Λ. Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Φ. Ντε Γιονγκ (77’ Σέρτζι Ρομπέρτο) – Ντεστ, Φατί (73’ Αγουέρο), Ντεπάι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Ροντρίγκο (71’ Βαλβέρδε – 90’+1’ λ. τρ. Καρβαχάλ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (87′ Ασένσιο).