28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέα ανατροπή και πρόκριση στους «8» ο Τσιτσιπάς

Νέα ανατροπή και πρόκριση στους «8» ο Τσιτσιπάς

By on 14 Οκτωβρίου, 2021 0 7078 Views

Μεγάλη ανατροπή για τον Στέφανο Τσιτσιπά που επικράτησε με 2-1 σετ του Αλεξ Ντε Μινόρ και πέρασε στα προημιτελικά του Indian Wells.

Και αυτή τη φορά ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με την ανατροπή που έκανε κόντρα στον Φονίνι, καθώς ο Αλεξ Ντε Μινόρ ήταν εξαιρετικός για δύο σετ. Ωστόσο το Νο3 του κόσμου τα κατάφερε και με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 6-2 σε 2 ώρες και 43 λεπτά) πήρε το εισιτήριο για τους «8», σε ένα από τα ωραιότερα ματς της σεζόν.

Σε ένα ματς που μέχρι τα μισά του τρίτου σετ δεν είχε καλό πρώτο σερβίς (είχε έναν άσο και έφτασε τους 7 στο τρίτο σετ, ενώ το ποσοστό του ήταν στο 56% στο πρώτο σερβίς στα πρώτα δύο σετ), είχε την ψυχραιμία να βρει λύσεις και να πάρει το ματς, παρά το γεγονός ότι πετούσε συνεχώς ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν το τελευταίο γκέιμ του ματς, είχε κάνει τέσσερα μπρέικ και αμέσως μετά ο Ντε Μινόρ του απαντούσε με δικά του μπρέικ, βάζοντας δύσκολα στον Ελληνα τενίστα, που ωστόσο ήταν καταιγιστικός στο τρίτο και κρίσιμο σετ.

Χαμένο σετ στο tie break

Ο Στέφανος ξεκίνησε το ματς ιδανικά με love service game, με τον Ντε Μινόρ να κρατά το σερβίς του και τον Τσιτσιπά να κάνει το 2-1 με άμυνες που κατέληγαν άουτ ή στο φιλέ από τον Αυστραλό.

Με λάθος του Ντε Μινόρ ήρθε το πρώτο μπρέικ στο ματς για τον Τσιτσιπά, αλλά ο Αυστραλός απάντησε στο επόμενο game με τον ίδιο τρόπο καθώς μείωσε σε 3-2 από κακό μπάκχαντ του Στέφανου.

Ο Ντε Μινόρ ισοφάρισε, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το 4-3 με το μπάκχαντ του και τον αντίπαλό του να δυσκολεύεται να βγάλει άμυνες.

Ο Αυστραλός έφτασε στο 4-4, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε ξανά προβάδισμα με love game που ήρθε με τρεις επιστροφές άουτ του αντιπάλου του και έναν άσο στο τέλος.
Ο Ντε Μινόρ σέρβιρε για να μείνει στο σετ και με άσο ισοφάρισε σε 5-5.

Με όπλο το μπάκχαντ και ένα λάθος του Ντε Μινόρ σε άμυνα έγινε το 6-5 για τον Στέφανο. Ο Ντε Μινόρ με love game οδήγησε το σετ σε tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0 από πέντε χαμένα δικά του χτυπήματα. Πήρε τον επόμενο πόντο, μείωσε σε 6-3 με δύο winners, αλλά ο Ντε Μινόρ τον ανάγκασε σε άμυνα στο φιλέ και με 7-3 πήρε το tie break και έκανε το 1-0 στα σετ.

Κρίσιμο μπρέικ στο 5-5 του δεύτερου σετ

Με μπρέικ άρχισε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς που έβγαζε καλές άμυνες και ανάγκαζε σε λάθη τον αντίπαλό του.

Ο Ντε Μινόρ απάντησε με μπρέικ από λάθος στο μπάκχαντ του Στέφανου και κράτησε εύκολα το σερβίς του, κάνοντας το 2-1 με δύο χαμένες επιστροφές του Τσιτσιπά.

Με λάθος του Αυστραλού έγινε το 2-2, ο οποίος έσβησε στη συνέχεια τρία μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά για να προηγηθεί 3-2.

Ο Ελληνας τενίστας ισοφάρισε δύσκολα με τον Ντε Μινόρ να προηγείται ξανά με 4-3, κλείνοντας το γκέιμ που σέρβιρε με drop shot.

Με χαμένο μπάκχαντ του Ντε Μινόρ έγινε το 4-4 και ο Αυστραλός με καλό σερβίς και χαμένες επιστροφές του Στέφανου έκανε το 5-

Ο Τσιτσιπάς έπρεπε να σερβίρει για να μείνει στο ματς και με άσο έκανε το 5-5.

Και στη συνέχεια βρήκε και μεγάλο μπρέικ με λάθος στο μπάκχαντ του Αυστραλού για να πάρει προβάδισμα με 6-5.

Ο Στέφανος όμως πέταξε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του και δέχτηκε μπρέικ ξανά για να πάει το σετ σε tie break.

Εκεί η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το tie break του πρώτου σετ. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0, με τον Ντε Μινόρ να μειώνει σε 4-2 από άμυνα στο φιλέ του Τσιτσιπά. Ο Αυστραλός μείωσε σε 6-3, αλλά ο Τσιτσιπάς τελείωσε το σετ (7-3 το tie break) και ισοφάρισε, σε λάθος τον Αυστραλό πάνω σε άμυνα.

Δυναμικό ξεκίνημα στο τρίτο σετ και πρόκριση

Με τρεις winner και ένα λάθος του Ντε Μινόρ, ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ.

Με δυσκολία ο Ντε Μινόρ κράτησε το σερβίς του, αλλά με love game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-1.

Εκεί ανέβασε στροφές ο Στέφανος που έκανε ένα εύκολο μπρέικ χωρίς να χάσει πόντο και στη συνέχεια με άσο έφτασε στο 4-1, αποκτώντας σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Ντε Μινόρ μείωσε σε 4-2, αλλά ο Στέφανος με καλό σερβίς και λάθη του Αυστραλού σε άμυνα, έφτασε στο 5-2. Με μπρέικ έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου τον περιμένει ο Μπασιλασβίλι.