19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπόντο – Ρόμα 6-1: Ιστορικός διασυρμός, η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Μουρίνιο!Έχασε και η Τότεναμ

Μπόντο – Ρόμα 6-1: Ιστορικός διασυρμός, η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Μουρίνιο!Έχασε και η Τότεναμ

By on 21 Οκτωβρίου, 2021 0 772 Views

Ανεπανάληπτη Μπόντο, σκόρπισε στους έξι ανέμους τη Ρόμα του Μουρίνιο (6-1) και… χάρισε στον Πορτογάλο την μεγαλύτερη σε εύρος ήττα της προπονητικής του καριέρας!

Μοναδικό, ανεπανάληπτο. Η Μπόντο «ενσάρκωσε» με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάδ στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, συντρίβοντας τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο με το εκκωφαντικό 6-1. Αποσβολωμένος ο Πορτογάλος, κοιτούσε παθητικά χωρίς να μπορεί να πιστέψει πως η μεγαλύτερη ήττα της προπονητικής του καριέρας συνέβη ένα παγωμένο βράδυ απέναντι σε μια «πρωτάρα» από την Σκανδιναβία. Οι Νορβηγοί πάντως δεν.. μάσησαν και χάρη σε μια ανεπανάληπτη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έκαναν φύλλο και φτερό τους Τζιαλορόσι και γέννησαν τον μεγαλύτερο εφιάλτη για τον Πορτογάλο τεχνικό, κλέβοντας έτσι … την πρωτοκαθεδρία που διατηρούσε η Μπαρτσελόνα από τη «πεντάρα» που του είχε ρίξει όταν ακόμα βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ (2010). Πρώτη φορά που ομάδα του Special One δέχεται έξι γκολ, στο 1008ο ματς της καριέρας του!

Μόλις στο 8΄ οι Νορβηγοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μποτέιμ και δώδεκα λεπτά αργότερα ο Μπέργκ νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο για να χτίσει γερές βάσεις για την πιο… ονειρική βραδιά στη ιστορία του κλαμπ. Η Ρόμα φάνηκε προσωρινά να επιστρέφει με το γκολ του Πέρες (28΄), όμως στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ολική κατάρρευση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο Μποτέιμ στο 52΄με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, πριν ακολουθήσει το πιο… τρελό δεκάλεπτο στην ιστορία των Νορβηγών. Αρχικά ο Σολμπάκεν έδωσε διαστάσεις θριάμβου (71΄) για να πάρει τη σκυτάλη ο Πελεγκρίνο στο 78΄ και να γράψει το εκκωφαντικό 5-1. Οι Τζιαλορόσι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, είχαν γίνει… ένα με το σκανδιναβικό κλίμα και οι μορφασμοί του Μουρίνιο μαρτυρούσαν όλη την αλήθεια. Τελικά ο εφιάλτης έλαβε τέλος όταν ο Σολμπάκεν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ολοκλήρωσε τον σκανδιναβικό θρίαμβο και συνάμα τον ιστορικό διασυρμό για την Ρόμα και τον Special One, ο οποίος δέχθηκε με τον πιο ανέλπιστο τρόπο κόντρα στον πιο απρόσμενο αντίπαλο την μεγαλύτερη ήττα στην προπονητική του καριέρα.

Απροσδόκητη ήττα γνώρισε και η Τότεναμ στην Ολλανδία, με την Φίτεσε να επικρατεί 1-0 και να να σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση του ομίλου. Οι Λονδρέζοι παρουσίασαν τις γνωστές φετινές παθογένειες απέναντι στους Ολλανδούς, οι οποίοι βρήκαν το γκολ της νίκης με τον Βίτεκ (78′) και προσπέρασαν το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στη βαθμολογία. Από την πλευρά της η αγγλική ομάδα αρχίζει πλέον και… αγχώνεται αφού μετά το πέρας των πρώτων τριών αγωνιστικών βρίσκεται κολλημένη στην τρίτη θέση.