25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όρθιος ο Εθνικός.Έκανε 2-2 το 0-2 κόντρα στην ΑΕΛ.Ο Βοζίνια απέτρεψε την ήττα στο φινάλε.Ο VAR έσωσε την διαιτησία

Όρθιος ο Εθνικός.Έκανε 2-2 το 0-2 κόντρα στην ΑΕΛ.Ο Βοζίνια απέτρεψε την ήττα στο φινάλε.Ο VAR έσωσε την διαιτησία

By on 23 Οκτωβρίου, 2021 0 807 Views

Εθνικός και ΑΕΛ εξήλθαν στην ισοπαλία 2-2 στο Δασάκι σε ένα δραματικό παιχνίδι που τα είχε όλα.

H AEΛ προηγήθηκε 2-0 στο 44΄μς ένα πανέμορφο γκολ και ένα δώρο του Μποκατίνοφ αλλά ο Εθνικός μείωσε στο 45΄με τον Τολμές και κακό υπολογισμό του Βοζίνια ενώ στο Α΄ημίχρονο είχε και δοκάρι.Στο β΄ημίχρονο ο Εθνικός ισπφάρισε με πέναλτι που δόθηκε σωστά με παρέμβαση του VAR και στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε δραματική εξέλιξη αφού η ΑΕΛ ανέβηκε ψηλά για να πετύχει τρίτο γκολ αλλά μια-δυο καλές ευκαιρίες πήγαν χαμένες την ώρα που ο Εθνικλος απειλούσε σοβαρά στις αντεπιθέσεις και λίγο πριν το τέλος ο Βοζίνια έσωσε την ΑΕΛ από την ήττα με σωτήρια επέμβαση. Ο διαιτητής Γ.Νικολάου υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη που τελικά δεν επηρέασαν τον αγώνα αφοού και στις δύο περιπτώσεις με παρέμβαση του VAR διόρθωσε τα λάθη του.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 4′ με ωραίο δυνατό σουτ του Μάζουρεκ. Τρίτο γκολ για τον Αργεντινό στο πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν και άλλες φάσεις, όμως ο Εθνικός σταδιακά ανέλαβε τον έλεγχο και πίεσε για την ισοφάριση.

Στο 36′ ο διαιτητής Νικολάου σφύριξε πέναλτι για τον Εθνικό, όμως το ακύρωσε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR. Ο Βοζίνια έδωσε την μπάλα στον Μαζάν, ο οποίος πήρε την μπάλα με τα χέρια για να την τοποθετήσει σε σημείο για να εκτελέσει ελεύθερο. Ο διαιτητής θεώρησε πως το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με την πάσα του Βοζίνια και σφύριξε πέναλτι, όμως το ακύρωσε στην συνέχεια.

Η ΑΕΛ πέτυχε δεύτερο γκολ στο 44΄. Ήταν η μπαλιά του Πελέ στην περιοχή, ο Μπογκατίνοφ δεν συγκράτησε την μπάλα, και ο Μάιντεβατς από κοντά πήρε το δώρο σημείωσε δεύτερο γκολ. Τρίτο τέρμα στο πρωτάθλημα, δεν το πανηγύρισε σεβόμενος την παρουσία του στον Εθνικό. Πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Εθνικός μείωσε το σκορ στο 90+4′ με σουτ του Φλοριάν με κακή εκτίμηση του Βοζίνια.

Ο Εθνικός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59′ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Φόλπρεχτ μετά από χέρι του Έουλερ. Η φάση εξετάστηκε στο VAR αφού ο διαιτητής δεν είδε το χέρι. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, το παιχνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίτο γκολ στον αγώνα.

Η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να πιέσει την εστία του Μπογκατίνοφ. Είχε ευκαιρία στο 81′ με κεφαλιά του Σωτηρίου που πέρασε πάνω από την εστία. Ο Εθνικός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 87′ σε μια αντεπίθεση, με τον Φόλπρεχτ αμαρκάριστο στην περιοχή να χάνει διπλή ευκαιρία.Το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Βοζίνια και στην συνέχεια με νέο σουτ έστειλε άουτ την μπάλα.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Η. Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Περατικός, Χολ, Ταράσοφς, Φόλπρεχτ, Κουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Ασούμπρε (65′ Ελουντού), Ζάκπα (90+1 Άδωνη), Φλοριάν (65′ Μ. Ηλία).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Άδωνη, Μ. Ηλία, Κ. Ηλία, Ντόλεζαλ, Αμπντουλάγιεφ, Ιωάννου, Κυπριανού, Μωϋσέως, Σαββίδης, Κουμής, Ελουντού.
AEΛ (Ν. Κέρκεζ): Βοζίνια, Σωτηρίου, Τεϊσέιρα, Σάντος, Μαζάν, Μεντόγιεβιτς, Ρέινολντς (67′ Ριέρα), Μάζουρεκ, Έουλερ, Πελέ, Μάιντεβατς (60′ Τσέποβιτς).
Στον πάγκο: Εβόρα, Ντάφερφελντ, Γεωργίου, Ζντραβκόφσκι, Τσέποβιτς, Τόρες, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Ριστέφσκι, Νικολεττίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φόλπρεχτ (3η), Χολ, Φλοριάν, Πηλ΄έας, Μπογκατίνοφ / Έουλερ (3η), Μάιντεβατς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 700.
ΣΚΟΡΕΡ: 45+4′ Φλοριάν, 60′ Φόλπρεχτ (πέν) / 5′ Μάζουρεκ, 45′ Μάιντεβατς
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας