23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-1:Mεγάλη μάχη σε πραγματικό ντέρμπι(άδικο το σκορ για την Κυρία που πλήρωσε και τα λάθη της)

ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-1:Mεγάλη μάχη σε πραγματικό ντέρμπι(άδικο το σκορ για την Κυρία που πλήρωσε και τα λάθη της)

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 892 Views

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 την Ανόρθωση στο ντέρμπι στο Τσίρειο σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα του Κέρκεζ ήταν αποτελεσματική και πήρε την πολύτιμη νίκη σε αντίθεση με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε το δεύτερο γκολ.

Ένα λάθοις από αδράνεια του Αραγιούρι και του Λόρια ήρθε το 1-0 για την ΑΕΛ με αυτογκόλ του Φιλανδού.νωρίς ο Ουάρντα ισοφάρισε με όμορφο γκολ, αλλά αμέσως ήρθε το 2-1 γοια την ΑΕΛ με τον Έουλερ μετά από έξυπνη κομπίνα σε φάουλ που έπισαε στον ύπνο την άμυνα της Ανόρθωσης . Στην συνέχεια η Ανόρθωση ανέβασε ρυθμούς και στο β΄ημίχρονο με τις αλλαγές άσκησε έντονη πίεση στην ΑΕΛ και στο τελευταίο ημίωρο έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά ο Βοζίνια με τις επεμβάσεις του , και ο Ρουσιάς που έχασε φοβερή ευκαιρία ενώ ήταν κάτω από την άδεια εστία δεν της επέτρεψαν να πανηγυρίσε δεύτερο γκολ το οποίο άξιζε με την συνολική εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες.

Το πρώτο μισάωρο ήταν εντυπωσιακό. Τρία γκολ από στατικές φάσεις με την ΑΕΛ να βρίσκει το πρώτο στο 16’ με αυτογκόλ του Αραγιούρι. Στο 23’, ο Ουάρντα κατάφερε να αντιδράσει για την «Κυρία» με όμορφο τρόπο, όμως πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί, τρία λεπτά αργότερα με μία εντυπωσιακή κομπίνα, ο Έουλερ άφησε «άγαλμα» τον Λόρια. Η Ανόρθωση συνέχισε να πιέζει ψηλά και βρήκε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ρισβάνη και Πόποβιτς, με το σκορ να παραμένει στο 2-1.

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΛ προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά της και τα κατάφερε. Η Ανόρθωση βρήκε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, με κορυφαία αυτή του Ρουσιά όμως το σκορ δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να κρατάει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που την ανέβασαν στους 10. Παρέμεινε στους 6 η Ανόρθωση που δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό εκτός έδρας έχει όμως και ένα αγώνα λιγότερο ,αυτό με την ΠΑΕΕΚ.

Ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου έκανε κατάχρηση της σφυρίχτρας δίνοντας πολλά εύκολα φάουλ ενώ πρόσθεσε μόνο 5΄καθυστερήσεις ενώ υπήρχαν πολλές διακοπές και αλλαγές. Μόνο για κάποιες εκτελέσεις φάουλ  μπορούσε να εκτελεστούν 2-3 λεπτά μετά το σφύριγμα της παράβασης ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί που τουλάχιστον θα έπρεπε να προσθέσει άλλα τρία λεπτά.

A(Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Σωτηρίου, Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς Έουλερ, Μάζουρεκ (74′ Πελέ), Μαΐντεβατς (63′ Τσάβες), Τσέποβιτς (82′ Ριέρα)
Στον πάγκο: Εβόρα, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Ρέινολντς, Τόρες, Αντωνίου, Παπαφώτης, Μαζάν, Νικολεττίδης

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (75′ Χριστοφή), Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια (75′ Αβραάμ), Αρτυματάς, Χούσμπαουερ, Πόποβιτς (57′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Αμπαρτζουμιάν), Ουάρντα, Λάζαρος (67′ Ρουσιάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Κατσαράβα, Νινούα, Κορρέα, Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ριστέφσκι, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Βοζίνια / Ρισβάνης, Χουσμπάουερ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Ριστέφσκι, Νταβόρ, Βοζίνια, Μεντόγιεβιτς, Έουλερ / Ρισβάνης, Χούσμπαουερ
ΣΚΟΡΕΡ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3174
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Κουμή Δημήτρης
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας