19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-1: Τα δοκάρια και ο Μεντί έστειλαν τους Μπλε στην κορυφή

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-1: Τα δοκάρια και ο Μεντί έστειλαν τους Μπλε στην κορυφή

By on 16 Οκτωβρίου, 2021 0 655 Views

Η Μπρέντφορντ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις για να κάνει τη ζημιά στην Τσέλσι, η οποία όμως είχε στο πλευρό της την Θεά τύχη (τρία δοκάρια για τις Μέλισσες) αλλά και τον «κέρβερο» Μεντί που την έστειλαν στην κορυφή της Premier League (0-1).

Η ιστορική παράδοση της Μπρένφορντ απέναντι σε πρωτοπόρους της έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να κοιτάξει στα μάτια την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Άλλωστε το εκπληκτικό ποσοστό νικών της (78%) κόντρα σε ομάδες που την ημέρα της μεταξύ τους συνάντησης φιγούραραν στην κορυφή της Premier League την είχαν αναδείξει δικαίως σε… σφαγέα των γιγάντων. Και η αλήθεια είναι πως με βάση την εικόνα τους οι γηπεδούχοι δικαίωσαν τις προσδοκίες.

Τα δοκάρια όμως που πλαισίωναν υπέροχα στην εστία μαζί με τον κέρβερο Μεντί έβαλαν απότομο φρένο στις ορέξεις τους. Οι Μέλισσες είδαν τρεις φορές τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και άλλες τόσες τον Σενεγαλέζο κίπερ να υψώνει ασπίδα προστασίας για τους Μπλε, οι οποίοι τελικά απέδρασαν με… την ψυχή στο στόμα με το τρίποντο (0-1) για να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το… βιολί του ο Τσίλγουελ

Νωχελική και άτονη στα πρώτα λεπτά η Τσέλσι που έβλεπε την Μπρέντφορντ να ελέγχει πλήρως τις δημιουργικές της επελάσεις και να θέτει πρόωρα «στοπ» στις… ορέξεις των Λονδρέζων. Στο 22΄μάλιστα άγγιξε το προβάδισμα όταν το σουτ του Εμπουένο τράνταξε το δοκάρι, με τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει δευτερόλεπτα μετά όμως το σημαιάκι του βοηθού επανάφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενος ήρθε με την εκτέλεση φάουλ του Κόβασιτς (27΄), ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Βέρνερ αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Παρόλα αυτά ήταν πλέον πρόδηλο πως η Τσέλσι ανέβαζε ρυθμούς και έψαχνε το γκολ που θα την έστελνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Έτσι κι έγινε όταν ο Τσίλγουελ πήρε το… όπλο του και όμορφο τελείωμα άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του στην Premier League!

Κέρβερος Μεντί, έστειλε τους «Μπλε» στην κορυφή

Το προβάδισμα φαίνεται πως χαλάρωσε υπερβολικά τα πόδια των παικτών του Τούχελ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο δεύτερο μέρος. Με εξαίρεση μια καλή στιγμή του Λουκάκου στο 70΄ η Τσέλσι παρέδωσε τα κλειδιά του αγώνα στην Μπρένφορντ η οποία δυο λεπτά νωρίτερα είχε ρίξει προειδοποιητική βολή με σου του Τόνεϊ που εξουδετέρωσε ο Μεντί. Στο 75΄ η τύχη χαμογέλασε εκ νέου στους Λονδρέζους καθώς ο Εμπουένο σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι, ενώ στο 82΄ Μεντί και Τσαλομπά έσωσαν με διπλή προσπάθεια την ομάδα τους από την ισοφάριση. Μάλιστα ο Σενεγαλέζος κίπερ δήλωσε ξανά παρών δευτερόλεπτα αργότερα σε επικίνδυνο τελείωμα του Γιένσεν κρατώντας το μηδέν στην εστία του, την ώρα που οι Μπλε έδειχναν τελείως χαμένοι.

Το «κεντρί» της Μπρένφορντ όμως παρέμενε πλήρως φορτισμένο για να πληγώσει τους Μπλε, οι οποίοι όσο περνούσε ο χρόνος έπαιζαν όλο και περισσότερο με την τύχη τους. Ο Μεντί όμως είχε θέσει επί προσωπικού τη νίκη και δεν ήταν πρόθυμος να πετάξει λευκή πετσέτα.

Στο 94΄ ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων εκτινάχθηκε και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε τον «κεραυνό» του Γιάνσεν, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πως η μπάλα δεν κατέληξε στο βάθος της εστίας. Στον εναπομείναντα χρόνο οι παίκτες του Τούχελ κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας και το ρεκόρ του μεγαλύτερου αήττητου σερί στα ντέρμπι του Λονδίνου (7 ματς) στην κατοχή της.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια, Πίνοκ, Γιάνσον, Γιόργκενσεν, Κάνιος (72΄Γκόντος), Χένρι, Ονιέκα (67΄ Φορς), Νόργκααρντ, Γιένσεν, Εμπουένο, Τόνεϊ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τσαλόμπα, Κρίστενσεν, Σαρ, Αθπιλικουέτα (89΄Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Λόφτους-Τσικ, Κόβασιτς (65΄ Μάουντ), Βέρνερ, Λουκάκου (76΄Χάβερτζ)

βΑΘΜΟΛΟΓΊΑ