19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Mπακς: Η μαγική βραδιά με τα δαχτυλίδια και show του Γιάννη Αντετοκούνμπο

By on 20 Οκτωβρίου, 2021 0 4789 Views

Οι Μπακς έζησαν μια ονειρεμένη βραδιά στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, αφού αρχικάν πήραν τα δαχτυλίδια τους και στη συνέχεια… εκτέλεσαν τους Νετς.

Με άλλο ένα show του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους τελευταίους μήνες, οι Μπακς μπήκαν με φόρα στη σεζόν, καθαρίζοντας εύκολα τους Νετς, τους οποίους πέρυσι πέταξαν εκτός playoffs. Σε μια βραδιά που είδαν τη λάμψη των δαχτυλιδιών τους, ενώ συγκινήθηκαν με το λάβαρο που ανέβηκε στην οροφή του Fiserv Forum. Το Gazzetta μάζεψε τις στιγμές από το ξεχωριστό βράδυ των ελαφιών.

Το χρυσό προετοίμασε το έδαφος

Το Μιλγουόκι μέσω social media αποκάλυψε πλάνα από τα αποδυτήρια του Fiserv Forum, εκεί όπου υπήρχαν χρυσές λεπτομέρειες στα σήματα του ΝΒΑ και της ομάδας στη φανέλα τους, αλλά και στα καπελάκια που θα έβαζαν οι παίκτες στην απονομή. Φυσικά το χρυσό χρώμα ξεχωρίζει για τους τροπαιούχους Μπακς και η ομάδα βρήκε ένα όμορφο τρόπο να προετοιμάσει τους φίλους τηςRemaining Time-0:00FullscreenMute

Τα δαχτυλίδια

Περίμεναν λίγο καιρό, αλλά πλέον οι πρωταθλητές Μπακς έχουν κάτι αστραφτερό στο χέρι τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (ψηφίστηκε ανάμεσα στους 75 κορυφαίους παίκτες της ιστορίας), ο Θανάσης, ο Κρις Μίντλετον, ο Τζρου Χόλιντεϊ και οι υπόλοιποι παικτες των ελαφιών φόρεσαν τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή, αφού πριν λίγους μήνες έριξαν στο καναβάτσο τους Σανς στους τελικούς, επιστρέφοντας από το 0-2 για να φτάσουν στην κορυφή με 4-2.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στo Fiserv Forum σε μια βραδιά που μείνει για πάντα στο μυαλό των παικτών του Μιλγουόκι, των ανθρώπων του οργανισμού και φυσικά όλων των φιλάθλων της ομάδας που έσπρωξαν την ομάδα προς τον τίτλο με την βροντερή παρουσία τους και στα playoffs. Το Μιλγουόκι αστράφτει με τα δαχτυλίδια που βρίσκονται πλέον στα χέρια των παικτών που κατάφεραν να ζήσουν ένδοξες στιγμές με τη φανέλα της ομάδας. Ο Γιάννης φόρεσε το δαχτυλίδι του και όλο το γήπεδο φώναζε «MVP, MVP». Λιγο πριν την απονομή είχε γίνει γνωστό πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ανάμεσα στους 75 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ όπως ανακοίνωσε η λίγκα. Ιδιαίτερο ήταν και το δαχτυλίδι του Greek Freak, που έλαμπε στο χέρι του Γιάννη, με τους Μπακς να αποκαλύπτουν τη σχεδίαση του, η οποία κόβει την ανάσα. Το άξιζε, πάλεψε και το έκανε δικό του μετά από μια πολύ απαιτητική σεζόν, στην οποία πήρε το… σκαλπ των Σανς στους τελικούς.

Το λάβαρο και το… πάρτι με Νετς

Το λάβαρο του πρωταθλήματος στην οροφή του Fiserv Forum. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε τη συγκίνηση του για την μοναδική στιγμή, ενώ στη συνέχεια μας χάρισε ένα φοβερό χαμόγελο, δείχνοντας πως οι κόποι όλων αυτών των χρόνων ανταμείφθηκαν. Πλέον εκείνος κάθεται στο θρόνο και όλοι οι υπόλοιποι ερίζουν για να του τον κλέψουν.

Στα του ματς τώρα, τα… ελάφια δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να επαναλάβουν ότι είχαν κάνει πέρυσι, τότε που είχαν αποκλείσει την παρέα του Κέβιν Ντουράντ στους ημιτελικούς Ανατολής. Έτσι και τώρα επικράτησαν με 127-104 στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μοναδικό κακό νέο το ότι Xόλιντεϊ τραυματίστηκε στη φτέρνα στο πρώτο ημίχρονο και δεν πάτησε καθόλου παρκέ στο δεύτερο μέρος.

Για τους νικητές ο εντυπωσιακός Αντετοκούνμπο είχε 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Μίντλετον είχε 20 με 9 ριμπάουντ, ο Κόνατον πρόσθεσε 20 και ο Νουόρα συνέχισε από εκεί που σταματησε στην postseason, μετρώντας 15. Ο Θανάσης είχε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 1 κλέψιμο. Στον αντίποδα ο Ντουράντ είχε 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Μιλς ήταν άχαστος στα τρίποντα με 7/7 και 21 πόντους.. Στο ματς πέρασε και ο Καλαϊτζάκης στο 47′, με τον Θανάση να κάνει επίτηδες φάουλ για να περάσει ο συμπαίκτης του στο παρκέ και να κάνει ντεμπούτο.

Η σκληράδα των Μπακς

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να ισορροπήσω τα συναισθήματα μου, όμως τα καταφέραμε. Παίξαμε σκληρά, ήμασταν ενωμένοι κι απλά προσπαθούμε να χτίσουμε καλές συνήθειες, παίζοντας δυνατό και σωστό μπάσκετ»,ανέφερε ο Γιάννης μετά το τέλος του ματς, δείχνοντας πόσο εκτίμησε την ομαδική δουλειά και το σωστό μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα του. Το Μιλγουόκι καθάρισε έναν αντίπαλο που στο μέλλον μπορεί να ξανασυναντήσει στα playoffs, δείχνοντας πως θα πρέπει να κάνουν πολλά για να τους ρίξουν από τον… θρόνο.