25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Οι οπαδοί της Λίβερπουλ… έκλεψαν το «YNWA» από την Γιουνάιτεντ!

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ… έκλεψαν το «YNWA» από την Γιουνάιτεντ!

By on 23 Οκτωβρίου, 2021 0 1653 Views

Νέο επεισόδιο στην αέναη αντιπαλότητα μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους οπαδούς των Κόκκινων Διάβολων να υποστηρίζουν πως το «You’ll never walk alone» ακούστηκε για πρώτη φορά στο «Όλντ Τράφορντ»!

Μια από τις πιο σφοδρές αντιπαλότητες εντός των αγγλικών συνόρων. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ είναι ορκισμένοι εχθροί εδώ και… δεκαετίες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και η αιώνια κόντρα τους εξαπλώνεται σε πολλά επίπεδα.

Πέρα από την καθαρά αγωνιστική αντιζηλία και την αέναη μάχη για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικεί τα τελευταία χρόνια και το απόλυτο σύμβολο των Κόκκινων, τον θρυλικό ύμνο του «You’ll never walk alone»!Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τη σπίθα άναψε πρώτη η πρώην τραγουδίστρια της όπερας και οπαδός των Κόκκινων Διάβολων, Τζέιν Χάρντγουικ που σε δηλώσεις της στην «Manchester Evening News» προκάλεσε πολλαπλά… εγκεφαλικά, αποκαλύπτοντας πως το «YNWA» ήταν αρχικά σύνθημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Όπως ισχυρίζεται, εκείνη παρέα με μερικούς φίλους από το New Mills Operatic Society στο Derbyshire χρησιμοποίησαν τότε το τραγούδι στη μνήμη των παικτών της Κόκκινων Διάβολων που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958.

«Η συντριβή στο Μόναχο ήταν τόσο φρικτή και όλοι ένιωθαν απογοητευμένοι και απλά φαινόταν το κατάλληλο τραγούδι για να τραγουδήσουμε. Ήταν μια συγκινητική στιγμή και κατάφερα να πείσω τους φίλους μου να συμμετάσχουν μαζί μου. Σύντομα όλοι το τραγουδούσαν και πολλοί άνθρωποι, μεταξύ τους κι εγώ, δάκρυσαν. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν ο ύμνος των αντιπάλων μας, απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σχετικά με τις καταβολές του τραγουδιού» ήταν τα λόγια της.

Πολύ σύντομα μάλιστα το «YNWA» αντηχούσε από άκρη σε άκρη του «Όλντ Τράφορντ» με τους οπαδούς του συλλόγου να το αναγάγουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα συνθήματα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Από την πλευρά τους πάντως οι φίλοι της Λίβερπουλ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Χάρντγουικ, τονίζοντας πως το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ» την άνοιξη 1963