20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Special pack: Mourinho vs Juventus

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 393 Views

Για πρώτη φορά από το 2010 και το αδιανόητο τρεμπλ με την Ιντερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Ιταλία. Ο Special One ανέλαβε την Ρόμα και ο δρόμος των επιτυχιών περνά από τα μεγάλα ματς της Serie A όπως είναι αυτό κόντρα στην Γιουβέντους στο Τορίνο το βράδυ της Κυριακής (17/10, 21:45). Ο Πορτογάλος έχει παρελθόν ως αντίπαλος των Bianconeri και εμείς πάμε να θυμηθούμε στα παιχνίδια που έχει τεθεί απέναντί της, τα οποία έχουν όλα να πουν μια μικρή ιστορία…

Serie A, 22 Νοεμβρίου 2008
Ιντερ – Γιουβέντους 1-0
(72’ Μουντάρι)

https://youtube.com/watch?v=qulk8WiCCc4

Ο Μουρίνιο βγήκε νικητής στην πρώτη του συνάντηση με την Γιουβέντους. Ηταν μια φιέστα για την Ιντερ στο Meazza με νίκη 1-0 χάρη σε γκολ του Μουντάρι. Ο Special One τότε δεν έδειξε κανέναν σεβασμό στον Κλαούντιο Ρανιέρι, κάτι το οποίο διόρθωσε στη συνέχεια της καριέρας του. «Είναι ήδη πολύ μεγάλος για να αλλάξει νοοτροπία, είναι 70 ετών» είχε πει για τον 57χρονο τότε Ιταλό. Που να ήξερε ότι ο King Claudio θα κάνει τα επόμενα χρόνια ένα «θαύμα» μεγαλύτερα από τα δικά του…


Serie A, 18 Απριλίου 2009
Γιουβέντους – Ιντερ 1-1
(91’ Γκριγκέρα – 64’ Μπαλοτέλι)

Ο Ζοσέ θα έκανε το ‘νταμπλ’ εκείνη τη σεζόν σε βάρος των Bianconeri όμως ο Ζντένεκ Γκριγκέρα είχε διαφορετική άποψη. Στο 91’ ο Τσέχος αμυντικός ισοφάρισε το γκολ του Μπαλοτέλι και η Ιντερ του Μουρίνιο έχασε μέσα από τα χέρια της μια 2η νίκη κόντρα στην Γιουβέντους. «Εχει κερδίσει πολλούς βαθμούς με λάθη των διαιτητών» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος, που παρά την ισοπαλία μερικές εβδομάδες αργότερα, κατέκτησε το πρωτάθλημα. «Δεν θα προπονήσω ποτέ την Γιουβέντους, αφού είμαι στην Ιντερ».


Serie A, 5 Δεκεμβρίου 2009
Γιουβέντους – Ιντερ 2-1
(20’ Κιελίνι, 58’ Μαρκίζιο – 26’ Ετό)

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Μουρίνιο από την Γιουβέντους. Μιλάμε για μια… άλλη εποχή καθώς οι Τορινέζοι έπαιζαν ακόμα στο Olimpico της πόλης τους. Ο Πορτογάλος είδε από τον πάγκο του μόλις 20 λεπτά από εκείνο το derby d’ Italia καθώς σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε επειδή χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή. Αν και έκανε τον δύσκολο και δεν αποχωρούσε από το γήπεδο, τελικά πείστηκε και είδε από την εξέδρα την ομάδα του να χάνει.

Προημιτελικά Coppa Italia, 28 Ιανουάριου 2010
Ιντερ – Γιουβέντους 2-1
(72’ Λούσιο, 89’ Μπαλοτέλι – 10’ Ντιέγκο)

Πρώτο ραντεβού του Πορτογάλου με την Γιουβέντους εκτός ιταλικού πρωταθλήματος. Οι Nerazzurri αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 10’, με δύο γκολ προς το τέλος και ήρωα τον Μάριο Μπαλοτέλι απέκλεισαν την Γιουβέντους στον δρόμο προς την κατάκτηση του Coppa Italia και του μυθικού treble. Παρά την πρόκριση, ο Μουρίνιο ήταν έξαλλος με την αντιμετώπιση των διαιτητών προς τους Τορινέζων καθώς δεν υποδείχθηκε πέναλτι σε χέρι του Φελίπε Μέλο. «Είναι ντροπή που δεν δόθηκε , το ποδόσφαιρο το ίδιο ζητά αυτό το πέναλτι, όχι η Ιντερ».

Serie A, 16 Απριλίου 2010
Ιντερ – Γιουβέντους 2-0
(72’ Μαϊκόν, 92’ Ετό)

Μερικούς μήνες αργότερα, η Ιντερ νίκησε και πάλι την Γιουβέντους, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Και πάλι πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του ματς, όμως αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή καθώς πέτυχε «καθαρή» νίκη με 2-0. Ηταν το καλύτερο δώρο στον Μουρίνιο για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο των Nerazzurri.

Φάση ομίλων Champions League, 23 Οκτωβρίου 2018
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους 0-1
(17’ Ντιμπάλα)

Και φτάνουμε στο κοντινό 2018. Ο Μουρίνιο έχει φύγει εδώ και χρόνια από την Ιντερ, αλλά η παρουσία του στο Champions League τον έφερε αντιμέτωπο με μια παλιά γνώριμη στη φάση των ομίλων. Πλέον, ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέθηκε ξανά κόντρα στην Γηραία Κυρία. Οι Bianconeri ήταν οι θριαμβευτές στον πρώτο αγώνα, καθώς με γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα πέρασαν με 0-1 από το Old Trafford. «Εχω δημιουργήσει προβλήματα με το τρεμπλ μου με την Ιντερ» απάντησε ο Πορτογάλος στους οπαδούς των Τορινέζων που τον αποδοκίμασαν. «Εγώ το κατέκτησε, εκείνοι ακόμα όχι».

Φάση ομίλων Champions League, 7 Νοεμβρίου 2018
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(65’ Ρονάλντο – 86’ Μάτα, 90’ αυτ. Αλεξ Σάντρο)

Το τελευταίο ματς του κόντρα στην Γιουβέντους, είχε το φινάλε που θα μπορούσε να έχει γράψει ο ίδιος ο Μουρίνιο. Η Γιουβέντους προηγήθηκε νωρίς στην επανάληψη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πανηγύρισε με… κοιλιακούς αλλά στο φινάλε γέλασε η Γιουνάιτεντ και ο Πορτογάλος. Στο 86’ ο Χουάν Μάτα έκανε το 1-1 με φάουλ από το ημικύκλιο και στο 90’ σε στημένη φάση ο Αλεξ Σάντρο εβάλε αυτογκόλ διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. «Δεν σας ακούω» ήταν η χειρονομία του Special One…