19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Τριάρα και αναρρίχηση στο ντεμπούτο του Γιαννίκη

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Τριάρα και αναρρίχηση στο ντεμπούτο του Γιαννίκη

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 2033 Views

Με γκολ των Αραούχο (24′), Τσούμπερ (78′ πεν.) και Βράνιες (80′), η ΑΕΚ νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι μαρτυρά το τελικό σκορ τον Ατρόμητο, στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ντεμπούτο με νίκη για… Γιαννίκη! Ο νέος κόουτς της ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα την καριέρα του στον πάγκο της Ένωσης, η οποία επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου και μείωσε στον ένα βαθμό από την κορυφή. Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 24′ έπειτα από μια ενέργεια… πάρε βάλε του Λιβάι Γκαρσία και στο τελευταίο τέταρτο οι κιτρινόμαυροι καθάρισαν το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσούμπερ στο 78′ και κεφαλιά του Βράνιες στο 80′.

Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Παράσχος

Ο Γιαννίκης επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ που αφορούσαν την αμυντική γραμμή, δίνοντας φανέλα βασικού τόσο στον Ρότα στο δεξί άκρο όσο και στον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Βράνιες. Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα και ο Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο. Σιμόες και Σιμάνσκι ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τον Γέβτιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Αραούχο και τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα δύο άκρα στο 4-2-3-1. Αντίθετα ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας του Ατρόμητου. Ο Πίρτιτς ήταν στο τέρμα, Καστεγιάνο και Βασιλαντωνόπουλος στην αριστερή και δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα και οι Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας και Γκαλβάο οι τρεις στοπερ. Ντένιτς, Σάλομον οι δύο χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μουνίθ σε ελεύθερο ρόλο και τους Κλωναρίδη και Κουλούρη μπροστά.

Προβάδισμα με Αραούχο, το… μισό γκολ του Λιβάι

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά πίεζε ψηλά, ασκούσε πρέσινγκ βγάζοντας ένταση και είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί φάσεις καθώς της έλειπαν οι προσωπικές ενέργειες, οι σωστοί συνδυασμοί και η φαντασία στην τελική τρίτη. Από την άλλη ωστόσο δεν επέτρεπε στον Ατρόμητο να απειλήσει αν και οι Περιστεριώτες όσο περνούσαν τα λεπτά έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, βρίσκοντας μια τελική σε σουτ του Μουνίθ στο 17′, το οποίο είχε υπό έλεγχο ο Στάνκοβιτς.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς, εκμεταλλευόμενη μια προσωπική ενέργεια που της έλειπε ως εκείνη την ώρα. Και αυτή ήρθε στο 24′ από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με την εκρηκτικότητά του πέταξε την μπάλα μπροστά περνώντας τον Καστεγιάνο, γύρισε μέσα στην περιοχή και εκεί περίμενε ο Αραούχο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ένα καθοριστικό τάκλιν του Ρότα στον Κουλούρη έσωσε τους κιτρινόμαυρους, τη στιγμή που ο επιθετικός του Ατρόμητου ετοιμαζόταν να πλασάρει, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γέβτιτς αποχώρησε τραυματίας, με τον Μάνταλο να τον αντικαθιστά.

Το σκορ αυτό έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να μην έχει άλλη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι, πέρα από δύο σουτ εκτός περιοχής των Ρότα και Μάνταλου, τα οποία δεν βρήκαν στόχο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Γενικότερα η Ένωση έπρεπε να παίξει πιο συνδυαστικά μπροστά για να πατήσει περισσότερες φορές την περιοχή του Ατρόμητου με αξιώσεις.

Τσούμπερ και Βράνιες καθάρισαν μέσα σε δύο λεπτά

Αυτός ο συνδυασμός βγήκε με άψογο τρόπο στο 51′ όταν ο Τσούμπερ έβγαλε μια φοβερή κάθετη στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο του Πίριτς. Στο ίδιο λεπτό μάλιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου μπλόκαρε το σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ατρόμητος όμως ήταν εκείνος που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58′ για να ισοφαρίσει. Η ΑΕΚ δέχθηκε κάθετη στην πλάτη της άμυνας από τον Μουνίθ, ο οποίος έβγαλε τον Κλωναρίδη πλάγια απέναντι από τον Στάνκοβιτς, με τον Βράνιες να μην τον προλαβαίνει, αλλά το πλασέ πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα πάλι ο Βράνιες δεν έκλεισε σωστά τον Κουλούρη, ο οποίος έπιασε το γυριστό, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ έβγαζε μια νευρικότητα, δεν είχε σωστές επιλογές με συνέπεια να στερείται δημιουργικότητας. Λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο ξεκίνησαν και οι αλλαγές από Γιαννίκη και Παράσχο. Οι Λε Ταλέκ και Αμραμπατ αντικατέστησαν Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία και οι Σπιριντόνοβιτς και Μπεντινέλι τους Μουνίθ και Κουλούρη. Με το που μπήκε στο ματς μάλιστα ο Σπιριντόνοβιτς στο 71′ δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Τελικώς η ΑΕΚ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη της με έναν… περιπετειώδη τρόπο. Στο 75′ ο Αμραμπατ έπειτα από πάσα του Αραούχο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκαλβάο. Ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε το πέναλτι, αλλά κλήθηκε στο VAR όπου άλλαξε την απόφασή του. Ο Τσούμπερ που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Πίριτς και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Βράνιες που την έσπρωξε στα δίχτυα. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Παπαδόπουλος κλήθηκε ξανά στο VAR όπου είδε ότι πριν την εκτέλεση οι παίκτες είχαν μπει ήδη στην περιοχή. Έτσι διέταξε επανεκτέλεση, με τον Τσούμπερ στο 78′ να εκτελεί αυτή τη φορά εύστοχα και να γράφει το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της με τον Βράνιες αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βράνιες με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 88′ μάλιστα μια τρομερή μπαλιά του Αμραμπατ δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί ο Λε Ταλέκ που αστόχησε από κοντά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Σιμόες (84′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (67′ Λε Ταλέκ), Γέβτιτς (35′ Μάνταλος), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (67′ Αμραμπατ), Αραούχο (84′ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Μουνίθ (69′ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (85′ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69′ Μπεντινέλι)