29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λεβερκούζεν – Μπάγερν 1-5: Κατάπιε τις «Ασπιρίνες» από το ημίχρονο

Λεβερκούζεν – Μπάγερν 1-5: Κατάπιε τις «Ασπιρίνες» από το ημίχρονο

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 356 Views

Ποιο ντέρμπι κορυφής; Η «διαστημική» Μπάγερν πέτυχε για πρώτη φορά πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο εκτός έδρας στη Bundesliga και διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την ισόβαθμη μέχρι και πριν από το ματς, Λεβερκούζεν (1-5) επιστρέφοντας πανηγυρικά στην 1η θέση.

Προερχόταν από την πρώτη ήττα της σεζόν και μάλιστα, μέσα στο σπίτι της. Όσα γκολ τής στέρησε, όμως, ο Κέβιν Τραπ και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πριν από δύο εβδομάδες, τα πέτυχε μέσα στα πρώτα 37 λεπτά του (κάτι σαν) ντέρμπι κορυφής επί της Λεβερκούζεν. Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε σαρωτική από το διάλειμμα των εθνικών ομάδων και κατάπιε τη Μπάγερ, με εμφατική πεντάρα από το ημίχρονο, την πρώτη σε 958 παιχνίδια εκτός έδρας στη Bundesliga, επανήλθε στην κορυφή και σφράγισε το πιο παραγωγικό της ξεκίνημα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές από τη σεζόν 1976/77 με 29 γκολ!Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το πάρτι στη «Bay-Arena» άρχισε από νωρίς, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Δύο ματς χωρίς γκολ μοιάζουν πολλά για τον Πολωνό στράικερ, ο οποίος έβαλε τέλος σε αυτή την περίοδο ξηρασίας με «μαγικό» τακουνάκι στην κίνηση από το γύρισμα του Γκνάμπρι στο 4ο λεπτό. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήταν η ώρα να σκοράρει ξανά και να δώσει το σύνθημα για ένα σαρωτικό οκτάλεπτο, που περιλάμβανε τέσσερα βαυαρικά γκολ.

Ο ίδιος έκανε την αρχή με το 2-0 από την υπέροχη συνεργασία των Ντέιβις-Σανέ φτάνοντας τα 52 γκολ σε 44 ματς στο 2021 (!), ο Μίλερ πήρε τη σκυτάλη στο 34’ και μοίρασε στον Γκνάμπρι το 0-4 ένα λεπτό αργότερα, με τον τελευταίο να σημειώνει το δεύτερο δικό του γκολ στο 37’. Λεβερκούζεν υπό διάλυση, το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ασταμάτητο και τα πέντε γκολ σε 37 λεπτά έγιναν η 3η ταχύτερη επίδοση εκτός έδρας στην ιστορία της Bundesliga και η Νο1 τα τελευταία 57 χρόνια!

Στο δεύτερο μέρος, οι Βαυαροί έβαλαν ένα σχετικό φρένο, ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε την επανεμφάνισή του σε ματς Bundesliga μετά τον Δεκέμβριο του 2019 για τις «Ασπιρίνες», οι οποίες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με το γκολ της τιμής από τον Σικ στο 55ο λεπτό.

Λεβερκούζεν (Γκεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Φρίμπονγκ (64’ Μπελαραμπί), Κοσουνού, Τα, Μπάκερ, Ντεμιρμπάι, Αμίρι, Ντιαμπί (64’ Αντλί), Βιρτς, Παουλίνιο (46’ Ταπσόμπα), Σικ 

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Σίλε (73’ Ρίτσαρντς), Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις (40’ Στάνισιτς), Κίμιχ, Γκορέτσκα (40’ Ζάμπιτσερ), Γκνάμπρι, Μίλερ (64’ Κομάν), Σανέ, Λεβαντόφσκι (64’ Μουσιάλα)