25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία με Αρτυματά και ανατροπή.Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε και ξύπνησε την Ανόρθωση(2-1)

Κυρία με Αρτυματά και ανατροπή.Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε και ξύπνησε την Ανόρθωση(2-1)

By on 3 Οκτωβρίου, 2021 0 1167 Views

Με τον Κωστάκη Αρτυματά να σκοράρει και τα δύο γκολ, η Ανόρθωση πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο «Παπαδόπουλος». Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Κβιλιτάια όμως η γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με τον αρχηγό τους.

Στους 6 βαθμούς η Ανόρθωση, έμεινε στους 3 το ΑΠΟΕΛ.

Ήταν πολύ μεγάλη η νίκη με ανατροπή για την Ανόρθωση στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ
με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Κωστάκη Αρτυματά που πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης με 2-1, επέστρεψε στις επιτυχίες και μπαίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στην διακοπή.
Το ΑΠΟΕΛ το οποίο προηγήθηκε στο παιχνίδι και έκανε ένα εξαιρετικό μισό Α’ημίχρονο δεν κατάφερε να φύγει με βαθμό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ο Κβιλιτάια άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ  στο 29ο λεπτό και δεν το πανηγύρισε απέναντι στην πρώτη του ομάδα αλλά δεν άργησαν να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι
Στο 38ο λεπτό ο Λουντέμο έδιωξε πάνω στον Αρτυματά ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το 2-1 ήρθε στο 70΄ με… επεισοδιακό τρόπο. Ο Αρτυματάς με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο β’ βοηθός ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Το VAR έλεγξε την φάση, την είδε ξανά και ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Θεουλή και το γκολ σωστά μέτρησε και λογικά o VAR για τα οφσάιντ Ευαγόρου δεν εχρειάζετο να καλέσει τον διαιτητή να εξετάσει τη φάσημρ τόση καθυστέρηση .

Η Ανόρθωση αντέφρασε μετά το γκολ που δέχθηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα και ιδιαίτερα στο β’ημίχρονο ήταν κυρίαρχη.Χρειάστηκε ο Λόρια σε δυο περιπτώσεις

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Αρτυματάς Κορέια, Λάφερτι (63′ Χριστοδουλόπουλος), Πόποβιτς (81′ Ιωάννου), Καλτσάς (84′ Ντέλετιτς), Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Κορρέα (46′ Αντωνιάδης), Ουάρντα
Στον πάγκο: Τζουρ,  Ρουσιάς,  Αβραάμ, Κατσαράβα, Νινούα,  Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μιχαήλ, Πολυκάρπου (75′ Ντογκαλά), Σάβιτς, Καρώ, Σαμπάλα, Θεοδώρου (55′ Τσεπάκ), Σόουζα, Λουντέμο (55′ Νταουσβίλι), Ντανίλο (84′ Εφραίμ), Νατέλ, Κβιλιτάια.
Στον πάγκο:  Σκουφέτ, Τσιλιγκίρης, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Ντιαβαρά, Γουίλερ, Κούτσακος, Φενερίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Αρτυματάς/29′ Κβιλιτάια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πολυκάρπου, Ντανίλι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.500
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Giacomelli Battiston Piero
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας