19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5: «Κόκκινος» σίφουνας απέναντι στον Ρανιέρι

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5: «Κόκκινος» σίφουνας απέναντι στον Ρανιέρι

By on 16 Οκτωβρίου, 2021 0 582 Views

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5: «Κόκκινος» σίφουνας απέναντι στον Ρανιέρι

Παράσταση από τη Λίβερπουλ στο Vicarage Road απέναντι στη Γουότφορντ, μαγικός Σαλάχ, χατ-τρικ ο Φιρμίνο, 100άρης Μανέ και τελικό σκορ 5-0 στην πρεμιέρα του Ρανιέρι στον πάγκο των «hornets».

Οι «κόκκινοι» ξέσπασαν απέναντι στην Γουότφορντ, πικραίνοντας αρκετά τον Κλαούντιο Ρανιέρι που βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο των γηπεδούχων, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Και μπορεί ο Κλοπ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης να έδειξε απεριόριστο σεβασμό στον Ιταλό τεχνικό, όμως, στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του ήταν … αμείλικτοι.

  • Κάτι παραπάνω από επιβλητική Λίβερπουλ

Με τον Κουίβιν Κέλεχερ να παίρνει φανέλα βασικού στα γκολπόστ αντί του Άντριαν, αφού έλειπε ο Άλισον ελέω εθνικών ομάδων, η Λίβερπουλ πραγματικά δεν χρειάστηκε ν’ ανησυχήσει στο παραμικρό. Η Γουότφορντ δεν είχε τρόπο να κρατήσει τη μπάλα και να παίξει ποδόσφαιρο, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις 45 μεταβιβάσεις και ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε στο 2-0 προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στ’ αποδυτήρια την ανάπαυλα.

Ο Σαντιό Μανέ στο 8ο λεπτό από εξαιρετική ασίστ του Μοχάμεντ Σαλάχ με το εξωτερικό φάλτσο του αριστερού του ποδιού άνοιξε το σκορ. Ο Σενεγαλέζος με το εύκολο πλασέ απέναντι από τον Φόστερ έφτασε στα 100 γκολ στην Premier League, για να γίνει ο 3ος Αφρικανός με αυτή την επίδοση μετά τους Ντρογκμπά και Σαλάχ.

Πριν φύγει το πρώτο μέρος, έβαλε τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ο Φιρμίνο που πήρε την πάσα πάρε – βάλε από τον Μίλνερ μετά το overlap του Άγγλου στον Μανέ από αριστερά, για να γίνει ακόμα πιο σίγουρο το θετικό το απιτέλεσμα.

Το ματς τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τον ασταμάτητο «Φαραώ» να κλέβει όλες τις εντυπώσεις και να κερδίζει τον θαυμασμό με το γκολ που πέτυχε για να συμβάλει στην διαμόρφωση του τελικού 5-0.

Αρχικά, στο 52′ ο Φιρμίνο που κυνήγησε φάση με τη μπάλα στα καρέ της Γουότφορντ εκμεταλλεύτηκε το κενό και την ασταθή απόκρουση του Φόστερ σε γύρισμα από συμπαίκτη του για το τρίτο γκολ του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ. Και κάπου εκεί ο Σαλάχ δεν άφησε ούτε τον Βραζιλιάνο να ξεχωρίσει με τα δυο γκολ, ούτε τον Μανέ για την 100άρα.

Στο 53′ και έχοντας βρεθεί στα όρια της περιοχής, «έπαιξε» με τρεις αντιπάλους του. Έκανε απανωτές ντρίμπλες, «ξάπλωσε» την κατάλληλη στιγμή τον αμυντικό που πίστεψε ότι ο Αιγύπτιος θα σούταρε με το δεξί κι έτσι ο Σαλάχ πλάσαρε υποδειγματικά με το αριστερό για το 4-0. Πλέον έχει σκοράρει σε 8 διαδοχικά παιχνίδια, με τους Πρωταθλητές του 2020 να επιστρέφουν στις νίκες μετά το 2-2 με τη Σίτι στο ντέρμπι πριν από τη διακοπή…

Οι λιγοστές φάσεις που έφτιαξε η Γουότφορντ μετά τα τέσσερα γκολ που ήδη είχε δεχθεί, δεν είχαν αποτέλεσμα ή τύχη κι έτσι το μεσημέρι κύλησε τρομερά άνετα για το σύνολο του Kloppo, για να έρθει το χατ-τρικ του Φιρμίνο με εύκολη προβολή στο 90’+1′ από ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς.

Έπαιξε για κάτι περισσότερο από 25 λεπτά ο Τσιμίκας, αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτσον όταν πλέον το ματς είχε τελειώσει…