29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Κοπεγχάγη (1-2)

Νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Κοπεγχάγη (1-2)

By on 21 Οκτωβρίου, 2021 0 1279 Views

Μεγάλο διπλό! Νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ που κούρσεψε την Κοπεγχάγη (1-2) και με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο έβαλε βάσεις πρόκρισης.

Ο Αντρίγια πήρε φόρα και τα νούμερα… ανηφόρα! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει να διαχειριστεί σωρεία απουσιών σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο, πλέον έχει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε μεγάλα κέφια. Από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Σέρβος έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του, να κάνει παιχνίδι με παιχνίδι περισσότερη αίσθηση. Μέχρι το απόλυτο «ξέσπασμα» στο Parken. Το έκανε και με το Βόλο αλλά το τελικό αποτέλεσμα… ξεθώριασε την εκπληκτική του εμφάνιση. Και είπε να το επαναλάβει!

Η πρωτιά του ομίλου περνούσε από το Parken. Κοπεγχάγη και ΠΑΟΚ φάνταζαν εξ αρχής τα φαβορί του γκρουπ και η 3η αγωνιστική των ομίλων έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες για ένα πρώτο… ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Με διάθεση να παίξουν ανοιχτά, έγινε σαφές με το… καλημέρα πως η ομάδα που θα έδινε πρώτη δικαιώματα, θα το πλήρωνε ακριβά. Και η αφορμή δόθηκε σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Ο Καμίλ Γκραμπάρα απέκρουσε με το χέρι το τελείωμα του Μιτρίτσα έξω από την περιοχή του, είδε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι και έστησε από το 9ο λεπτό της αναμέτρησης την Κοπεγχάγη με την πλάτη στον τοίχο. Και μήνυμα εστάλη, το ματς φάνταζε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να το φέρουν στα μέτρα τους και να «χτίσουν» από νωρίς τις βάσεις της νίκης.

Και με οδηγό τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε. Στο 19′ ο Μπίσεσβαρ πέρασε ωραία τη μπάλα για τον Σέρβο, εκείνος με μια σέντρα ακριβείας στόχευσε στον Σίντκλεϊ και ο Βραζιλιάνος πέτυχε στην Κοπεγχάγη το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες του παιχνιδιού και η υπεραριθμία δημιουργούσαν στους ασπρόμαυρους μια μεγαλύτερη νευρικότητα να «τελειώσουν» άμεσα το ματς, κάτι που αντιλήφθηκε από τον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ζητώντας συγκέντρωση και υπευθυνότητα.

Και αυτό έγινε αναμφίβολα σαφές στο τετ α τετ του Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό να σπαταλά μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να… διαλύσει τους σαστισμένους γηπεδούχους στο 34′. Ό,τι δεν έκανε όμως ο φορ του ΠΑΟΚ, το έπραξε ο Αντρίγια δεδομένου πως δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο ένα ακόμη λάθος των Δανών, «εκτελώντας» με… αλήτικο τελείωμα για το 2-0 μετά από ασίστ του 50αρη στην Ευρώπη Σβαμπ, χαρίζοντας στον Δικέφαλο ένα ιδανικό α΄ημίχρονο.

Με τον αέρα των δύο τερμάτων, έχοντας τρεξίματα και υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας, ο ΠΑΟΚ διατήρησε και με την επανέναρξη του β΄μέρους τα ηνία του αγώνα. Επί της ουσίας, το ζητούμενο για τους Θεσσαλονικείς ήταν να κρατήσουν μακριά από τη περιοχή του Πασχαλάκη την Κοπεγχάγη και να κάνουν διαχείριση δυνάμεων, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πρώτοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έγιναν αλλαγή ήταν ο Σβαμπ με τον Μπίσεσβαρ, θέλοντας να δώσει ανάσες σε δύο κομβικούς παίκτες που βρέθηκαν και στο Parken σε εξαιρετική ημέρα και παράλληλα να «ενεργοποιήσει» και να δώσει ρυθμό και σε άλλους όπως ο Καντουρί…

Με την Κοπεγχάγη να ποντάρει στη διαχείριση και στον εφησυχασμό του Δικεφάλου, η ομάδα του Θόρουπ «ταρακούνησε» τους Θεσσαλονικείς στο 80′ με γκολ του Μπιέλ που έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ μετά από κακό διώξιμο της μπάλας από την άμυνα του Δικεφάλου για το 1-2. Στο 84′, μάλιστα, ο Πασχαλάκης αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του, κρατώντας ζωντανό τον ΠΑΟΚ που… καρδιοχτύπησε στο φινάλε αλλά εν τέλει έφυγε με ένα τεράστιο διπλό. Διπλό πρωτιάς! 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Κοπεγχάγη (Γ.Θόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74′ Λάερτ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον (46′ Σινγκ, 84′ Χόιλουντ), Μπιέλ, Μπόβινγκ (11′ Γιόνσον), Βιντ

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Α.Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (87′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (84′ Άκπομ).