19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • AEK – Λαμία 1-0: Βρήκε την ησυχία της με Αραούχο

AEK – Λαμία 1-0: Βρήκε την ησυχία της με Αραούχο

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2021 0 379 Views

Ο Αραούχο υπέγραψε τη δύσκολη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας με 1-0 και της έδωσε ηρεμία μετά την έντονη Κυριακή του Ηρακλείου και λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ μετά το 3-3 με τον ΟΦΗ και τα όσα συνέβησαν, έψαχνε άμεσες απαντήσεις. Μπορεί η εμφάνισή της απέναντι στη Λαμία να κυμάνθηκε σε πολύ ρηχά νερά και να κινδύνεψε με γκέλα, ωστόσο ένα γκολ του Αραούχο στο 67′ ήταν αυτό που έδωσε λύση για να πάρει η Ένωση μια αγχωτική νίκη (1-0) απέναντι στην αξιόμαχη Λαμία και να στρέφει το βλέμμα της στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Έτσι ξεκίνησαν Μιλόγεβιτς και Γρηγορίου

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν αναμενόταν να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με ό,τι είχε παρατάξει στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Η μόνη διαφοροποίηση αφορούσε τον Γέβτιτς, ο οποίος ξεκίνησε ως δεκάρι για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα πίσω από τον προωθημένο Αραούχο με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ στα άκρα. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, οι Χατζισαφί και Μισελέν οι δύο πλάγιοι μπακ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζαβέλλας και Βράνιες και στον άξονα ο Λε Ταλέκ μαζί με τον Σιμάνσκι. Για τη Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου, ο Γκαραβέλης ξεκίνησε στην εστία, Σαραμαντάς, Μαζουλουξής, Αντέτζο και Βύντρα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Τζανδάρης και Νούνιες οι δύο κεντρικοί μέσοι και Ελευθεριάδης, Μανουσάκης και Ρόμανιτς τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μανούσο.

Η Λαμία μπλόκαρε την ΑΕΚ που δεν είχε ενέργεια και φαντασία

Η Λαμία από τα πρώτα λεπτά πάταγε καλά στο ΟΑΚΑ παίζοντας συγκεντρωμένα και έχοντας μια σταθερότατη ανασταλτική λειτουργία, κάτι που δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να δημιουργήσει πραγματικά καλές ευκαιρίες. Μάλιστα στο 6′ ένα σουτ του Ρόμανιτς εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το κάθετο του Στάνκοβιτς με την Ένωση καθώς περνούσαν τα λεπτά να παίρνει τα ηνία. Ωστόσο, όπως σημειώσαμε, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς δεν μπορούσαν να βρουν σωστές συνεργασίες στην τελική τρίτη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειαζόταν να παίρνουν πιο γρήγορα τις αποφάσεις. Γενικότερα έλειπε η ένταση και η φαντασία από τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι έκαναν αρκετές λανθασμένες επιλογές.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η μοναδική πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν εκείνη στο 8′ με την κεφαλιά του Τζαβέλλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γέβτιτς, όπου ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 31′ ο Σιμάνσκι δεν έπιασε καλά το σουτ μετά το στρώσιμο του Τσούμπερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο μετά από κάθετη του Σιμάνσκι πέρασε και τον Γκαραβέλη, αλλά ήταν σε πολύ πλάγια θέση για να καταφέρει να βρει εστία από εκεί.

Ο Αραούχο έδωσε τη λύση

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς πέρασε τον Τάνκοβοτς αντί του Άμραμπατ, με την ΑΕΚ να ψάχνει ζωηράδα στη μεσοεπιθετική της γραμμή, αλλά τη Λαμία να απειλεί με τεράστια ευκαιρία στο 51′. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Βράνιες δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μανουσάκης εξ επαφής αστόχησε! Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης μπήκε απειλητικά στην περιοχή και χρειάστηκε το καθοριστικό τάκλιν του Χατζισαφί για να αποτρέψει το πλασέ.

Με το 0-0 να παραμένει και την ΑΕΚ να παραμένει μπλοκαρισμένη ο Μιλόγεβιτς έριξε Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ αντί Σιμάνσκι και Γέβτιτς, γυρνώντας τον σχηματισμό σε 4-4-2, ενώ ο Γρηγορίου απάντησε με τρεις αλλαγές για να φρεσκάρει τα πόδια των παικτών του περνώντας τους Καραμάνο, Τιρόνε και Προβυδάκη. Στο 63′ μάλιστα η Λαμία είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Στάνκοβιτς να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Τζανδάρη σε κόρνερ. Τελικώς ο… γόρδιος δεσμός για την ΑΕΚ λύθηκε στο 67′. Ο Χατζισαφί πέρασε την κάθετη στον Τάνκοβιτς, αυτός προσπάθησε να φέρει μπροστά την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Αραούχο που με δυνατό σουτ και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Μάνταλος που είχε περάσει ως αλλαγή στο 85′ και στο 86′ είδε τον Γκαραβέλη να αποκρούει τις προσπάθειές του, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Λε Ταλέκ εξ επαφής στο πίσω δοκάρι είδε την προβολή του να σταματάει στο κάθετο, στην τελευταία ουσιαστική στιγμή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκoβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν (91′ Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (64′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (46′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (73′ Μάνταλος)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Τζανδάρης (65′ Προβυδάκης), Νούνιες (88′ Μαρτίνεθ), Ελευθεριάδης (73′ Βλαχομήτρος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Τιρόνε), Μανούσος (65′ Καραμάνος)