23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπάγερν – Χόφενχαϊμ 4-0: Επίθεση-ρεκόρ με κορυφαίο «Λέβα»

Μπάγερν – Χόφενχαϊμ 4-0: Επίθεση-ρεκόρ με κορυφαίο «Λέβα»

By on 23 Οκτωβρίου, 2021 0 449 Views

Η Μπάγερν έστησε νέο πάρτι απέναντι στη Χόφενχαϊμ (4-0) σημειώνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας στη Bundesliga με 33 γκολ στις 9 πρώτες αγωνιστικές! Γκολάρα Λέβα και ατομικό ρεκόρ σε ημερολογιακό έτος, τεσσάρα και η Λειψία, τριάρα η Ντόρτμουντ.

Το πιο «εκκωφαντικό» ξεκίνημα όλων των εποχών στο πρωτάθλημα για τη Μπάγερν φέρει την υπογραφή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Και φυσικά, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι Βαυαροί είναι απλά ασταμάτητοι σε Γερμανία κι Ευρώπη και το κατέστησαν σαφές και στη Χόφενχαϊμ, με νέα τεσσάρα (4-0) που σηματοδότησε την πιο παραγωγική εκκίνηση στην ιστορία της Bundesliga με 33 γκολ σε εννέα αγωνιστικές!

Με το δίδυμο Γκνάμπρι-Λέβα διαρκώς «on-fire», οι βάσεις για τον θρίαμβο τέθηκαν από το πρώτο μέρος. Αφού το VAR ακύρωσε για φάουλ την πρώτη του απόπειρα, ο Γερμανός επιθετικός δικαιώθηκε στο 16′ κι άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα (μόνο οι ΛεβαντόφσκιΧάαλαντ και Σικ έχουν περισσότερα).

Τη σκυτάλη πήρε ο Πολωνός στράικερ, σηκώνοντας στο «πόδι» την «Allianz Arena» με ένα γκολ-κομψοτέχνημα. Από το γύρισμα του επίμονου Τόμας Μίλερ στην αντεπίθεση, ο Λέβα έφτιαξε απλά λίγο χώρο κι εκτέλεσε με τη μία τον Μπάουμαν με φανταστικό πλασέ, φτάνοντας τα 34 γκολ σε 26 ματς πρωταθλήματος στο 2020. Νέο ατομικό ρεκόρ σε ημερολογιακό έτος για τον Λεβαντόφσκι κι είναι ακόμη Οκτώβριος, πρόσω ολοταχώς για την all-time επίδοση (ποιου άλλου),του Γκερντ Μίλερ με 42.

Ο υπέρ-τίμιος Τσούπο-Μότινγκ έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του ερχόμενος από τον πάγκο (82′) κι ο Κομάν έβαλε το τελευταίο λιθαράκι για το 4-0 στο 87′, με τη Μπάγερν να βρίσκεται στα καλύτερά της και σταθερά στην κορυφή.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (46′ Σίλε), Ρίτσαρντς, Κίμιχ, Ζάμπιτσερ (77′ Τολισό), Γκνάμπρι, Μίλερ (65′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Μουσιάλα (70′ Κομάν), Λεβαντόφσκι

Θρίαμβος της Ντόρτμουντ στο Μπίλεφελντ


Στη «Σούκο Αρένα» η Ντόρτμουντ κέρδισε σχετικά εύκολα την Αρμίνια Μπίλεφελντ με σκορ 3-1. Οι Βεστφαλοί από το πρώτο μέρος ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης, έχοντας το 67% της κατοχής. Το πρώτο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Εμρέ Τσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 31′.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με δεύτερο γκολ. Ο Ματς Χούμελς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στέφαν Ορτέγκα και διαμόρφωσε το 0-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Η Μπορούσια βρήκε γκολ και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Ρόις έβγαλε τον Μπέλιγχαμ τετ α τετ, με τον 18χρονο μεσοεπιθετικό να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Η Αρμίνια το μόνο που κατάφερε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν να μειώσει το σκορ. Στο 87′ ο Κλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφψσε το τελικό 1-3.

Άλμα τριάδας για Φράιμπουργκ


Την εντυπωσιακή της πορεία συνέχισε κι αυτή την αγωνιστική η Φράιμπουργκ που επικράτησε της Βόλφσμπουργκ με 2-0 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ευτήχησαν να προηγηθούν μόλις στο 27΄με γκολ του Λίνχαρτ, ενώ ο Χόλερ σφράγισε το διπλό για την ομάδα του στο 68. Μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν η Φράιμπουργκ την ίδια ώρα που η Βόλφσμουργκ γνώρισε τέταρτη σερί ήττα και δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι.

Καρέ ανατροπής η Λειψία

Για ένα ημίχρονο φλέρταρε με ένα εντελώς απρόσμενο κάζο. Με το ζόρι τρεις τελικές (εκτός εστίας), αγνώριστο επιθετικό πρόσωπο μετά την τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Παρί κι εν τέλει πίσω στο σκορ κόντρα στη νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ, από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χργκότα στο 45′. Η Λειψία, όμως, μεταμορφώθηκε στο δεύτερο. Για την ακρίβεια, τη μεταμόρφωσαν οι αλλαγές του Τζέσε Μαρς, με τους τρεις εξ αυτών να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική! Πόουλσεν στο 46′ μετά από… δευτερόλεπτα, ο σούπερ Σόμποσλαϊ στο 65′ μετά από ένα λεπτό και ο πιτσιρικάς Νόβοα Ράμος στο 88′ μετά από τρία από την είσοδό του στο ματς, υπέγραψαν την εντυπωσιακή ανατροπή-εξπρές (ενδιάμεσα σκόραρε και ο Φόρσμπεργκ με πέναλτι στο 53′), που έστειλε τους Ταύρους στην εξάδα.