24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Ούτε και τώρα…Χάθηκε στο 96΄η νίκη για την Εθνική μας.(2-2 με την Μάλτα στην έδρα μας)

Ούτε και τώρα…Χάθηκε στο 96΄η νίκη για την Εθνική μας.(2-2 με την Μάλτα στην έδρα μας)

By on 11 Οκτωβρίου, 2021 0 2445 Views

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά  απέναντι στη Μάλτα να επιστρέψει στις νίκες, αφού στον εντός έδρας στο «ΑΕΚ Arena» εξήλθε ισόπαλη με 2-2 για την 8η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες από Μάλτα, Ρωσία, Σλοβακία και Κροατία, ο πέμπτος αγώνας φαινόταν να ήταν νικηφόρος μέχρι το 90’+6′. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ καλά και είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο παίρνοντας νωρίς κεφάλι στο σκορ με γκολ του Παπουλή στο 6′.

Στην επανάληψη δέχθηκε την ισοφάριση στο 53′ από τον Μουσκάτ μετά από κόρνερ και έδειξε να επηρεάζεται αρνητικά. Ωστόσο, επανήλθε γρήγορα το καθαρό μυαλό και με γκολ του Πιέρου Σωτηρίου στο 80′ έδειχνε ότι θα σφραγίσει τη νίκη.

Οι Μαλτέζοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού στο 90’+7′ ο Ντεγκάμπριελ μας τιμώρησε κάνοντας το 2-2 μετά από εκτέλεσε φάουλ και αδράνεια της άμυνας της Κύπρου.

Με βάση την εικόνα του αγώνα αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι διεθνείς μας, θα μπορούσε να έρθει η πολυπόθητη νίκη. Δυστυχώς όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μουσκάτ μας στέρησε τη χαρά της επιτυχίας.

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, πέραν από το γκολ του Παπουλή, χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο προβάδισμα αλλά και μετά το 2-1 είχαμε πάλι τις ευκαιρίες μας.
Ο αγώνας αφορούσε την 8η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022. 

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Μ. Δημητρίου (86′ Ψάλτης), Κ. Σωτηρίου, Αντωνιάδης, Σ. Ανδρέου (79′ Πίττας), Ν. Ιωάννου, Χ. Κυριάκου (79′ Γκόγκιτς), Κάστανος, Παπουλής (86′ Παναγιώτου), Λοΐζου (61′ Κακουλλής), Π. Σωτηρίου

Στον πάγκο: Κεραυνός, Δ.Δημητρίου, Μάμας, Ψάλτης, Γκόγκιτς, Κακουλλή, Παναγιώτου, Ηλία, Τζιωνή, Πίττας

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο (83′ Γκαλέα), Καμενζούλι, Μποργκ (57′ Σο), Κρετς, Μοντεμπέλο, Μπονγκ, Πέπε, Τέουμα, Ατάρτ, Μούσκατ, Καρουάνα (46′ Πισάνι)

Στον πάγκο: Σο, Μίκαλεφ, Βέλα, Όβερεντ, Πισάνι, Μ.Κρετς, Ν.Μουσκάτ, Ουερέμπ, Γκαλέα, Ντεγκάμπριελ, Γκάμπλιν, Ντιμέτς

ΣΚΟΡΕΡ: 6′ Παπουλής , 80′ Π. Σωτηρίου / 53′ Μουσκάτ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57′ Ανδρέου / —

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Έρβιν Ζέινστρα (Ολλανδία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Μάριο Ντικς (Ολλανδία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Τζέροεν Μάνσχοτ (Ολλανδία)
VAR: Άλαρν Λίνχουντ (Ολλανδία)
AVAR: Ρομπ Ντιεπέρνιγκ (Ολλανδία)