24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δραματική λύτρωση στο φινάλε για το ΑΠΟΕΛ.Το VAR έβαλε στο παιχνίδι τον Εθνικό αλλά ο Καρώ πέτυχε το χρυσό 2-1

Δραματική λύτρωση στο φινάλε για το ΑΠΟΕΛ.Το VAR έβαλε στο παιχνίδι τον Εθνικό αλλά ο Καρώ πέτυχε το χρυσό 2-1

By on 18 Οκτωβρίου, 2021 0 957 Views

Δραματική νίκη-ανάσα για το ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Εθνικό, με τους γαλαζοκίτρινους να επικρατούν με 2-1!

Ο Οκριασβίλι έκανε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ ο Μάριος Ηλία στο 81ο λεπτό έκανε το 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 88ο λεπτό ο Καρώ έκανε το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ.

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήρθε με δραματικό τρόπο.Στο Α΄ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ ήταν καλό και κυρίαρχο με αρκετές καλές φάσεις αλλά να σκοράρει στο 45΄με τον Οκριασβίλι με εκ΄τελεση φάουλ από τα πλάγια.Στο β΄ημίχρονο με την αποχώρηση των Ντανίλο και Νταουσβίλι το ΑΠΟΕΛ έπεσε σε μέτριο ρυθμό και ο Εθνικός πίστεψε στην ισοφάριση που ήρθε με πέναλτι που δόθηκε με παρέμβαση του VAR αφού στην κανονική ροή του αγώνα δεν φάνηκε παράβαση ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR δόθηκε πέναλτι για χέρι και ο Ηλία ευστόχησε. ΤΟ ΑΠΕΟΛ βρέθηκε προ του φάσματος απώλειας αλλά μια στημένη φάση και αδράνεια της άμυνας του Εθνικού ήρθε το λυτρωτικό γκολ από τον Καρώ λίγο πριν το τέλος και η σωτήρια απόκρουση του Σκουφέτ στην τελυταία φάση του αγωνα για να πάρει την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ με καλή εμφάνιση στο Α΄ημίχρονο αλλά προβληματική στο β΄ημίχρονο.

Στους 6 βαθμούς το ΑΠΟΕΛ στον 1 ο Εθνικός.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 2ο λεπτό ένα σουτ του Φλοριάν πέρασε έξω. 2 λεπτά μετά ο Ιωάννου έκανε την προβολή με κέρδος ένα κόρνερ, όταν ο Ζάκπα έδωσε πάσα από τα δεξιά. Το ΑΠΟΕΛ απάντησε στο 7΄με σουτ του Ντανίλο, αλλά ο Χριστοδούλου σταμάτησε εύκολα.

Στο 17ο λεπτό είχαμε απίστευτη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντανίλο τα έκανε όλα, αλλά τελευταία στιγμή ο Περατικός μπλόκαρε το σουτ! Στο 21ο λεπτό ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαμπάλα, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Σε γενικές γραμμές το ΑΠΟΕΛ έβαζε μεγάλη πίεση για να φτάσει στο γκολ και ανανέωνε συνεχώς την κατοχή.

Στο 41ο λεπτό ο Νταουσβίλι έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Χριστοδούλου απέκρουσε, ο Σόουζα σκόραρε στην επαναφορά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Στο 45 έγινε λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Ζάκπα μπήκε στην φάση, αλλά ο Σκουφέτ τον πρόλαβε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Οκριασβίλι με απίστευτη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 55ο λεπτό ο Ζάκπα έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά έξω ενώ λίγο μετά ο Οκριασβίλι έκανε ένα άστοχο σουτ. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο και οι δυο ομάδες δεν έφτιαχναν πολλές φάσεις.

Στο 81ο λεπτό ο Ηλία εκτέλεσε πέναλτι και έκανε το 1-1 για τον Εθνικό Άχνας. Την παράβαση έκανε με το χέρι ο Σάβιτς, σύμφωνα με το VAR. Στο 84ο λεπτό ο Σκουφέτ απέκρουσε κεφαλιά του Εθνικού.

Στο 88ο λεπτό ο Καρώ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ-μεσολάβησε κεφαλιά του Τσεπάκ- και έκανε το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ!

Στις καθυστερήσεις ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ, με τον Σκουφέτ να λέει όχι.

Το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Περατικός μάρκαρε τον Οκριασβίλι αλλά ο διαιτητής είδε τον αμυντικό να διώχνει μπάλα και το VAR να μην βλέπει επίσης παράβαση αφού ο αμυντικός έδιωξε μπάλα πριν έρθει σε επαφή με τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ (Σ. Αυγουστή): Σκουφέτ, Πολυκάρπου, Καρώ, Σάβιτς, Τσεμπάκ, Σαμπάλα, Νταουσβίλι (48′ Λουντέμο), Σόουζα, Ντανίλο (41′ Εφραίμ), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (78′ Σατσιάς).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Λουντέμο, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Θεοδώρου, Ντιαβαρά, Γουΐλερ, Γιαννακού, Ντονγκαλά, Φερενίδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Η.Χαραλάμπους): Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Περατικός, Κ. Ηλία (72′ Ασούμπρε), Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Χολ (90′ Ελουντού), Φόλπρεχτ, Ιωάννου (65′ Αμπντουλάγιεφ), Φλοριάν (72′ Μ. Ηλία).
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Μ. Ηλία, Ασούμπρε, Αμπντουλάγιεφ, Γκόρουπετς, Κυπριανού, Μωϋσέως, Σαββίδης, Κουμής, Ελουντού.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμπάλα / Περατικός, Γκόρουπετς, Ασούμπρε.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3000.
ΣΚΟΡΕΡ: Οκριασβίλι (45+2′), Καρώ (87′) / Μ. Ηλία (81′ πέν.)
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre
AVAR: Σάββα Γεώργιος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης